ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АКСЕРОСТА / AXEROSTA

Съдържа глицерил стеарат цитрат, сквалан, глицерол, глицерил стеарат, синтетичен пчелен восък, соево масло, масло от маслини, цетил палмитат, витамини А и Е, сукралоза, ментол, масло от лютива мента, масло от листа на гаултерия, лимонен, линалол, феноксиетанол, етилхексилглицерин, натриев бензоат, амониев акрилоилдиметилтаурат, ксантанова гума, лимонена киселина, вода

Предназначение

аксероста
Емулсията за суха уста аксероста подобрява защитата на устната кухина и улеснява говора и преглъщането

АКСЕРОСТА е медицинско изделие – емулсия за суха уста при т.н. ксеростомия. Това състояние – сухота в устата, може да е свързано с намалено отделяне на слюнка, промяна в състава на слюнката или други причини.

Намалено отделяне на слюнката може да се установи при лъчева терапия или химиотерапия заради злокачествени заболявания, при вирусни инфекции, при диабет и трансплантации на органи. Симптоматика, свързана с потребност от АКСЕРОСТА се наблюдава и при терапии с лекарства за хипертония, алергии, гастрит и язва, депресии, заболявания на очите. Ксеростомията може да е резултат и на преживян стрес и депресивни състояния. Намаленото слюноотделяне повишава риска от кариес, инфекции в устната кухина, затруднения в преглъщането и говора.

Ако описаното състояние е инцидентно, балансът може да се възстанови чрез правилен хранителен режим – достатъчно вода, приемана редовно; течни храни като супи и сосове, повече пресни плодове и зеленчуци. Препоръчват се дъвка без захар, смучене на ледени кубчета, сладолед. Добре е да се избягват факторите, водещи до изсушаване на лигавиците: пребиваване в климатизирани помещения, тютюнопушене, дишане през устата, алкохол и прекалено потребление на кафе и силен чай.

Как се приема

Ако нарушеното слюноотделяне не може да се балансира чрез хранителен режим и здравословни навици, специалистът може да препоръча АКСЕРОСТА като активен фактор. Емулсията се въвежда в устната кухина с помощта на дозираща разпрашаваща помпа. С едно натискане на дозатора се разпръсква доза, достатъчна да покрие лигавицата на устната кухина; разнасянето й става с помощта на езика, след което не бива да се приема храна или течност в продължение на 1-2 минути. Процедурата се повтаря осем пъти дневно, а при по-тежки случаи и до 10-12.

Освен с терапевтична цел АКСЕРОСТА се прилага и профилактично в случаи, когато потребителят пребивава продължително време в условия с вредности за лигавиците.

Възможни нежелани ефекти

Не са изключени алергични реакции към някои от съставките на продукта. При прояви на свръхчувствителност е възможно допълнително дразнение, зачервяване, оток. Появата на подобни симптоми трябва да се консултира с лекар, а прилагането на емулсията да се прекрати.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АКСЕРОСТА не бива да се употребява при алергични реакции към някои от съставките.

Емулсията не е подходяща за деца под шестгодишна възраст.

Продуктът е противопоказан при разранени лигавици или рани от изгаряния.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма изрично съобщени лекарствени взаимодействия на АКСЕРОСТА с негативни последици за здравето. Въпреки това прилагането на емулсията трябва да се консултира с лекар, ако пациентът приема постоянно някакви медикаменти.

______

Усреднена цена в аптеките – 20 лв за опаковка от 15 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *