Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да изсветлим тъмната кожа между краката по естествен начин?

Знаете ли, че тъмната кожа в областта на слабините и между краката е състояние на кожата, което си има име – Акантозис нигриканс?

тъмната кожа
Тъмната кожа се появява не само между краката, но и на други места по тялото. Този проблем е по-чест при хора с наднормено тегло.

Заболяването не е опасно, но то може да бъде предвестник на по-голям проблем. Потъмняването на кожата между краката в никакъв случай не е само козметичен дефект. В тази статия ще ви запознаем някои полезни трикове как да избелите тъмната в областта между краката. И не само там…

Какви са причините за това заболяване?

акантозис-нигриканс

Първо, трябва да знаете, че медицинските специалисти не знаят причините за това състояние на кожата, но всички те казват, че е най-често при хора с наднормено тегло. Eкспертите твърдят, че това състояние на кожата обикновено се появява и сред хората, които са диагностицирани с диабет тип 2 и затлъстяване. Осен това специалистите предупреждават, че потъмняването на кожата може да бъде предупредителен знак за тумор или хормонален дисбаланс.

Акантозис нигриканс може да засегне всяка област от кожата, а не само срамната област и слабините. Най-честите симптоми са: кожата е по-мека или по-одебелена от обикновено и става кафява. И това състояние на кожата може понякога да предизвика дразнене и сърбеж. Както казахме и преди, това може да бъде много сериозен проблем. Трябва да посетите дерматолог веднага, ако забележите някой от тези симптоми.

В тази статия ние ще ви покажем някои от най-добрите начини да се облекчи и изсветли тъмната кожа, без значение къде се намира.

Алое Вера

Това растение може да ви помогне да избелите кожата. Алое Вера съдържа големи количества противоракови съединения и различни вещества, които помагат да се регенерират клетките на кожата. Ето как да използвате алое вера за лечение на това състояние на кожата – просто се прилага гел от алое вера върху засегнатия участък. Оставете го в продължение на 20 минути, и след това трябва да го измиете със студена вода. Процедурата се повтаря ежедневно за бързи резултати.

Сода за хляб

Тази невероятна и мощна съставка работи чудесно като ексфолиант за кожата. Натриев бикарбонат почиства кожата и премахва тъмните петна много ефективно. Медицинските експерти твърдят, че хипер-пигментацията, която обикновено се появява около интимната зона може да бъде отстранена успешно с комбинация от сода за хляб и вода. Ето как да използвате сода за лечение на този здравен проблем. Просто смесете 1-част вода и 3 части сода за хляб. Смесете тези 2 съставки добре, докато не се получи гъста паста. След това трябва да нанесете сместа върху засегнатата област, оставете да изсъхне и изплакнете. Процедурата се прави два пъти седмично.

Лимон и краставица

2 части сок от краставица и една част сок от лимон се смесват и се нанася върху тъмната кожа. След 20 минути се отмива.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *