Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Буркан на здравето ни пази здрави цяла година

Има много рецепти за буркан на здравето, и всички те безспорно са полезни

burkan-na-zdraveto

Но винаги е добре да има и още една рецепта за буркан на здравето. Особено сега, когато сме в началото на сезона, през който зачестяват настинките и грипа.

Вие дори нямате представа колко ползи има от този вкусен буркан! Абсолютно всички съставки от тази ароматна смес помагат за укрепване на имунитета, което е особено важно в сезона на влагата и кишата.

Джинджифил с лимон и мед, и не само…

Мед, джинджифил и лимон – това е едно ултра известно трио за лечение и укрепване на организма. Но, днес ще ви накараме да повярвате, че към това мултифункционално трио може да се добави и още нещо, а именно – тиква.

В повечето случаи тиквата се ползва след топлинна обработка. Хапваме я варена или печена. А тогава голяма част от хранителните вещества са загубени, или изобщо ги няма… Но полезните съставки на тиквата наистина са впечатляващи: витамини (В1, В2, В12), витамин А, С, РР и К. Освен това, в комбинацията с мед, лимон и джинджифил, тиквата не само ще бъде полезна за вас, но ще се насладите на един нов, малко непознат, но приятен вкус.

2

Една по-различна рецепта за буркан на здравето

Преди да ви дадем точната рецепта за буркана на здравето, ще ви кажем, че може да комбинирате основните съставки по вкус. Ако обичате по-сладко – добавете мед, ако предпочитате кисело или пикантно – наблегнете на джинджифила и лимона. Ако искате да е неутрално – нека има малко повечко тиква. За разкош може да добавите пресни орехи и стафиди.

– 1 лимон
– 1 лайм
– 1 средно голям корен от джинджифил
– 200-300 грама тиква
– 200 г мед

Как се прави?

Лимонът и лайма се измиват добре и се нарязват на филийки заедно с кората. Джинджифилът и тиквата се настъргват, като преди това се почистват от кората. Слага се всичко в блендер и се пасира. Накрая се добавя меда, както и орехите и стафидите.

От така изброените съставки се получава около 500 грама краен продукт. Слага се в буркан и се съхранява в хладилника. Взима се по една лъжица сутрин на гладно, но може и да се сложи в чай.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *