ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кафявият ориз е по-полезен от белия? Това съвсем не е така…

Много хора вярват, че кафявият ориз е по-полезен от белия. Те просто не знаят това, което ще прочетете в тази статия

кафяв ориз

Около разликата между кафявия и белия ориз има предостатъчно легенди и спекулации. Някои вярват, че кафявия ориз е много по-здравословен и по-вкусен от белия.

Други смятат, че кафявия ориз може да навреди на здравето. Днес нашите редактори ще разкрият тайната на това как да се изберете най-полезния ориз за вашата фигура и за подобряване на здравето!

Повечето хора предпочитат да не ядат бял ориз заради предразсъдъците, че той е виновен за увеличаване нивата на кръвната захар. Учените са провели серия от проучвания, които бяха публикувани наскоро. В продължение на няколко месеца, хората, които участвали в проучването били заставени да консумират 11 вида ориз, включително бял, кафяв и басмати.

След като им бил сервиран вкусен обяд с някакво ястие от ориз, на участниците в експеримента било измервано нивото на кръвната захар. Изследванията са показали, че кафявият ориз има среден гликемичен индекс, докато белият ориз – е продукт с нисък гликемичен индекс.

Също така в кафявият ориз е било намерено голямо количество фитинова киселина, която инхибира ензимите в черния дроб и той не може да функционира правилно. В белият ориз фитинова киселина се съдържа в минимални количества. В заключение, трябва да кажем, че белият ориз е по-хранителен, по-полезен и не на последно място – много по-вкусен от кафявия ориз.

Поради тази причина лекарите съветват хората, които са увлечени от здравословното хранене, да не консумират голямо количество кафяв ориз. Добре е да се разнообразява менюто, но не бива да се прекалява с консумацията на непреработен ориз.

Споделете тази полезна статия с приятелите си! И също така не забравяйте, че едно от най-доброто прочистване на организма се прави именно с бял ориз. И още нещо – красивите и дълголетни японки не консумират кафяв, а бял ориз.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *