Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

С тези чудни съвети ще имате перфектна кожа на лицето!

Крем, серум или маска? Ето как действат различните продукти по време на сън и какво трябва да знаете за тях, когато ги използвате?

За красотата на кожата можем да се грижим и докато спим. На пазара вече има най-разнообразни продукти с нощно действие, които нанесени вечер преди лягане, помагат да се събудим с бляскава и тонизирана кожа.

В зависимост от нуждите можем да използваме крем, серум и дори нощна маска. Но е важно също така да знаем как да подготвим лицето за тях и с какво още да допълним нощната грижа.

перфектна кожа
ТОП съвети за перфектна кожа

Основни правила

За да има добър ефект от нощните продукти, кожата на лицето трябва да бъде дълбоко почистена, за да поеме пълноценно всички полезни съставки. Освен обичайното отстраняване на грима и натрупаните през деня замърсявания, е добре да почистите кожата още веднъж с подходящи за типа й тоник или мицеларна вода, непосредствено преди нанасянето на нощната грижа.

Изчакайте единствено лицето да засъхне и тогава сложете крем, серум или маска. Нанесете ги с малко по-продължителен, но лек като натиск масаж. По този начин се стимулира кръвообращението.

Някои нощни маски сутрин имат нужда от отстраняване на излишното останало количество, тъй като кожата поема само толкова, колкото й е необходимо. Не го правете с вода, а с леко напоен с мицеларна вода памучен тампон и със съвсем деликатни движения.

Какво да изберете?

Основното действие на повечето нощни продукти е ревитализиращо. Това е съобразено и с науката за хронобиологията. Доказано е, че през нощта кожата на лицето се отпуска максимално, точно както тялото и мозъка, за да се събуди на сутринта обновена и освежена.

Продуктите спомагат това да се случи най-пълноценно и кожата да поеме от формулите най-важното, от което има нужда в настоящия момент.

Нощната терапия по принцип е изключително благотворна за стресирана, девитализирана и уморена кожа, както и при силна дехидратация, пише „Журнал“. Ефектът от продуктите, предназначени за тези проблеми, докато спим, е близо два пъти по-голям, отколкото през деня, твърдят учените.

Друг сериозен резултат има и по отношение на антистареещата грижа. През нощта тя прониква много по-дълбоко и регенерира клетките в много по-голям мащаб. Не бива да се подценяват и околоочните нощни продукти. По принцип вечер очите са много по-уморени, така че не е лошо преди нанасяне на околоочния нощен крем да поставите върху клепачите за 5 минути тампони, напоени със студен чай.

Важно допълнение

Към продуктите за нощна грижа задължително добавете и… достатъчно сън. 8 часа минимум сън е може би първото и най-важно правило за свеж тен на сутринта.

Според хронобиологията, през нощта метаболизмът се забавя, но пък кожата използва това време, за да се регенерира, реактивира и асимилира по-пълноценно активните хранителни вещества. По време на съня, клетките са по-динамични – подхранват и съживяват уморената кожа. Именно това е времето, когато кремовете, серумите и някои маски имат най-силно действие.

Според най-новите проучвания нощният ефект е изключително полезен при суха и много суха кожа. Причината е, че през нощта температурата на кожата леко се повишава, което води до загуба на вода от епидермиса. Това, съчетано с намаляване на мастните секрети, води до дехидратация.

Подходящият нощен продукт за хидратация обаче неутрализира този процес и възстановява кожата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *