ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да отключите седалищния нерв: 2 прости начина за облекчаване на болката

Седалищния нерв започва от областта на лумбалните прешлени, минава през задните части, като продължава надолу

седалищен нерв
Положението на седалищния нерв донякъде е „виновно“ за силната болка, която усещаме.

Като цяло, терминът „заглушаване/увреждане на седалищния нерв“ включва загуба на еластичност и гъвкавост на мускулите на гърба и мускулите на краката. Това често е свързано с процеса на натрупване на мазнини, които в областта на кръста се втвърдяват, ако няма достатъчно движение.

Традиционно лечение включва диагностика и определяне на подходящи лекарства. Но не се ограничава само до един вид, като болкоуспокояващи. Трябва да знаете обаче, че ако по време на лечението изпълнявате прости упражнения за разтягане на мускулите, ще забравите за болката за кратък период от време.

Упражнения подходящи за случаите, в които има притискане на седалищния нерв

Стречинг упражненията могат да бъдат от голяма помощ, защото действат успокояващо, когато има възпаление и по този начин се облекчава болката. Освен това, когато се правят редовно, бавно и внимателно, те могат да предотвратят възпалението.

Упражнение Първо

2

Легнете върху плоска повърхност, прегънете крака, в които се чувства болката и внимателно я издърпайте към рамото. Когато се почувства напрежение, опитайте се да останете в тази позиция в продължение на 30 секунди. След това бавно върнете крака в изходно положение. Упражнението се прави докато имате сила и възможност.

Упражнение Второ

3

Отново застанете в легнало положение. Свийте коленете и леко ги изтеглете към гърдите си, без да вдигате таза на пода.

Кръстосайте крака, както е показано на фигурата и стискайки ръцете си здраво върху краката, издърпайте. Дръжте краката в това положение 30 секунди, освободете ги и се върнете към първоначалната позиция. Това упражнение може да го направите още два пъти максимум.

Не забравяйте, че движението е най-ефективният начин да се справите с ишиаса, разтегнатите нерви и сухожилия, колкото и парадоксално да звучи.

МЕДЖИКБЕЛТ (MAGICBELT) – магнитен колан за кръста и гръбнака

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Как да отключите седалищния нерв: 2 прости начина за облекчаване на болката

  1. Мариана каза:

    И като приключите с упражненията, ще трябва да отидете нс Юмейхо, защото нерва ае освобождава много трудно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *