Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето как се вари овес за лечение, отслабване и укрепване на организма!

Ако редовно варите овес и ползвате отварата, за която ще ви дадем рецепта сега, ще имате наистина добри отзиви за нея

ovesa
С помощта на нещо толкова елементарно, като шепа овес, може да имате наистина много ползи за здравето.

Ако се позаинтересувате за полезните свойства на овеса, вие ще откриете, че тези зърна с продълговата форма съдържат почти всички вещества, необходими за човешкия живот.

Изобилие от минерални соли, микро и макро елементи, цинк, фосфор, желязо, кобалт, силиций, флуор, йод, витамини А, Е, К и В комплекс, незаменими аминокиселини (лизин, триптофан), етерични масла, мазнини, въглехидрати – не е необходимо да изброяваме още. Всичко това прави овеса един истински полезен продукт.

Отварата, получена от овес, е ефективна защита за много заболявания. Само при правилно варене се запазват всички полезни хранителни вещества.

Отварата от овес регулира метаболизма. Тя помага да се справим с анемията, нефрит, пневмония, бронхит и трахеит. Изключително полезна е при заболявания на черния дроб, панкреатит, стомашна и дуоденална язва, хроничен гастрит, независимо от киселинността на стомашния сок.

Нещо повече, овесеният бульон помага за укрепване на нервната система, кръвоносните съдове и сърдечния мускул, подобрява кръвното, действа като средство за изпотяване и антипиретик – лекарство за простуда. Най-добрата превенция на ОРЗ (остри респираторни заболявания) е именно отварата от овес.

Как се прави отвара от овес?

Необходими са ви три чаши овес и три, три и половина литра вода.
oves

Овесът леко се смила в кафемелачка или се счуква. Слага се в подходящ съд и се залива с вода. Вари се 10-15 минути след завиране. След това се маха от огъня и се оставя за една нощ /около 7 часа/ да се влее.

След това се взима пасатор за картофи и се натиска набъбналия овес, за да се отделят всички полезни вещества.

Бульонът се прецежда старателно.

От това количество овес се получава около 1 литър бульон. Трябва да се пие по 1 чаша 3 пъти на ден, 30 минути преди хранене. Курс на лечение – 1 месец. След един месец почивка курсът може да се повтори.

За отлични резултати ползвайте пълнозърнест овес.

2

3

4

5

6

Изглед на опаковката на продукта Витамин С + Цинк
Витамин C + Цинк – мощна защита в условията на грипна епидемия и Коронавирус COVID-19

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *