ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Агримония и исландски лишей при полипи в носа

Сутрин, обед и вечер 10 минути преди ядене болния да изпива по една чашка от 75 грама отварка от агримония, борови връхчета, листа от широколистен жиловлек, зайча стъпка, лавандула, невен, пача трева, слез и цариче по 50 грама от всяка. От тази смес две супени лъжици се запарват с 500 грама вряща вода и след това на тих огън се варят 10 минути. Като изстине се прецежда. Вместо вода болния да пие отварка от орехови листа- 5 листа в 600 грама вода на тих огън се варят 10 минути. Като изстине отварката се прецежда.

Два часа след ядене болния да взема по една винена чашка от 75 грама отварка от исландски лишей 40 грама, 50 грама полски хвощ, 75 грама бударица, по 100 грама обикновена коприва и пача трева. От тази смес две супени лъжици се запарват с 500 грама вряща вода и на тих огън се варят 10 минути. Като изстине се прецежда.

На носа се поставят питки от пресен селски хлебен квас, забъркан отпреди 4 часа, засилен с2-3 сини сливи. Увита в марличка се закрепя с памук и бинт. На челото и гърлото се слагат две торбички от тензух, напълнен с хладък пресен селски хлебен квасец, засилен също за двете места с по три супени лъжици диви кестени, настъргани с кората, с прибавка и на 5-7 сини сливи, смачкани без костилките. Преди поставянето от вътрешната странаторбичките леко се намазват с малко чист пчелен мед и се закрепват с фланелен бинт. Държат се цяла нощ.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *