Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

В гардероба ви има дреха, която може да ви разболее!

Някои модели дънки са опасни за вашето кръвообращение

Модните тенденции не са за пренебрегване, но някои от тях могат да ни навредят.

Тесните дънки са опасни за кръвообращението

Ако през целия ден сте облечени в „skinny jean” и при това ви се налага да седите на бюро или да извършвате натоварена физическа дейност, може да се почувствате зле и дори да припаднете.

Причината се нарича исхемия и представлява нарушено локално кръвообращение поради намален или спрял приток на артериална кръв, до който се стига в резултат на притискане на артериите, запушване на съда отвътре, нарушение в невромускулната регулация на съдовата стена, преразпределение на кръвта…

кръвообращение
Тесните дънки са опасни за вашето кръвообращение

Малко прекалено за едни тесни дънки?

Не, опасността е реална и понякога се стига до сериозни медицински проблеми, включително и в бъбреците.

Все пак няма нужда от паника. Всичко зависи от степента на стягането и кройката. Тесните дънки и панталони, които следват естествената форма на краката, не представляват никакъв проблем.

Внимавайте за разположението на тегелите, еластичността на плата, възможността за свободно движение. При някои модели може да се стигне до протриване на кожата, затормозяване на кръвообращението при коленете и задържане на кръвния поток.

Не си купувайте един номер по-малки дънки!

А знаете ли, че плетените гривни са гнезда на бактерии?

Някои вярват, че разноцветната изплетена гривна не трябва да се сваля, докато не се изпълни желанието, изразено при поставянето й. В някои случаи това може да означава месеци постоянно носене – под душа, при горещо време и изпотяване, по време на хранене и т.н.

Много лоша идея е и продължителното носене на пластмасовите гривни, които ви поставят на фестивали и концерти като доказателство, че имате билет. Неизвестно защо някои хора не ги свалят след събитието. Но бактериите са много доволни от подобни решения.

Британско изследване установява, че плетените гривни съдържат 20 пъти повече микроби отколкото всички останали дрехи, пише „Здравен журнал“. Анализираните гривни са на хора, присъствали на рок фестивал през 2013 г.

По тях са открити 2000 стафилококи и 9000 микрококи! Рискът от заразяване не е за подценяване – стафилококите могат да инфектират ранички по кожата, както и да предизвикат хранителни отравяния.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *