ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Японска диета спира инфекцията с Helicobacter Pylori

Helicobacter Pylori е бактерия, която може да нанесе сериозни поражения на здравето ви

Helicobacter Pylori

Много хора дори не подозират, че причина за честите болки в стомаха, гадене, разстройство на апетита, както и бързата загуба на тегло може да бъде причинена от специален вид бактерии – Helicobacter Pylori.

Helicobacter Pylori има негативен ефект върху цялата храносмилателна система. В резултат на нейните атаки се развиват такива болести като язва, гастрит, рак и други, макар и не чак толкова злокачествени тумори.

Но, спасение все пак има! Японски учени са провели серия от проучвания, в които са били разкрити необичайните свойства на някои продукти, по отношение на опасните бактерии. Оказва се, че за да се спре развитието на Helicobacter Pylori, трябва да включите в диетата си няколко полезни продукти.

1. Броколи

Броколите са един от най-ефективните зеленчуци в борбата срещу тези бактерии. Само 70 грама на ден в суров вид ще ви помогне да се отървете от вредните бактерии.

2. Червена боровинка

Това малко плодче е най-добрият естествен антибиотик. То е в състояние да отърве тялото ви от много инфекции, включително и от Helicobacter Pylori. Лекарите препоръчват редовно да се пие сок от червени боровинки, като полезния сок може да разреждате или редувате с консумацията на хисарска минерална вода.

3. Зехтин

Този продукт има силно противовъзпалително действие. Постоянното използване на зехтин помага за предпазване на стомаха от вредното и разрушително въздействие на Helicobacter Pylori.

4. Зелен чай

Последните проучвания показват значително намаляване на активността на тази бактерия при хората, които пият по една чаша зелен чай дневно.

Както сами се убедихте, диетата на японските лекари е много лесна за спазване. Достатъчно е да включвате поне един от тези продукти на ден във вашето меню.

А ако поне един ден от седмицата засилите консумацията на броколи, червена боровинка и зелен чай, то ползите за здравето ви ще бъдат още по-скорошни и видими.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *