ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Вода преди хранене или вода след хранене? Накрая разбрах истината…

Казват, че е препоръчително да се пие вода преди хранене, най-вече ако искаме да отслабнем

вода
Вода преди хранене или вода след хранене?

Освен това, специалистите са на мнение, че вода не бива да се пие по време на хранене, нито след. Къде е истината?

Истината за това кога, колко и каква вода да пием, е много разтегливо понятие. Тук умните хора биха казали, че истината е в баланса. Сега предстои да разберем каква е истината за това дали да пием вода преди хранене, или след хранене.

Водата е един от най-съществените елементи за поддържане здравето и младостта на тялото ни. Водата е много полезна и необходима, а правилното ѝ използване може да помогне за предотвратяване на редица заболявания.

Изследвания за използването на водата в полза на здравето се извършват в продължение на няколко години, но досега учените не са успели да се определят кога е полезно да се пие: преди хранене или след?

Водата преди или след хранене?

Сега ще ви предложа няколко аргумента, а решението кога да пиете вода е изцяло ваше. Аз лично предпочитам да пия вода преди хранене.

ВОДА ПРЕДИ ХРАНЕНЕ

1. Водата преди помага за насищане на тялото и намаляване броя на консумираните калории по време на хранене. Казано по-просто – пълним стомаха с течност, за да не го пълним с храна. Тук трябва да отворя една скоба и да кажа нещо за водата по време на хранене.

Може да пиете вода по време на хранене, но това наистина трябва да е чиста вода, без каквито и да е добавки и подобрители.

2. Една чаша вода преди хранене очиства организма от токсини, поддържа нормалната лимфната система и метаболизма, и ефективно освобождава стомаха и червата.

3. Водата насища организма с влага. Сутрин, например, тялото ни е дехидратирано, заради дългия сън. Затова е добре преди закуска да изпием една най-обикновена чапа вода с малко лимонов или портокалов сок в нея.

Това ще допринесе за ускоряване на обмяната на веществата и ще даде тласък на енергията за целия ден.

ВОДА СЛЕД ХРАНЕНЕ

Водата помага на храносмилането. Дълго време се смяташе, че да се пие вода или някаква друга течност след хранене е вредно за храносмилането. Въпреки това, последните изследвания показват, че водата само помага на процеса. Освен това, водата след хранене позволява на тялото да абсорбира хранителните вещества по-бързо.

Сами разбирате, че е по-добре да се пие вода преди хранене, вместо по време и след.

Не забравяйте, че питейната вода е полезна и необходима , и колко точно и кога ще пиете, зависи от вас самите. Пиете ли достатъчно вода на ден, вие винаги ще бъдете в добра форма, чудесно настроение и благополучие.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *