ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Хранителни добавки и билки при инсулт

От особена важност е бързата реакция в първите минути от появата на коварния инсулт

1. Що е инсулт? Видове инсулт.

Нито един човек не е застрахован от появата на инсулт, но съществуват различни начини, по които можете да сведете риска до минимум.

Съществуват два вида инсулт – хеморагичен и исхемичен.
Исхемичният инсулт се получава в резултат на ограничена доставка на кръв до част от мозъка, което от своя страна води до трайното му увреждане или дисфункция.
Този вид инсулт се проявява в резултат на четири причини – емболия, тромбоза, системна хиперфузия (намаляване на притока на кръв) и тромбоза на венозните синуси – съдовете, които отвеждат мозъчната кръв към югуларната вена.

Обикновено хеморагичният инсулт протича на два етапа – поява на анемичен инфаркт в резултат на възникнала тромбоза на някоя от мозъчните артерии или ударно повишаване на кръвното налягане, което води до разкъсване на тромба и в областта на инсулта се развива вторичен кръвоизлив.

От особена важност е бързата реакция в първите минути от появата на коварния инсулт.

инсулт
От особена важност е бързата реакция в първите минути от появата на коварния инсулт

2. Симптоми при инсулт.
Както вече споменахме съществуват два вида инсулт и симптомите при тях са различни.

При хеморагичният инсулт засегнатият обикновено изпитва:
гърчове
безсъние и припадъци
гадене, а понякога се стига и до повръщане
скованост в мускулите
силно главоболие
раздразнителност
промяна в поведението

При исхемичен инсулт засегнатият изпитва:
– внезапна липса на контрол върху тялото
затруднено преглъщане
изтръпване в областта на носа или устата
позиви за повръщане, гадене, силно главоболие
световъртеж
затруднения в говора и объркване
неспособност да движи крайниците
отпадналост

3. Първа помощ при инсулт

Оказва се, че древен китайски метод може да се окаже животоспасяващ при инсулт, но трябва да се приложи максимално бързо.
Необходима ви е игла. Ако не е стерилна задължително трябва да задържите за известно време върха й над пламък, за да я стерилизирате.
Забършете я със спирт и надупчете десетте пръста на ръката на пострадалия от инсулт.

Убождането трябва да бъде извършено на върха на пръста на отстояние около 1 мм. от нокътя. Няма други специфични изисквания.
Натиснете всеки пръст, за да изтече капка кръв с размерите на грахово зърно. Ако въпреки усилията ви кръвта не започне да капе масажирайте пръста, след което го стиснете силно.
Малко след като всички пръсти на ръката започнат да кървят, изчакайте няколко минутки и засегнатият ще започне да идва в съзнание.

Ако забележите устата на пострадалия да се изкриви по някакъв начин я дръпнете и започнете да масажирате ушите му, докато се зачервят.
След това убодете по два пъти всяко едно от ушите. Убождането трябва да стане в меката им част. Трябва отново да пуснат по капка кръв.

Откарайте пациента в болница едва след тези процедури, тъй като в противен случай има риск друсането да причини спукване на капиляри в мозъка.
Предизвиканото кървене ще сведе рисковете от мозъчно увреждане до минимум. Другата много важна стъпка е пациентът да получи възможно най-бързо медикаменти от спешния екип, за да се подобри мозъчното кръвообращение и да се избегне опасността от парализа.

Повече за това какво да правите при инсулт можете да прочетете ТУК.

4. Билки при инсулт

Специалистите препоръчват да промените рязко начина си на хранене, тъй като колкото по-близо сте до естествените храни, толкова по-голям е шансът да си спестите усложненията от болестта.

Народолечителите съветват при инсулт да се приема брашно от сух грах, тъй като съдържа множество полезни вещества, подобряващи храненето на мозъка.
Взема се по 1 ч.л. от граховото брашно след нахранване.

Вана с отвара от корените на шипка е отлично средство за лечение на парези.

Изсипете в 1 ч.ч. ленено масло или друг вид растително масло 30 гр. дафинови листа.
Ако са сухи се натрошават, а ако са свежи се смачкват. Оставете ги да престоят два месеца на топло място като всеки ден разклащате по няколко пъти съда.
След два месеца прецедете сместа и с полученото масло мажете мястото, което е засегнато от парезата.

За бързото преодоляване на усложненията от инсулт и парализата, ще ви помогне тинктурата от мащерка. Необходими са ви 50 гр. суха билка, която се залива с двеста милилитра алкохол. Поставете сместа в стъклен съд и я оставете да престои 14 дни. Прецедете извлека и го използвайте за втриване в засегнатите участъци.

Приемайте сок от пелин с мед по една чаена лъжица след всяко хранене.

В 300 мл. чист 60-градусов спирт или водка се изсипва 1 чаена лъжица сушени и стрити на прах корени от божур. Нека настойката остане 10 дни на топло място и я прецедете. Приемайте по 25 капки три пъти дневно.

Изключително полезно при инсулт е да поставяте по 6-8 пиявици върху сърцето си. Процедурата се прави по веднъж на седмица.

Арниката е невероятен природен спасител при последици от инсулт.
Залейте 1 ч.л. цвят от билката със 100 мл. вряла вода и я сварете. Веднага щом заври я отдръпнете от котлона. Оставете я да престои един час и я прецедете. Прибавяйте по една супена лъжица от отварата към чаша топло мляко. Пие се преди храна в продължение на един-два месеца. Настойката се съхранява в хладилник.

За бързо възстановяване след инсулт народолечителите препоръчват да си направите смес от 50 гр. изсушени корени от глухарче и стрити на прах и 50 гр. чист билков мед.
С помощта на чаена лъжичка, която ще ви служи като мерителна оформете топчета от получената смес. Приберете ги в хладилника и приемайте по 1 топче по 3 пъти на ден като предварително го размиете в запарка от 200 мл. вряла вода и една супена лъжица листа от глухарче.

Ефектът от тази билкова рецепта е почти светкавичен.

Добре познатият градински чай (салвия) помага за бързото възстановяване на говора след прекаран инсулт. Направете слаб чай от салвия и го оставете да се запари за един час. Пийте по 3 пъти дневно, по 1 чаена чаша на малки глътки.

Макар змийското мляко да е отровно растение, може да бъде използвано за лек, ако бъде дозирано правилно.
Пригответе отвара от билката като запарите 1 ч.л. от жълтите й цветове за няколко минути.
Започнете курса на лечение с приема на 1 ч.л. от запарката и постепенно увеличавайте. Дневната доза не трябва да надвишава две чаени лъжици.
Добре е да приемате тази настойка в рамките на 1 месец.

Отварата от хвойна също оказва благотворно влияние при лечението на инсулт. Тя може да бъде използвана и като мощно средство за предпазване от инсулт. Количеството на билката, която ще използвате за отварата трябва да ви бъде предписано от фитотерапевт. Необходимо е да се вари поне 20 минути, а след това да се прехвърли в термос, където да остане за няколко часа.
Отварата може да се приема перорално, но става и за външна употреба като се втрива директно в парализираните участъци.

Кислородната вода също е изпитан лек за тази коварна болест. Тя намира приложение и в лечението на редица заболявания, тъй като оказва регулиращо въздействие върху обменните процеси в организма.
Традиционната медицина не прилага интравенозното инжектиране на кислородна вода, но според проучвания, ако се правят такива от време на време е възможно да предотврати появата на сериозни последици.
Не рискувайте с този метод на собствена глава, а се посъветвайте със специалист.

За да предотвратите появата на инсулт е достатъчно да жабурите устата си със смес от 3%-ва кислородна вода и минерална вода в равни количества. Жабурете се в продължение на една минута. Не е необходимо да плакнете устата си след това.

Съчетанието от бял имел и японска акация също подпомага възстановяването след инсулт.

Тези две билки са в състояние да излекуват дори и най-тежките последици от него.
За да си приготвите този мощен лек се нуждаете от 50 гр. от двете билки. Залейте ги с 500 мл. водка и оставете настойката да престои на тъмно за един месец.
Следваща стъпка е да прецедите и приемайте по 1 ч.л. от лека, два пъти дневно в 20 последователни дни.
След като приключи курса на лечение починете две седмици и го повторете.

Приемът на 0.2 гр. мумио два пъти на ден – преди да закусите и след като вечеряте, също ще подпомогне възстановяването ви.
След 14-дневен прием на мумиото по тази схема преминете на лечение с тинктура от прополис. Приемайте по 10 капки от нея три пъти на ден, разредени в мляко.
Този курс на лечение също продължава две седмици.

Тинктурата от бяла дива тиква е в състояние да вдигне хората, покосени от инсулт за кратко време от леглото.
Преди първото хранене за деня и след последното се приемат по 25 капки от тинктурата, разредени във вода.
Тинктурата се приготвя от 2 ч.ч. вода и една супена лъжица наситнени корени от бяла тиква. Сместа престоява едва седмица, след което се прецежда.

За бързо възстановяване след инсулт си пригответе смес от равно количество лимони и захар. Лимоните се смилат заедно с корите и се добавя захарта. Сместа се съхранява в хладилник. При приемането на сместа задължително хапвайте и по една скилидка чесън.

5. Хранителни добавки за лечение на инсулт.

5.1. НЕВРОХЕЛТ / NEUROHEALTH

НЕВРОХЕЛТ плюс – стимулира мозъчната дейност, при постоянно безпокойство и стрес
НЕВРОХЕЛТ плюс възстановява функциите на мозъка след прекаран инсулт

Специалистите са категорични, че тази хранителна добавка представлява истински еликсир за вечно здраве.
Неврохелт е най-доброто средство за възстановяване след инсулт. Освен това може да ви помогне при наличието на безсъние или стрес. Допринася и за заздравяване на нервната система.

Оказва мощно стимулиращо действие върху функциите на мозъка при натоварване, както и при увреждания или мозъчни инциденти.

Възстановява безотказно мозъчните клетки след нанесени поражения. Смята се, че съдържащите се в него съставки стимулират растежния фактор на невроните. Счита се, че именно той е в основата на редица неврологични проблеми като деменция и болестта на Алцхаймер.

Проведени мащабни изследвания доказват, че продуктът е отлично средство за лечение на инсулт, деменция, болестта на Алцхаймер, сенилност, болестта на Паркинсон, мускулна дистрофия и редица други неврологични усложнения.
Препоръчва се приемът му да става с една чаша вода. За постигането на максимален ефект е добре да приемате продукта в продължение на два-три месеца.

kardio-kompleks5.2. КАРДИО КОМПЛЕКС за здраво сърце и кръвоносна система
Тази хранителна добавка представлява уникална комбинация от няколко лечебни гъби.

Специалистите препоръчват да приемате Кардио комплекс, за да поддържате нормалното функциониране на кръвоносните съдове и дори да подобрите състоянието им. Освен това ще ви помогне да нормализирате нивата на лошия холестерол.

Отлично средство е при исхемична болест на сърцето, ритъмни сърдечни нарушения, хипертония (високо кръвно налягане) и противодейства на образуването на тромби.

Използва се и за профилактика на инфаркт, хеморагичен инсулт и атеросклероза.

holest5.3. ХОЛЕСТ ОК – Стоп на лошия холестерол!
Хранителната добавка се употребява при високи нива на триглицеридите и холестерола, нарушения в сърдечносъдовата система и кръвообращението, както и при атеросклероза.

Съдържащият се в хранителната добавка червен ферментирал ориз спомага за поддържането на нормални нива на липидите и холестерола в кръвта. Освен това за разлика от голяма част от продуктите не води до натрупване на токсични вещества в организма.

Продуктът подобрява значително състоянието на вените и артериите, възстановявайки еластичността им, което пък от своя страна води до нормализиране на кръвопотока.

Запазва нивата на добрия холестерол в човешкия организъм.

kardiovit5.4. КАРДИОВИТ за здраво и силно сърце!
Продуктът се препоръчва за лечение на проблеми със сърцето и кръвоносната система като атеросклероза и инфаркт, както и при дефицит на енергия, оксидантен стрес и тежки натоварвания.

Витаминоподобният продукт подпомага и изгарянето на мазнини, превръщайки ги в енергия, необходима за правилното функциониране на сърдечния мускул.

L- карнитинът способства за активиране на мастната обмяна и не позволява да се образуват атеросклеротични плаки, подпомага и стимулира обмяната на кислород и води до увеличение на анаеробния капацитет на организма.

Предпазва миокарда от хипоксия като го обезпечава с енергия, оказва мощна подкрепа на сърдечния мускул и предпазва от мастни натрупвания в сърдечния мускул и черния дроб.

Значително намалява риска от рецидив след прекаран инфаркт.

koenzim-q105.5. КОЕНЗИМ Q10 – енергия и младост на достъпна цена!

Ролята на Коензим Q10 в обмяната на клетките в човешкия организъм е незаменима.
Приемът му ще ви е от полза при хронична уморя, отслабена имунна система,физически и психически натоварвания, стрес и др.
Притежава и мощен противосъстарителен ефект. Оказва силна подкрепа на сърдечносъдовата система и се справя изключително бързо с настинки и грипни състояния.
Имайте предвид, че с напредването на възрастта приемът на Коензим Q10 е задължителен, тъй като сам не може да произведе достатъчно количество от него.
Зарежда клетките с нова енергия, подпомага редуцирането на нивата на лошия холестерол, отговорен за образуването на атеросклеротичните плаки по кръвоносните съдове.
Помага за лечението на инфаркт и исхемичен инсулт.
Органите се нуждаят най-много от Коензим Q10 при изразходване на енергията, както и за подкрепа на сърцето, бъбреците и черния дроб.
Оказва благоприятно въздействие за лечението на мигрената и има силен антиоксидантен ефект.
Пречи на прогреса на коварната болест на Паркинсон и намалява значително страничните ефекти при лъчетерапия и химиотерапия при ракови състояния.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *