ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето от тези храни дебелеем най-много!

Затлъстяването по света придобива епидемичен характер. Нездравословният модел на хранене и ниската физическа активност са особено важен фактор за рязкото увеличаване на хората с излишно тегло.

Оказва се, че дебелите деца и възрастните хора не ядат повече от хората с нормално тегло. Те не ядат повече храна, но и не изгарят калориите, приети чрез менюто си.

дебелеем
От сиренето също дебелеем много

Чипс

Една от най-калоричните храни е маслото. В едва от 5 грама от животинската храна се съдържат 40 калории. Забравете за fast food, защото освен много нездравословен, той е и една от най-калоричните храни.

Чипс, снакс и пръчици попадат в класацията за калорийните бомби. Ако не може да ги спрете, опитайте се поне да ограничите тяхната консумация.

Манията по здравословния живот също може да се окаже вредна. Соковете, купени от магазини рядко имат нещо общо с натуралния сок. В 100 грама от тях има 170 калории, тъй като в тях има и добавена захар.

Ако искате да си спестите поне нея, правете си сокове у дома. Освен скъпо удоволствие сьомгата е и доста калорична. С около 100 г от тази мазна риба вие „печелите“ 150 калории.

Продукти

Любимото сирене също е особено калорично. В 100 г от продукта има скрити 300 калории, затова похапвайте умерено. Ядките са вкусни, полезни, но калорични.

Ако си похапнете например 100 г печено кашу, ще си доставите автоматично около 540 калории.

Когато овкусявате салатата си със зехтин, внимавайте, защото колкото и по-здравословен да е от олиото, в 100 грама от него има над 800 калории. В 100 грама свинска мас пък има повече от 900 калории.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *