ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да съхраняваме правилно лекарствата?

Условията, в които съхранявате лекарствата, влияят на качеството им. Ако имате съмнение в какво състояние са лекарствата, ето някои основни правила, за да направите тази проверка по-лесно.

Повечето лекарства се съхраняват при температура от 15 до 22 градуса, но при някои са допустими и по-високи – проверете в упътването.

Най-доброто място е на тъмно и далеч от отоплителни уреди, защото лекарствата се разрушават под действието на ярката слънчева светлина и топлина.

лекарствата
Правилно ли съхранявате лекарствата си?

Затваряйте плътно флаконите след употреба – някои медикаменти се изпаряват, поглъщат летливи вещества или се окисляват при съприкосновение с въздуха.

Шишетата със сиропи дръжте в оригиналната картонена опаковка, в която се продават. Таблетките и капсулите трябва да си стоят в блистерите, не ги прехвърляйте в кутийки или шишенца.

Настойките и разтворите, които съдържат спирт, както и мазила и свещички със силен и остър мирис, не бива да държите в хладилника.

Шкафчето в банята не е място за лекарства – там дори не се държи друга козметика освен за къпане.

В хладилника може да съхранявате медикаменти, на които е отбелязано да се държат на тъмно и прохладно. Добре е да ги предпазите от овлажняване, като ги увиете в найлонов плик. В камерата може да се слагат медицинските свещички и пластири.

Внимание: Правете редовно ревизия на домашната аптечка. Махнете тези, които са с минал срок на годност.

Проверете и трайността след отваряне на лекарството – той е различен за различните видове таблетки, сиропи, капки, мазила. Не бива да изхвърляте старите лекарства в канала или контейнера за боклук.

Почти никоя аптека няма да ви ги приеме обратно (както се прави в други страни), защото фармацевтите у нас нямат правомощия да събират лекарствени продукти като отпадъци.

Столичната община е осигурила мобилен пункт за предаване на такъв тип отпадъци, който се организира веднъж месечно и услугата е безплатна. Заявки могат да се подават на телефон: 0700 11 750.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *