ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

МИКОМАКС / MYCOMAX

 

Съдържа  флуконазол, лактоза монохидрат, царевично нишесте, силициев диоксид,  натриев лаурил сулфат, магнезиев стеарат, титанов диоксид, желатин, оцветители

Предназначение

Микомакс лекува успешно гъбични инфекции
Микомакс лекува успешно гъбични инфекции

МИКОМАКС е противогъбичен лекарствен продукт за перорална употреба под формата на капсули. Активният компонент флуконазол блокира инфекции и може да се прилага като предпазно средство срещу кандидози.

Медикаментът е ефективен при инфекции на мозъка, дихателните органи, лигавиците на устата и гърлото, половите органи, кожата – интимна зона, кожата на стъпалата и ноктите. По лекарско предписание препаратът се приема и за предотвратяване на рецидиви.

Как се приема

МИКОМАКС се приема в дози и с продължителност, определени от лекуващия в зависимост от диагнозата. Капсулите се поглъщат по едно и също време на деня, с вода, независимо от храненията.

При криптококов менингит си приемат 400 мг в първия ден от лечението; продължава се с по 200 до 400 мг веднъж на ден за 3 до 6 седмици. Възможно е по преценка на лекаря дозата да е по-висока, но не над 800 мг.

Пациентите с диагноза кокцидиоидомикоза се лекуват с 200-400 мг веднъж дневно в продължение на 1-2 години. При инфекции на лигавиците на устата и гърлото се вземат първоначално 200-400 мг , след което  лечението продължава с еднократна дневна доза от 100-200 мг за период, определен от лекуващия. При други лигавични инфекции, както и за предотвратяване на рецидиви се определя индивидуална доза от 50 до 400 мг, която се приема за времето на риска или до 30 дни според преценката на специалиста.

Гениталните кандидози се атакуват еднократно с капсула от 150 мг. При гъбички по стъпалата и ноктите дозата, приемана веднъж седмично, е в зависимост от проблема 150 до 400 мг; лечението продължава до 4 седмици, или ако се касае за гъбички по ноктите – до израстването на здрав нокът.

При лечението на деца под 12 години дозата се определя индивидуално в зависимост от проблема, килограмите и състоянието на имунната система. Максималната дневна доза не може да превишава 400 мг.

При пациенти с бъбречни заболявания се определя индивидуална доза в редуциран размер.

Възможни нежелани ефекти

Възможни са алергични реакции, изразяващи се в сърбеж и обриви, включително обриви с мехурчето по езика и лигавиците на устната кухина; затруднено дишане, задух; оток на клепачите, затруднено преглъщане. При проява на такива симптоми е наложително да се търси медицинска помощ.

Сред нежеланите реакции е и увреждане на черния дроб, което се разпознава по постоянна умора, загуба на апетит и пожълтяване на кожата.

Освен това МИКОМАКС може да причини главоболие, гадене и повръщане, промени в кръвните показатели, сънливост, световъртеж, усещания за боцкане и мравучкане по тялото, газове и запек, пресъхване на устата. Съобщавано е за смущения в сърдечната дейност, тремор, понижени стойности на калия в кръвта, косопад.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Продуктът не се прилага при алергия към флуконазол или друга съставка на продукта.

Рискови групи пациенти, за които се преценява индивидуално безопасността на приложението, са тези с бъбречни или чернодробни заболявания, сърдечни проблеми, с нарушени наличности в организма на калий, калций и магнезий.

Приемът при бременност и кърмене е допустим в краен случай, само под лекарско наблюдение.

Не се препоръчва шофиране при терапия с продукта заради риска от ефекти като умора, замайване, главоболие и нарушена координация.

Взаимодействие с други медикаменти

МИКОМАКС е несъвместим с антихистаминови препарати, цизаприд – за лечение на стомашни неразположения, някои препарати за лечение на психични заболявания, на сърдечна аритмия, някои антибиотици.

Възможни са лекарствени взаимодействия с МИКОМАКС, при което се наблюдава усилване или отслабване на лечебния ефект, както и усилена проява на странични ефекти. Доказаните взаимодействия са с обезболяващи, други противогъбични, антикоагуланти, антидепресанти, за лечение на хипертония, при трансплантирани пациенти, при лечение на малария, рак, за понижаване на холестерола, стероиди, нестероидни противовъзпалителни средства, при лекарства за ХИВ-позитивни, диабетици, астматици, с метадон и витамин А.

__

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за една капсула от 150 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *