БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Вредно ли е разтворимото кафе?

И може ли нещо толкова вкусно и ароматно, като разтворимото кафе, да бъде вредно за здравето?

вредно ли е разтворимото кафе
Наистина ли разтворимото кафе не само не е полезно, но и вреди на здравето?

Оказа се, че разтворимото кафе не е чак толкова безобидна напитка. Както много други храни в днешно време, и тя крие опасност за нашето здраве.

 

Как, защо и с какво е вредно разтворимото кафе?

 

Дори и най-качественото разтворимо кафе не е продукт, който трябва да се консумира всеки ден. В случая е вредно не самото кафе, а начина по който се пие. Много хора по света пият всекидневно големи дози разтворимо кафе и това е опасно за здравето.

Какво кафе пиете? Знаете ли как се получават уханните гранули? Няма да изпадаме в технологични подробности, но ще ви кажем начин, с помощта на който лесно може да определите дали в кафето ви има опасни примеси. Направете си кафе и капнете в него няколко капки йод.

Ако видите, че разтворимото кафе придобива синкав оттенък, това означава, че във вашата чаша димящо питие, освен кафе, има и някои недотам полезни примеси и съставки. В наскафето може да има: кафе, ечемик, овес и други зърнени култури, прах от жълъди, стабилизатори и изкуствен кофеин.

 

Съставките, които изброихме току що не са опасни, даже никак, но вредата от разтворимото кафе се корени другаде

 

Дори и жълъдовия прах е ОК, но какво да кажем за изкусителния аромат? Химия, чиста химия, която в малки количества не е вредна, но започнем ли да злоупотребяваме с разтворимото кафе, вредата може да бъде не само видима, но неприятна, като усещане.

Много пъти сме писали, че кафето има някои наистина неоценими ползи за здравето. И това е така. Но разтворимото кафе не трябва да се ползва всеки ден. Не бива да се пие и в големи количества.

Това кафе категорично не може да се използва от хора с атеросклероза, коронарна болест на сърцето, хипертония, бъбречни заболявания, глаукома и безсъние. Всъщност, в този продукт съдържанието на кофеин е 2 пъти по-високо, отколкото в стандартното кафе! Раздразнителност, гадене, стомашни неизправности, главоболие – всички тези явления могат да се наблюдават сред феновете на разтворимата напитка.

Гастрит, киселини в стомаха, намаляване потентността, кожни проблеми, проблеми с кръвното налягане и лоша работа на черния дроб – по-добре изпийте една инка, отколкото да си причинявате всичко това. Разтворимата цикория на поправи всичко онова, което кафето на кристалчета сторило на вашия черен дроб. Той е най-уязвим към всекидневната отрова. Дори може да се стигне и до цироза, ако пиете големи количества разтворимо кафе.

И накрая – не се отказвайте от кафето. Изпийте чаша разтворимо кафе когато е необходимо, но не и всеки ден. Пийте и от другото кафе, но не от кафе машина, а сварено по онзи старомоден, ориенталски начин…

Източник: www.prevention.com

витамин Б17 комплекс форте
B17 комплекс форте

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *