Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Проф. Люляни: Извършваме криоаблация на простата с ултра модерен апарат трето поколение

Криоаблация на простата – същност, необходимост и предимства. Предимства на криоаблация на простата спрямо извършване на стандартна операция – щади тъканите, използват се сонди, бързо зарастване на травмираните тъкани. Висока прецизност на извършените интервенции – хирурзите наблюдават целия процес на екрана и няма риск от грешки по време на интервенцията. Криоаблация на простата с ултра модерен апарат трето поколение вече се извършва във Варна.

Световноизвестният уролог проф. Франко Люляни оперира в УМБАЛ „Света Марина“ – Варна, научаваме от репортаж по mu-vi.tv – служебният канал на Медицински университет – Варна.

криоаблация на простатаКриоаблация на простата е ултра модерен начин за здраве на мъжете. Проф. Люляни обяснява какви са предимствата на новия модерен метод криоаблация на простата спрямо стария начин на опериране.

При стандартна операция е необходимо да бъде направен разрез на тъканите и хирургът да достигне до болните тъкани. Тези тъкани трябва да бъдат изрязани и извадени извън човешкия организъм.

При криоаблация на простата се вкарват от 3 до 6 сонди. Единствената травма са малките отвори, през които сондите влизат и замразената тъкан. Тази тъкан в последствие сама се реабсорбира по естествен път.

Апаратурата, която проф. Люляни използва е въглероден двуокис, който служи за охлаждане на сондите до минус 80 градуса.

криоаблация на простата
Част от свръх модерната апаратура за извършване на криоаблация на простата

Следователно тъканта се замразява до минус 40 градуса по Целзий. Процесът се нарича апоптоза – образуват се ледени кристалчета. Лекуващият хирург следи процеса на екрана на апарата.

Стимулира и активира имунната и кръвоносната система. С приключване на  криоаблация на простата, в тъканите не се натрупва колаген. Те остават меки.

За съжаление все още мини инвазивната процедура не може да замести всички останали процедури, коментира проф. Люляни. Тя се прилага при специални показания.

криоаблация на простата
По време на криоаблация на простата, извършена от проф. Люляни във Варна

При аденом на простата пациентът не уринира нормално.

При стандартната операция аденомът ще бъде изчистен и пациентът ще започне да уринира нормално, но това крие риск от импотентност.

При криоаблация на простата аденомът се свива и по този начин се освобождава пространство за урината.

В същото време пациентът запазва своята пълноценна потентност.

Проф. д-р Александър Хинев е ръководител на Клиниката по урология при УМАБЛ „Света Марина“ – Варна.

криоаблация на простата
Проф. Хинев криоаблация на простата

Проф. д-р Александър Хинев коментира, че като всяка иновативна технология и криоаблация на простата е истинско предизвикателство както за медиците, така и за пациентите.

Като начин на лечение криоаблация на простата се прилага в чужбина от няколко десетилетия. Но лечението, което проф. Люляни демонстрира във Варна е най-модерното, защото се извършва с апарат трето поколение. Технологията е в пъти по-подобрена от предишните начини за извършване на криоаблация на простата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *