ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Подутият корем изчезва с тези рецепти от народната медицина

Подутият корем е състояние, при което стомахът се усеща пълен и стегнат, в следствие на натрупването на газове в тънките черва. Подутият корем често бива съпътстван от болка, диария, задух и болки в кръста.

подутият корем

Множество фактори могат да са причина за състоянието. Подутият корем най-често бива предизвикан от запек, пептична язва, анорексия, тревожност, пушене, задържане на вода, преяждане, стомашно разстройство, предменструален синдром (ПМС), менопауза, и синдром на раздразненото дебело черво.

Най-добрите начини за облекчаване на подутия корем е насърчаването за премахване на газовете или дефекация. В случай, че не можете да се справите с проблема, препоръчваме ви няколко рецепти от народната медицина, с които подутият корем ще изчезне.

Семена от копър

Семената от копър са много ефективни при справяне с различни храносмилателни проблеми, сред които е и подутият корем. Те имат диуретичен ефект и облекчават спазмите.

За да се възползвате от свойствата на семената от копър, дъвчете по няколко семена копър след хранене. Алтернативно, добавете една чаена лъжичка семена от копър в чаша топла вода, покрийте и  оставете да се кисне 5 до 10 минути, прецедете и пийте този чай два или три пъти на ден.

Мента

Ментата съдържа ментолово масло, което помага за облекчаване на спазмите на гладката мускулатура и храносмилателния тракт.

Дъвчете няколко пресни ментови листа, това ще ви помогне да се освободите от газовете. Подутият корем ще изчезне, ако редовно ежедневно пиете чай от мента.

Джинджифил

Джинджифилът е добре известен със свойствата си да се бори с газовете и подуването на корема. Той съдържа съединения, които помагат за намаляване на възпалението в червата и за отпускането на чревната мускулатура.

подутият корем
Джинджифил

Подутият корем ще изчезне, ако пиете чай от джинджифил по няколко пъти на ден. Него пригответе, накисвайки пет до шест тънки резена корен от джинджифил в чаша с вряща вода. Оставете за около десет минути, а след това добавете няколко капки лимонов сок и мед.

Друг вариант е да ядете по една чаена лъжичка прясно настърган джинджифил преди хранене.

Чай от лайка

Подутият корем ще спре да ви мъчи, ако редовно приемате чай от лайка. Той има противовъзпалителни свойства и помага за облекчаването на спазмите. Благодарение на това стомахът ви ще се успокои и дори ще се отървете от киселините.

Растителен въглен EQUILIBRA
РАСТИТЕЛЕН ВЪГЛЕН за плосък корем без подуване и газове
Кимион

Кимионът действа изключително ефективно срещу спазми и има антимикробни и газогенни свойства. Химикалите, съдържащи се в кимиона, помагат за успокояване на гладката мускулна тъкан и храносмилателния тракт, но и помагат за освобождаването на газовете.

Ако подутият корем ви мъчи редовно,  дъвчете щипка кимион няколко пъти през деня. В случай че, вкусът на кимионът не ви се нрави, опитайте някакви бисквити с подправката.

Тиква

Високото съдържание на витамин А, калий и фибри в тиквата ще предотвратят подуването на корема, предизвикано от газове.

Добавянето само на една порция тиква към дневното меню ще ви помогне да се справите с излишните газове.

Анасон
анасон подутият корем
Анасон

Анасонът има свойства, предотвратяващи спазмите, което може да ви помогне да подобрите работата на храносмилателния тракт. Подутият корем ще изчезне и благодарение на свойството на анасона да изхвърля газовете по-лесно. Най-добрият, който ще ви донесе облекчение е пиенето на чай от анасон.

Забележка: Бебета и бременни жени не трябва да консумират анасон.

Активен въглен

Активният въглен има пореста текстура и позволява преминаването на въздух и вода. Тези дупки ще се превърнат в капан за излишните газове в червата, причинени от бактерии. Активният въглен ще ви помогне и за справяне с диарията.

Активният въглен се предлага под формата на таблетки, капсули и прах. Потърсете съвет от лекар, за да разберете необходимата за вас доза.

Банани

Бананите са отличен източник на фибри и ще помогнат за намаляване газовете. Подутият корем, в следствие на запек ще бъде облекчен. Високото съдържание на калий ще регулира нивата на течности в тялото, което също ще ви помогне за справяне с проблема.

Яжте банани редовно. Може да ги добавите към закуската си, в плодови салати или към различни десерти.

Топла вода с лимон

Пиенето на топла вода има благотворно въздействие върху здравето, тъй като помага за  отстраняване на вредните токсини от тялото и го поддържа хидратирано. Лимоните са богати на витамини В и С, рибофлавин, калций, фосфор, магнезий, протеини и въглехидрати, които помагат на храносмилането. Лимонената киселина стимулира производството на солна киселина, която помага за разграждането на храната.

Подутият корем, газовете и запекът ще изчезнат, когато ежедневно пиете вода с лимон.

Подутият корем може да повлияе негативно на голяма част от ежедневните дейности, но тези рецепти от народната медицина ще ви помогнат да поддържате стомаха си здрав. При хронично подуване на корема е необходимо да промените хранителните си навици и начина си на живот. Има множество причини, които причиняват проблема. Важно е да се консултирате с лекар, ако подутият корем не се облекчи с времето.

Източник: http://www.top10homeremedies.com/

златно чудо N14
ЗЛАТНО ЧУДО за отслабване

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *