ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Дихателните упражнения на Стрелникова: уникална техника, която е помогнала на хиляди астматици

Дихателните упражнения на Стрелникова помагат при астма, заекване, проблеми с килограмите, синузит и пневмония

strelnikova
Дихателните упражнения на Стрелникова: уникална техника, която е помогнала на хиляди астматици

Александра Николаевна Стрелникова е учител по пеене, както и автор на уникален комплекс от дихателни упражнения, които са спасили живота на хиляди хора. Самата Стрелникова още от ранна детска възраст е имала проблеми със сърцето. Те били придружени от астматични пристъпи, които в крайна сметка довели до загубата на нейния глас.

Майката на Александра Стрелникова, както и самата тя, разработили техника, която й помогнала да си възвърне здравето и гласа. Упражненията били признати за изключително ефективни и това довело до тяхното патентоване. Александра Н. Стрелникова дълги години учила оперните певци да дишат правилно. Днес техниката за дишане на руската преподавателка е известна в целия свят.

Предлагаме ви някои от най-лесно изпълнимите и ефективни упражнения, които може да правите у дома. Прилагайте ги не само ако имате астма. Тези упражнения ще ви помогнат ако пушите много, работите в тежка за белите дробове среда, при грип, настинка и пневмония.

Упражнение 1

1

Може да бъдете изправени, може и да сте седнали. Сгънете ръцете в лактите, отпуснете дланите. При всяко издишане трябва да свивате дланите в юмрук. Започнете бавно, като постепенно усилвате темпото.

Извършва се 20 пъти и може да има до 8 повторения.

Упражнение 2

2

Започнете упражнението в седнало или изправено положение, краката разтворени на ширината на раменете, а ръцете са стиснати в юмруци.Ръцете рязко се вдигат до нивото на талията, а след това рязко се отпускат надолу.При отпускането надолу се издиша рязко, като в същото време пръстите се разтварят. Последователността е следната: вдигате ръцете свити в юмруци и вдишвате. При издишването спускате ръцете и разтваряте пръстите.

И това упражнение се прави 20 пъти и може да има не повече от 8 повторения

Упражнение 3

3

Започнете упражнението от първоначална позиция в изправено или седнало положение. Свийте лактите и ги вдигнете до нивото на раменете. Започнете да движите ръцете така, все едно се опитвате да хванете раменете. Старайте се лактите да стигат до положение, в което ще са едно под друго. Опитайте се да дишате по време на упражнението в ритъма, в който събирате ръцете. Вдишва се през носа, издишва се през устата. И това упражнение може да се започне бавно, докато уцелите ритъма на дишане. Щом се почувствате по сигурни – забързайте темпото.

Изпълнете упражнението 32 пъти.

Упражнение 4

4

Заемете изправено положение. Краката са разтворени на ширината на раменете. При навеждането напред, така както е показано на рисунката, поемете дъх. В наведено положение задържате дъх и броите на глас до 8 или до 10. Докато броите ритмично, все едно отброявате секунди, се старайте да не поемате дъх.

Правете упражнението толкова пъти, колкото можете, но не повече от 10.

Упражненията на Стрелникова да много полезни и за онези, които искат да отслабнат, както и за хората, които имат синузит.

Източник: www.strelnikova.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *