Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви са категоричните ползи от рефлексотерапията?

Рефлексотерапията се състои в лекуване чрез стимулиране на определени нерви в организма и подобряване на кръвообращението. В този процес терапията не само потиска усещането за болка, но успокоява самия й източник.

рефлексотерапията
Рефлексотерапията може да помогне при алергия, стрес, болки в гърба и т.н.

Какви са ползите?

Рефлексотерапевтите твърдят, че са постигали успех в лечението на редица състояния и травми. Едно от тях е фибромиалгията. Хората с това заболяване се насърчават да се подложат на рефлексотерапия, за да получат облекчение хронични проблеми е храносмилателната система.

Честите кратки сеанси с рефлексотерапия се препоръчват и като алтернатива на медикаментозното лечение за овладяване на мускулните болки, свързани е фибромиалгията, както и за успокояване на затрудненото дишане, причинено от схващане на мускулите на шията.

Практикуващите са убедени, че правилно прилагана, рефлексотерапията може да помогне също при алергия, стрес, болки в гърба и хронична умора.

Техниката може да бъде удобно изпълнявана върху дланта във всички случаи, когато ситуацията не позволява масаж на ходилото, въпреки че второто се смята за по-добър вариант.

Обикновено при лечение с рефлексотерапия терапевтът и пациентът провеждат предварителен разговор, за да може лекуващият да се фокусира по-точно върху конкретните оплаквания и да определи най-подходящите точки за пресура.

Сеансът се състои в лечение с натиск, прилаган най-често върху стъпалото, в продължение на 40-45 минути.

Понякога следва кратък сеанс върху дланта (около 15 минути). Не се използват никакви уреди и специално оборудване. Основният инструмент е човешката ръка.

Терапевтът прилага контролиран натиск с палеца и показалеца си, като обикновено се движи в посока към петата или възглавничката на дланта.

Повечето рефлексотерапевти работят само с пръсти, но някои използват помощни приспособления, като гумичката на молив. Трябва да се знае, че рефлексотерапията не е нито масаж, нито заместител на медицинското лечение.

Рефлексотерапията е сложна система, която разпознава и третира 7000 нервни окончания, намиращи се в човешкото стъпало, а допълнително и нервните окончания в дланта. Тази изцяло естествена терапия се стреми да предложи облекчение без употребата на лекарства.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *