Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекарите предупреждават: внимавайте с ибупрофен ако сте над 40!

Ибупрофен е вещество, производно на фенилпропионова киселина и се използва като основа на голяма част от болкоуспокояващите

ibuprofen

Ибупрофен облекчава болката, треската, има и противовъзпалителен ефект. Ибупрофен се съдържа в популярни болкоуспокояващи като: нурофен, ибупром, миг-400 и други.

Няма нищо по-лесно от това да се вземе спасителното хапче, когато изпитваме страдание от рода на главоболие, зъбобол, болки в мускулите, ставите, кръста, гърба, настинка или ПМС. Буквално на всеки ъгъл можем да намерим облекчителните таблетки, които се продават без рецепта. Ибупрофен облекчава болката за кратък период от време. Лекарите предупреждават, че редовния прием на лекарства, които съдържат ибупрофен, е вреден за здравето. В някои случаи дори е опасно!

Мога ли да вземам ибупрофен, ако съм прехвърлил 40-те?

Ибупрофен действа като блокира образуването на простагландини, простациклин и тромбоксан – вещества, които са посредници между разрастването на възпалението и болката. Лекарството се метаболизира в черния дроб и го уврежда след продължителна употреба и неправилно дозиране. Колкото и здравословно да живее човек, след като е минал 40 години организмът действа по съвсем друг начин.

3

Повече от сигурно е, че ако сте на 45 години, висок сте 1,70 и тежите 95-100 килограма, имате мазен черен дроб. Омазняването на черния дроб е факт и при жените, като това заболяване изобщо не е свързано с приема на алкохол. Лошото на мазния черен дроб, или стеатоза, както го наричат лекарите е, че не се забелязва. Няма кой знае какви признаци и симптоми. Често омазняването на черния дроб се диагностицира случайно, едва когато е в някой от по-късните стадии. При продължителна употреба има опасност от бързо развитие на чернодробна недостатъчност, или дори цироза! Ето защо трябва да се избягва приема на ибупрофен, ако сте над 40 години.

2

Освен това, още през 2005 година официално беше пуснато предупреждение употребата на ибупрофена дса бъде избягната, намалена, или поне контролирана. Защо? Защото освен черния дроб това съединение уврежда и сърцето, като предизвиква вредни ефекти върху сърдечния мускул.

Ако често посягате към лекарства, които съдържат ибупрофен и сте на средна възраст, съществува опасност това да предизвика проблеми със сърдечно-съдовата система, предупреждава news.health.com. Ибупрофенът и другите противовъзпалителни лекарства повишават кръвното налягане и това може да доведе до сърдечна недостатъчност. За хората на възраст над 40 години, това е потенциална заплаха за живота, защото те са по-склонни към сърдечно-съдови заболявания.

Не пренебрегвайте това предупреждение! Има изобилие от алтернативни и безопасни начини за облекчаване на болката и възпалението. Доверете се първо на природата, преди да посегнете към химията.

Източник: http://news.health.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *