Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Етеричното масло от мандарина премахва стрии и се бори с рака

Етеричното масло от мандарина се използва от хилядолетия в китайската медицина. То е известно с многото си лечебни свойства и приятен аромат. То се използва за лечение на акне, за освежаване на кожата, помага при безсъние, лекува белези и намалява бръчките. Това обаче не е всичко!

етеричното масло от мандарина

Етеричното масло от мандарина помага при проблеми с червата, има антисептично действие, стимулира лимфната система и облекчава газовете.  Разберете за всички лечебни свойства на  цитрусовото масло и как да го използвате, за да ви помогне.

  1. Премахва белези от акне и стрии

Етеричното масло от мандарина е верен помощник в борбата с белезите от акне и стриите. Нежната текстура и лекота на маслото не дразни кожата и ще помогне да се предотвратят инфекции, бактерии и гъбички. Още по-добър ефект ще забележите, ако съчетаете етеричното масло от мандарина с лавандула, и малко бадемово масло.

  1. Намалява тревожността и гаденето

Етеричното масло от мандарина е сред най-ефективните, за предотвратяване на тревожност и гадене.  Така че, ако търсите начин да се отървете от неприятните състояния и сте решили да се доверите на ароматерапията, използвайте този дар на китайската медицина.

  1. Облекчава болката

Множество изследвания установяват, че етеричните масла са източници на молекули, които могат да действат като анаглетици. Това тяхно свойство може да се използва за облекчаване на болката. За да се възползвате от този ефект на етеричното масло от мандарина, масажирайте малко количество върху засегнатата от болката зона.

  1. Защитава храните от развитието на бактерии

Етеричното масло от мандарина има антимикробно действие и може да помогне за предотвратяване на промяната в качеството и цветовете на храната по време на съхранение. Това негово свойство дава възможност за по-здравословна алтернатива на съхранение на храната.

  1. Помага в борбата с рака

Ефектът на етеричното масло от мандарина и лимон са изследвани върху човешки туморни клетки. Химическите вещества, намерени в етеричните масла от цитрусови плодове, доказано намаляват растежа на туморните клетки. Това свойство на маслата може да е в основата на разработването на лекарства за лечение и профилактика на рак.

Ароматерапията с етеричното масло от мандарина помага за облекчаване на неприятните симптоми от химиотерапията – гадене, повръщане, отпадналост и други. Към ароматерапевтичните сесии може да включите и етерични масла от лавандула, евкалипт, лайка, бергамот и мента.

Всеки човек е уникален и различните масла могат да повлияят по различен начин. Поради тази причина, лечението с ароматерапия може да отнеме време, докато се забележи облекчение на симптомите. Експериментирайте с различни масла и комбинации, за да откриете кое е най-подходящото за вас.

Може да използвате върху кожата, за инхалации или добавяйки няколко капки във ваната. При употреба на етеричните масла върху кожата е необходимо да използвате и зехтин или кокосово масло. Това ще помогне за доброто усвояване и абсорбиране от кожата.

За какво още помага етеричното масло от мандарина?

–          облекчава храносмилателни проблеми, изтощение, нервно напрежение, раздразнителност, целулит

–          действа като сънотворно и помага при хиперактивност при децата и безсъние

–          тонира мазната кожа и омекотява сухата

–          стимулира апетита

–          помага за облекчаване на симптомите на предменструалния синдром

Направете си сами домашен серум против стрии, акне и белези с етерично масло от мандарина и шипка

Ще ви бъде необходимо:

  • 10 капки етерично  масло от мандарина
  • 6 капки етерично  масло от тамян
  • 6 капки етерично  масло от чаено дърво
  • 3 капки етерично  масло от бергамот
  • 25 грама масло от шипка
  • 50 грама масло от жожоба
  • Една малка стъклена бутилка със спрей

За да го приготвите, смесете всички етерични масла, без тези от шипка и жожоба, направо в бутилката. След това добавете и останалите и разклатете добре, за да се омесят всички съставки. Използвайте серумът два пъти дневно, впръсквайки няколко пъти върху засегнатата област и масажирайте добре.

Съхранявайте на сухо и хладно място без пряка слънчева светлина.

Какви рискове крие употребата на етеричното масло от мандарина

Етеричното масло от мандарина е меко и е безопасно и нетоксично. Въпреки това, при бременност, епилепсия, увреждане на черния дроб или друг медицински проблем е добре да се консултирате с лекар, за да сте сигурни, че няма да навредите на здравето си.

Винаги внимавайте, когато използвате етерични масла върху деца и възрастни хора. Бъдете внимателни и не употребявайте етеричното масло на слънце, защото то повишава риска от увреждане на кожата, в следствие на слънчево изгаряне.

Източници: https://thetruthaboutcancer.com/ ; https://draxe.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *