ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АМБРО СОЛУЦИО / AMBRO SOLUTION

Съдържа амброксолов хидрохлорид, бензоена киселина, лимонена киселина монохидрат, глицерол, натриев цикламат, натриев хидроксид, натриев метабисулфит, повидон, сорбитол, вода, малинова есенция

Предназначение

ambro-siropАМБРО СОЛУЦИО е перорален разтвор за лечение на дихателни инфекции. Приемът му втечнява секретите по лигавиците на дихателните органи и улеснява освбождаването им. Използва се при остри и хронични възпаления на брнхите и белите дробове.

Как се приема

Медикаментът се приема след хранене при дозировка и продължителност, определени от лекуващия в зависимост от възрастта на пациента и характера на заболяването му.

Възрастни и деца над 12 години могат да вземат по 10 мл или две мерителни лъжички три пъти дневно. Тази схема е валидна за първите 2-3 дни от заболяването, след което терапията продължава с по 10 мл два пъти дневно.

Децата на 6-12 години приемат 2-3 пъти дневно по 5 мл от разтвора, тези на 2-5 години – по 2.5 мл три пъти дневно. Под двегодишна възраст може да се дава същата доза, но само два пъти дневно и то ако е препоръчано специално от педиатър.

Макар да няма информация за опасни симптоми при предозиране, ако се приеме твърде голяма доза е възможно пациентът да почувства гадене и повръщане, усилено отделяне на слюнка и понижаване на кръвното налягане. Медицинската помощ е задължителна.

Не удвоявайте обичайната доза, ако по някаква причина не сте успели да я вземете навреме и искате да компенсирате. По време на лечението с АМБРО СОЛУЦИО задължително се приемат много течности.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този продукт може да предизвика алергични реакции като оток, повишена температура, обриви и уртикария.

Често се съобщава за гадене и повръщане, болки в корема, пресъхване на устата и гърлото и промяна на вкуса. В някои случаи реакциите са сериозни и налагат спешна помощ, като епидермална некролиза и бронхоспазъм.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Продуктът не се използва при алергия към някой от компонентите му.

Рискови групи пациенти приемат този медикамент само под лекарски контрол и при крайна необходимост: такива са потребители с вродена фруктозна непоносимост, с нарушени функции или недостатъчност на бъбреците и черния дроб.

Продуктът следва да се избягва през първите три месеца на бременността и по време на кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Комплексното лечение на инфекции на дихателните органи с проблеми при отделянето на секрети трябва да отчита състоянието на всеки конкретен пациент. Ако заедно с АМБРО СОЛУЦИО той приема продукт за потискане на кашличния рефлекс, може да се получи натрупване на секрети в дихателните пътища и опасни състояния.

Медикаментът може да се приема и под формата на таблетки

_______

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 100 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *