ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

СЕПТОЛЕТЕ ПЛЮС / SEPTOLETE PLUS

Съдържа бензокаин, цетилпиридин хлорид, ментово есенциално масло, левоментол, малтитол, манитол, глицерол, рициново масло, магнезиев стеарат, колоиден силиций, повидон, фармацевтичен восък, титаниев диоксид, оцветител

septolete-plus-mentol-past-n18.10142-13Предназначение

СЕПТОЛЕТЕ ПЛЮС е лекарствен продукт – таблетки за смучене, за дезинфекция на устната кухина. Продуктът действа противомикробно и обезболяващо, изчиства от патогенни бактерии и гъбички, има и умерен противовирусен ефект. Прилагането на СЕПТОЛЕТЕ ПЛЮС може да блокира инфекции в ранната им фаза и да не допусне усложнения, засягащи дихателната система. Съставът и формата на продукта осигуряват добро почистване на лигавиците в устната кухина и гърлото от патогени.

Продукт за лечение на леки инфекции в устната кухина – лигавици, венци; за неутрализиране на ангина в начална фаза, както и за възпаление на гърлото – ларингит и фарингит.

Как се приема

Таблетките се смучат и остават в устната кухина до пълното им стопяване. Деца над 12 години и възрастни могат да вземат таблетката за смучене на всеки 2-3 часа, но общият брой не бива да надвишава осем на денонощие.

Децата на 6-12 години имат лимит от 4 таблетки дневно при интервали от 4 часа между два приема.

При предозиране е възможно да се получат смущения в стомашно-чревния тракт: гадене и повръщане, диария. Препоръчва се спиране на медикамента и прием на големи количества вода и прясно мляко.

Възможни нежелани ефекти

Този продукт се приема добре и рядко се съобщава за нежелани ефекти. Обикновено информацията засяга дразнене на стомашната лигавица и смущения от типа на гадене и повръщане. В редки случаи възникват алергични реакции.

Кога НЕ БИВА да се употребява

СЕПТОЛЕТЕ ПЛЮС не се употребява при алергия към някоя от съставките.

Продуктът не се прилага при деца под шестгодишна възраст.

Таблетките не са подходящи в случаи с открита рана в устата.

Таблетките съдържат малтитол, който повлиява усвояването на захарите. Таблетките могат да повлияят върху нивото на кръвната захар, което е важно за диабегици.

Да се избягват при бременност и кърмене.

Таблетките не трябва да се вземат непосредствено преди хранене или вкомбинация с прясно мляко.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма регистрирани взаимодействия с негативно отражение върху здравето на пациентите.

Продуктът се предлага и под формата на спрей за гърло!

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 18 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *