ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Графиня Волфскийл с вкусни рецепти при проблеми с щитовидната жлеза

Графиня Ангелика Волфскийл е натуропат и шуслеров терапев. Графиня Волфскийл предлага полезна домашна храна при проблеми с щитовидната жлеза. Лечение заболяванията на щитовидната жлеза посредством шуслерови соли

Всеки четвърти българин страда от изменения в щитовидната жлеза. Те се разболяват от базедова болест, гуша или от болестта на Хашимото.

щитовидната жлеза

Живко Джамяров страдал от наднормено тегло и  чести инфекции на пикочните пътища. Косата започнала да капе. Започнал да изпитва студ, без значение, че вън е лято и е горещо. Това са част от симптомите за нарушена функция на щитовидната жлеза.

Изследванията показали, че Живко страда от автоимунното заболяване на Хашимото. Лекарите му казали, че му остават още 2-3 месеца живот. Той казва, че такава новина е направо съсипваща. Проблемите с щитовидната жлеза се дължат и на въглехидратите.

щитовидната жлеза

Здравословното хранене е особено важно при автоимунните заболявания. Една от функциите на щитовидната жлеза е свързана с обмяната на въглехидрати, белтъци и мазнини.

Графиня Ангелика фон Волфскийл и Живко приготвят полезно ястие при проблеми с щитовидната жлеза и за болните от Хашимото.

Кюфтета от зрял фасул

Сварявате зрял боб с една глава кромид лук. Бобът трябва да е много добре уврял, а неговата кожа да е омекнала максимално. В противен случай няма да може да оформите добре кюфтетата.

щитовидната жлеза

Изливате водата, ако е останала в тенджерата и пасирате, докато се получи гъсто тесто. Добавяте 1 яйце, смлени сурови бадеми и малко чили – лют червен пипер. Слагате ситно нарязан магданоз.

Всички съставки се смесват. Колкото по-гъста е сместа, толкова по-бързо ще изпържите полезните кюфтета от боб. Оформяте кюфтета. Сместа може да лепне по ръцете ви, но не трябва да ги мокрите с вода, защото кюфтетата от боб няма да се изпържат добре.

щитовидната жлеза

Пържите кюфтетата в сгорещена мазнина както обикновените кюфтета от кайма. Поднасяте готовите кюфтета с прясна салата от домати. Можете да добавите сос с майонеза и бадеми.

Предложената от графиня Волфскийл рецепта за кюфтета от боб е полезна за хора, които изпитват непоносимост към глутен.

Вечер преди заспиване пийте шуслерови соли. 

Шуслерова сол 7 – магнезиев сулфат е изключително полезна за функциониране на щитовидната жлеза. 10 таблетки, разтворени  в гореща вода вършат чудеса. Тялото се отпуска и може лесно да заспи. Магнезият помага да се отделя хормонът на съня.

щитовидната жлеза

За здрава щитовидна жлеза е полезно да се приемат като профилактика следните шуслерови соли:

Шуслерова сол 5 – калиев фосфат – дава сили, полезна за сърдечно съдовата система, подобрява сърдечния ритъм, защото много хора страдат от сърцебиене, когато имат проблеми с щитовидната жлеза

Шуслерова сол  9 – натриев фосфат нормализира киселинноста в тялото. Помага на щитовидната жлеза да функционира по-добре.

Ще ви бъде интересно и полезно да видите нагледно как графиня Волфскийл  приготви полезните и здравословни кюфтета по Би Ти Ви   ТУК >>>.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *