ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ФЛУДРЕКС ХОТ ДРИНК / FLUDREX HOT DRINK

Съдържа парацетамол, фенилефринов хидрохлорид, аскорбинова киселина, калциев глюконат, манитол, лимонена киселина, натриев цитрат, захарин натрий, аспартам, силициев диоксид колоиден безводен, цитрусови аромати

Предназначение

fluПрахообразният продукт ФЛУДРЕКС ХОТ ДРИНК е комбинация от три активни компонента – парацетамол, фенилефрин и витамин С, аскорбинова киселина. Облекчава симптоматиката при настинки и грип. Парацетамолът действа обезболяващо и температуропонижаващо. Фенилефринът намалява отоците на лигавиците, като свива кръвоносните съдове – това отпушва носа и облекчава дишането. Витамин С упражнява ефекта си на силен антиоксидант, стабилизира защитните сили на организма и ускорява оздравителните процеси.

ФЛУДРЕКС ХОТ ДРИНК се предлага под формата на дозирани прахчета, които се разтварят във вода и действат ефективно като средство за краткотрайно лечение. Приготвената топла напитка облекчава обща отпадналост и болки в мускулите и ставите при вирусна инфекция, болки в гърлото, главоболие, хрема и повишена температура при простуди. Бързо действащ продукт, особено ако се приеме при първите признаци на заболяването.

Как се приема

Съдържанието на едно саше се изсипва в чаша с гореща вода, разбърква се и се изпива на глътки. Деца над 12 години и възрастни могат да приемат до 4 сашета на 24 часа. интервалът между два приема не трябва да е по-малък от четири часа.

Потребители с бъбречни заболявания спазват 8-часов интервал между два приема, при максимум три сашета на денонощие.

При неволно предозиране е възможно да се проявят симптоми като гадене и повръщане, болки в корема, сънливост и изпотяване. Ако приетата доза е голяма не се изключва чернодробно увреждане, загуба на съзнание, учестяване на сърдечната дейност, рязко повишаване на кръвното налягане. Състоянието изисква бърза медицинска намеса.

При болестни състояния с темпертура продуктът трябва да подейства за три дни, а за останалите симптоми на простуда и грип – до пет. Ако това не се случи, направете консултация с лекар за прием на друг медикамент.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този продукт може да причини алергични реакции, изразяващи се в сърбеж, зачервяване и обрив по кожата. В редки случаи реакциите са силни, до отоци и пристъпи на задух.

Възможни са също нервност и безпокойство, промени в кръвните поазатели с риск от кръвоизливи и инфекции, хипертонични пристъпи, дискомфорт и дразнене на стомашно-чревния тракт, диария. Продължителният прием или превишените дози могат да навредят на бъбреците и черния дроб.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Продуктът не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Да не се дава на деца под 12-годишна възраст.

Бременни и кърмачки могат да приемат продукта по лекарска преценка и под контрол.

Лекарството е противопоказано при чернодробна недостатъчност, хипертония, повишена функция на щитовидната жлеза и постоянен прием на МАО-инхибитори.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием с лекарства като фенобарбитал, карбамазепин, рифампицин може да претовари черния дроб и да причини тежки увреждания.

ФЛУДРЕКС ХОТ ДРИНК усилва действието на някои медикаменти като антикоагуланти. При съчетаване с трициклични антидепресанти има риск от скок на артериалното налягане.

Взаимно повлияване на ефектите в посока отслабване или усилване има и при съчетаване с перорални противозачатъчни, рифампицин, циметидин. Основните рискове в немалко случаи са свързани с повишена токсичност и увреждания на черния дроб и костния мозък.

Усреднена цена в аптеките – 9 лв за опаковка от 12 стандартни сашета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *