Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Бенчев: 2 са най-новите методи при установяване на синузит

Синузит и хроничен синузит – същност, причини за възникване, симптоми. Лечение на синузит. Най-модерни методи за изследване и диагностициране на синузит. Ендоскопичен прегледКомпютърна томография на синусите.

Проф. д-р Румен Бенчев е специалист оториноларинголог. Той гостува в здравно предаване на BulgariaOnAir и коментира проблемите, свързани с появата на синузит.

синузит

Същност на синузита:

Синузит е често срещано възпаление на околоносните кухини. Те са покрити с една и съща лигавица. Могат да бъдат засегнати както от възпаление, така също и като алергичен отговор на външен дразнител. Всеки синус има вертикално отверстие, чрез което се свързва с носа. През него се вентилира и дренира. Специалното място и функциите правят синусите изключително важни за общото физическо и здравословно състояние на организма.

синузит
Зоните, които са свързани с образуването на синузит

Симптоми за появата на хроничен синузит:

Хроничен синузит се проявява 4 – 5 пъти в годината.

1 – Запушен нос

Най-честият симптом е запушен нос. Проявява се, когато времето застудее. Причината за неговата поява е отокът, който се е образувал, както и на повишената секреция от носа.

2 – Главоболие

Друг симптом е главоболието. Това е една от причините пациентите да считат, че страдат от главоболие, което лекуват с хапчета за глава, вместо да потърсят специалист УНГ, който да назначи лечение за синузит.

синузит
Заболяването синузит не трябва да бъде подценявано

За облекчаване на болките се прилагат нагревки, инхалации и пиене на топли чайове. Обострен синузит, в напреднала форма, създава огромни проблеми на пациентите. Някои от тях не могат да станат от леглото, други не могат да се движат, а трети не са в състояние дори да шофират.

Прегледи при синузит с най-модерна техника 

1 – Ендоскопичен преглед

С помощта на камерите и на ендоскопите се виждат анатомичните изменения, настъпили вследствие на хроничен синузит.

2 – Компютърна томография на синусите

Чрез компютърната томография на синусите лекарят може да се ориентира кои синуси са възпалени и кои са здрави.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *