Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

След края на лятото: Кожата има нужда от ето тези специални грижи!

Шоколадовият загар се постига с часове на плажа, но за жалост след края на лятната ваканция бързо избледнява. И така от целувката на слънцето скоро не остава и спомен. Ако искате да я запазите за по-дълго, трябва да положите специални грижи за кожата си.

На първо място обърнете внимание на менюто. Оказва се, че щедрата доза витамин А помага да запазим съблазнителния загар от лятото. Той се съдържа в млякото, яйчения жълтък, черния дроб, хайвера, кравето и рибеното масло.

кожата
Кожата има нужда от специални грижи

Тайната на витамина, известен още като бета каротин е, че стимулира производството на меланин, който отговаря за по-матовия цвят на кожата. Добре е да похапвате още пуешко месо, сьомга, соя, авокадо и бадеми. Наблягайте на сока от моркови и ябълки, съветват още диетолозите.

Пийвайте ябълков и лимонов сок. Еликсирът от моркови също е верен съюзник. От морковите може да си спретнете чудна маска. За да си я направите са ви необходими 5 капки етерично масло от морков, жълтък и две супени лъжици зехтин, пише „Телеграф“. Смесете всичко и оставете маската да подейства за 20 минути на кожата ви.

Билковият чай също спомага да се радваме по-дълго на карамелен загар. Добре действа и черният.

Направете от отварата и кубчета лед, с които обтривайте лицето си сутрин. Кубчета с кафе са другата възможност, която тонизира кожата ни и изравнява тена. Използвайте ги след баня. Освен че те ще направят цвета на кожата ви равномерен, ще ви освежат.

Доматът също е верен съюзник в борбата за съхранение на тъмния отенък на кожата. Нужен ви е един добре узрял домат, който да намачкате.

Към него добавете две супени лъжици извара и една супена лъжица прясно мляко. Нанесете домашната помада за около 15 минути, след което я измийте обилно с вода.

Процедури

Много важно е да не подлагаме кожата си на агресивни процедури. Не ходете на сауна и не вземайте твърде горещ душ. Горният слой на кожата лесно се излющва при загряване и овлажняване.

Не си слагайте скраб, тъй като при употребата му епидермисът пада.

Хидратацията е изключително важна за здравето и красотата на вашата кожа. Важно е да се погрижите кожата ви да бъде винаги добре овлажнена.

Приемайте достатъчно вода и използвайте козметика, която я хидратира. Трябва да забравим за известно време и за кола маската.

Самата процедура, която прави краката ни гладки като коприна, всъщност е доста стресираща за най-горния слой на кожата. Само след една-единствена процедура е възможно да се получи значително изсветляване на тена.

Грешката, която хората допускат при събирането на лъчи през лятото, е, че се излагат интензивно на слънце с цел да натрупат тен възможно най-бързо.

Така кожата изгаря и процесът на смяна на епидермиса става по-бърз. Кожата започва да се бели и всъщност не се сдобиваме с приятен загар, а с неравномерен тен.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *