Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Народната медицина на помощ при хиперфункция на щитовидната жлеза

Вече няколко пъти споменаваме, че нарушената работа на щитовидната жлеза може да се прояви като хипофункция или хиперфункция. А сега е ред да кажем, че възлова гуша може да възникне както при понижена функция (т.е. хипотиреоидоза и тиреоидит с понижена функция на жлезата), така и при пови­шена (хипертиреоидоза, тиреотоксикоза, Базедова болест). Затова и лечението с билки в двата случая е различно.

ПРИ ХИПОФУНКЦИЯ СЕ ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ ОТ СЛЕДНИТЕ РЕЦЕПТИ

Залейте с 250 мл водка, 25 г сухи смлени листа, стъбла, плодчета и бодлички от билка, наречена рогачица или казашки бодил. Оставете сместа да престои три седмици, след което прецедете. До­лейте вода до първоначалния обем. Приемайте по една чаена лъжичка, смесена с четвърт чаша топла вода. Приема се на гладно половин час преди ядене един път на ден, обикновено сутрин.

А на обед и вечер се лекувайте с настойка от преградките на орехи. Залейте чаша сухи смлени преградки с половин литър водка. Оставете за 3 седмици и тогава прецедете. Долейте вода до пър­воначалния обем. Приемайте по една чаена лъжичка, смесена с четвърт чаша топла вода – веднага след ядене. Продължителността на лечението е два месеца.

При такова лечение можете да приемате и йодосъдържащи препарати, но преди това се посъве­твайте с лекуващия си лекар. Употребявайте храна, богата на йодни продукти – морско зеле например.

ПРИ ХИПЕРФУНКЦИЯ

Смесете 3 части от билката катушка, по 2 части страхливче и балкански чай и по една част корени от репей и рогачица. Попарете една супена лъжица от тази смес с чаша гореща Вода, оставете за един час и прецедете. Приемайте по една трета чаша 3 пъти на ден на гладно. Можете да приемате храна най-малко половин час след това. Продължителнос­тта на лечението е 2 месеца.

Запомнете, че при хиперфункция на щитовидната жлеза в никакъв случай не трябва да приемате пре­парати, съдържащи йод.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Народната медицина на помощ при хиперфункция на щитовидната жлеза

  1. Pingback: Йодираната сол е полезна за щитовидната жлеза и кожата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *