Билкови отвари при синузит

1 кафена чашка ориз, 9 сушени сини сливи без костилките, 1 супена лъжица ленено брашно. Всичко това се сварява в 200 мл вода докато стане гъста каша. Слага се на марличка и се лепи на мястото, където усещате най-силната болка. Така се престоява не повече от 2 часа. Ноздрите се изчистват и болката спира. Процедурата се повтаря няколко пъти докато симптомите на синузита изчезват.

Една трета чаена чаша настърган хрян се смесва със сока на 3 лимона. Взема се по половин чаена лъжичка 1 път дневно 20-30 минути след закуска. При хроничен синузит лечението трае 3-4 месеца. След две седмици прекъсване може да се повтори. За профилактика рецептата се изпълнява всяка пролет и есен.

В 1 литър вода се поставя една равна супена лъжица морска сол. След като заври се сваля от огъня и се прибавят супена лъжица сода бикарбонат и супена лъжица мед. Като се охлади до търпимо топло се взема шепа от течността и се поема дълбоко през ноздрите, като се изхвърля през устата.


ТОВА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ


Публикувано в категории: Болести и лечение » Здравословен живот » Любопитно » Мъжете и жените » Народна медицина

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Горчицата притежава редица лечебни свойства

Учени твърдят, че горчицата, която често използваме за подправка на сандвичи и някои ястия, притежава редица лечебни свойства.

Тя може да се използва като лек при

Тези проблеми влошават състоянието на астматиците!

Имате ли постоянна хрема? Струва ли ви се, че зад очите си сякаш имате бетон? Тогава вероятно страдате от синузит (възпаление на синусите) и/или алергичен ринит. И двата проблема гарантирано влошават състоянието на страдащите от астма.

НАРИВЕНТ / NARIVENT

НАРИВЕНТ е спрей за нос, предназначен за продължителна употреба. Препоръчва се при хроничен ринит, алергичен ринит, риносинуит – състояния със запушен нос, оток на лигавиците, сърбеж и дразнене в носните кухини. Продуктът облекчава симптоматиката, успокоява лигавиците и ограничава възпалителните процеси. Прилага се при специфични състояния с деформации на носните кухини, при постоперативни състояния на носа и синусите.

Диета при синузит

Няма по-подходящо време да включите джинджифил или люти чушки в храната си от моментите, когато синузитът ви се изостря.

Ето как да си спестите тежка операция на синусите!

Лекувайте леката хрема, за да не се превърне в тежък синузит!

ОТРИВИН 0.1 % спрей за нос / OTRIVIN 0.1% nasal spray

ОТРИВИН е назален спрей за деца над 12 години и възрастни. Използва се в комплексна терапия при настинки, ангина, алергични ринити и синузит. Действието му освобождава запушен нос и облекчава дишането и симптоматиката, свързана с инфекциозното заболяване.

ЦИНАБСИН / CENNABSIN

Хомеопатичният продукт ЦИНАБСИН се препоръчва за облекчаване симптоматиката при остър и хроничен синузит. Всяка от четирите хомеопатични съставки има специфичен ефект и въздейства върху отделни болестни характеристики.

ГЕЛОМИРТОЛ / GELOMYRTOL

Продуктът ГЕЛОМИРТОЛ е предназначен за лечение на остри и хронични бронхити и синузити. Активната действаща съставка разчита на ефекта от етеричните масла, които действат противовъзпалително, съдействат за спадане отока на лигавиците, подпомагат отхрачването и отпушването на синусните канали. Втечняват секретите и облекчават състоянията с кашлица.

НАЗОДРЕН / NASODREN

НАЗОДРЕН спрей е лекарствено средство за приложение при заболяване на носната кухина, синусите и средното ухо. Ефективен при остри и хронични риносинузити, при синузити от всеки вид с или без загнояване, при синузит с усложнения към средното ухо, очни инфекции или общи инфекции с изходна база от синусите.

Супер комбинация спасява от хрема и синузит

Ако усетите, че настивате, или носът ви постоянно тече, веднага вземете мерки, за да не се задълбочи проблемът!

Лечение с билки при синузит и сенна хрема

Редица билки, в т. ч. хрянът и лечебната очанка, могат да облекчат, дори да предотвратят омаломощаващата болка при синузит и симптомите на сенната хрема.

3 безценни рецепти с лук лекуват упорит синузит и ринит

Лукът има много приложения, но тези три рецепти са от старите билкарски тефтери и са доказали своето отлично действие