Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доц. Янчулев: С най-новите методи вече лекуваме глаукома само за 10-15 мин.

Глаукома – същност, опасности за зрението. Лечение на глаукома. Поставяне на микростентове – най-модерен метод за лечение на глаукома по света, вече е и в България

В поредицата HealthBG гостува доц. Цончо Янчулев – специалист по катаракта и глаукома към Университета в Сан Франциско, Калифорния.

глаукома
Доц. Янчулев оперира безплатно пациенти от глаукома в България

За трети път в рамките на 1 година доц. Янчулев идва и практикува в България. Той е придружен от екип американски специалисти. Заедно  демонстрират как се поставят най-модерните микростентове при глаукома.

При втората визита американските лекари и доц. Янчулев са правили безплатни операции на социално слаби пациенти.

Те са извършили около 120 операции на български социално слаби пациенти. Доц. Янчулев и неговите колеги донасят от Америка лещите, които поставят безплатно на пациентите. Не вземат пари и за интервенцията по лечението.

Има 3 основни очни заболявания:

1 – Катаракта

2 – Глаукома

3 – Макулна дегенерация

глаукома
Доц. Янчулев въвежда употребата на микростентове при глаукома в България

За разлика от катарактата, ако глаукомата не бъде хваната навреме, тя причинява слепота, която не може да се възвърне. Много е важно да се прави редовна профилактика на очите. Когато бъде открита катаракта, тя се лекува с лекарства или с хирургически методи. В последно време по света се налагат новите методи на хирургия за глаукома.

Те се наричат микростентове и се приемат за най-революционния подход срещу глаукома.

В България този метод е въведен от доц. Янчулав и неговите колеги от САЩ, и се прилага в очна клиника Пролайт.

При лечението на глаукома първото важно нещо е да се намали налягането в окото. Това става с помощта на микростент, през който се изчистват излишните течности.

Високото налягане в окото уврежда оптичния нерв. Прилаганите техники при лечение на глаукома от миналото са давали добри резултати, но са причинявали и доста увреждания на очите.

Днес, употребата на микростентове представлява мини инвазивна манипулация. Старите операции са извършвани за 1 час. Получават се отоци и кръвоизливи. Възстановяването може да отнеме и 1 месец.

При употребата на микростентове, операцията не отнема повече от 10 до 15 минути. Няма увреждане на тъканта и възстановяването е много бързо. Не се прави разрез, а микроскопичен отвор. Това щади окото на пациента.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Доц. Янчулев: С най-новите методи вече лекуваме глаукома само за 10-15 мин.

  1. ТИНА каза:

    Моля ВИ кажете ми как мога да се свържа с др. Цончо Янчулев.Тук няма негов телефон за директна връзка.Предварително Ви БЛАГОДАРЯ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *