БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Д-р Хохвартер: При по-честа профилактика на очите, лекуваме заболяванията своевременно

Редовна профилактика на очите – същност и необходимост. Откриване на болести в начален стадий. Операции на преден и на заден сегмент на очите

Д-р Анелия Хохвартер живее и практикува във Виена, където е направила своя очна клиника. Нейното име нашумя у нас, защото д-р Анелия Хохвартер пое ангажимент да оперира безплатно ученика Мишо от Стара Загора. Тя лекува пациенти в Стара Загора и в Пловдив.

очите

Д-р Анелия Хохвартер гостува в  JivotatDnes.bg и призовава всички българи редовно да правят профилактика на очите. Най-често липсата на средства и липсата на време отказват пациентите да посещават офталмолог и да правят прегледи на очите. Има пациенти, които виждат само с едното око, но отново не ходят на лекар. Натоварвайки само едното око, те го увреждат.

Операциите на заден очен сегмент са скъпи.

Такива операции могат да се извършват само в клиники, в които диагностика на очите и операциите на преден сегмент са на много високо ниво.

очите
Българските клиники вече разполагат с най-модерна техника за извършване на сложни операции на очите

Печелейки от тези звена, клиниката може да си позволи да оборудва операционна за извършване на операции за заден очен сегмент. В същото време това е губещ сегмент в офталмологията.

Ако една клиника реши да го развива, това ще бъде само, за да бъде полезна на пациентите. Но такива клиники са рядкост не само у нас, но и в чужбина.

Този коментар на д-р Анелия Хохвартер има за цел да убеди пациентите, че колкото по-често правят профилактика на очите, заболяванията ще бъдат хванати в начална фаза.

Тяхното лечение е много по-лесно и много по-евтино.

Д-р Анелия Хохвартер лекува пациенти с диабет.

очите
Преглед на окото с модерна техника

Най-често разпространеното при тях заболяване е диабетна ретинопатия. През последните няколко години в Пловдив е разработена специална система за извършване на операции на заден очен сегмент.

Заслугите са на д-р Анелия Хохвартер и на нейните колеги. Те се прилагат при отлепване на ретината, при диабетна ретинопатия и други проблеми с очите.

През последните години у нас такива операции се извършват на пациенти с дегенеративни проблеми на макулата – възникване на мембрани и дупки на ретината.  Целта на подобни интервенции е да прекрати процеса на дегенерация на ретината.

В миналото у нас тези проблеми не са били диагностицирани, защото клиниките не са разполагали с подходяща апаратура. Днес това е възможно. В България има много млади и амбициозни специалисти. Те вече практикуват операции на преден сегмент на очите. Практиката във Виена е тези специалисти, след като натрупат голям опит, да започнат да извършват операции на заден сегмент.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *