ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Шокиращата истина за това колко микроби има върху екрана на мобилния телефон

Знаете ли колко много микроби живеят върху екрана на вашия смратфон?

mikrobi

Микроби има не само върху мобилните телефони, но и върху екраните на таблетите.

Трудно е да си представим живота без мобилни устройства. Смарт телефоните са се превърнали наши надеждни помощници за поддържане на комуникация с външния свят, планиране на задачи, себеизразяване и забавления.

За съжаление, малко хора си дават сметка за това колко много микроби и бактерии живеят и се размножават върху техните любими телефони или таблети. Някои от тези микроби са безвредни, но повечето са патогенни.

Защо екрана на телефона трябва да се почиства редовно?

Експериментът, който доказва колко много микроби се развъждат върху екраните на смарт телефоните и таблетите, се проведе в Университета в Съри. Този експеримент потвърди и необходимостта от редовно почистване на тялото и екрана на мобилния телефон.

2

Д-р Саймън Пак предложил на своите студенти да направят отпечатък на електронните устройства в хранителна среда за развитие на бактерии в петриеви панички.

След 3 дни изследователите видяха зрелищни колонии от бактерии, които обитават тялото на джаджите.

Д-р Пак заяви, че това не бива да ни притеснява много, тъй като по-голямата част от микроорганизмите, обитаващи мобилните телефони, са безвредни.

3

Независимо от това, се вижда и наличието на опасни бактерии и микроби като стафилококус ауреус, например, който е много опасен за здравето. Този вид бактерия причинява кожни болести, менингит, пневмония и остеомиелит.

Ученият заключи: „Резултатите от проучването показват, че мобилните телефони не само помнят телефонни номера, но също така пазят и историята на нашия физически контакт с различни хора и материали.“

Ако телефонът е от по-старите модели, бактериите и микроорганизмите са разположени върху клавиатурата. Ако е таблет или смарт телефон – микроорганизмите са навсякъде.

6

ЗАПОМНЕТЕ!

Най-добрият начин за предпазване от бактерии е редовно почистване на тялото и екрана на телефона с помощта на специални препарати. Може да ползвате меки кърпички за очила, напоени в препарата, с който почиствате монитора на лаптопа или компютъра.

Освен това – избягвайте да давате на малките деца да си играят с вашите телефони. И то не само поради причина на това, че могат да ги счупят, но и поради реалната опасност да се заразят с неприятни болести.

Източник: www.zdorovieinfo.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *