Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

За подсилен имунитет използвайте билки и тези ТОП10 хранителни добавки!

Съветът на специалистите е да не приемате самостоятелно имуностимулатори, а да се възползвате от множеството природни средства за укрепване на вашия имунитет

1. Що е то имунитет?
Често пъти, щом се разболеем, казваме, че е в резултат на сринат имунитет. Но задавали ли сте си въпроса „Що е то имунитет?”.
Може би всеки от вас си има своето обяснение за тази думичка, но като цяло имунитетът е възможността на нашия организъм да ни опази от чужди клетки, които причиняват инфекции.

Ако често попадате в плен на различни инфекции, простудни заболявания и страдате от синдрома на хроничната умора, дълго време не можете да се преборите с високата температура, имате нарушения в съня, болки в мускулите и ставите, постоянно главоболие, поява на различни обриви по кожата, то несъмнено имунитетът ви е сринат и трябва да се заемете сериозно със задачата да го укрепите.

БОРИНАЛ – мощна комбинация за предпазване от вируси
БОРИНАЛ – мощна комбинация за предпазване от вируси, със 70% НАМАЛЕНИЕ

Имунната ви система поравно от начина ви на живот и от наследствеността. Трите опори, на които се крепи вашият имунитет са физическите натоварвания, здравият сън и балансираното хранене. Ако някоя от тези опори не е „стабилна”, тя несъмнено ще повлияе негативно върху вашето състояние.
За съжаление често пъти се сещаме за здравето си едва когато се разболеем, а докато го имаме, не го ценим.

имунитет
Съветът на специалистите е да не приемате самостоятелно имуностимулатори, а да се възползвате от множеството природни средства за укрепване на организма

Имунитетът е от особена важност в преходните сезони и най-вече между зимата и пролетта, особено в случаите, в които през зимата са ви повалили няколко вируса.
Съветът на специалистите е да не приемате самостоятелно имуностимулатори, а да се възползвате от множеството природни средства за укрепване на организма и както вече споменахме да не забравяте за трите опори.

За да укрепите имунитета си, е необходимо да приемате достатъчни количества витамини и минерали с храната си. Така например вит. А се съдържа във всички оранжеви и червени зеленчуци и плодове, както и в изварата, яйцата, сиренето и черния дроб.
Витамините от групата В можете да си набавите с приема на пълнозърнести храни, варива, ядки, яйца и шоколад.
Няма спор, че най-големи количества витамин С, се съдържат в шипките, киселото зеле, цитрусовите плодове, червените чушки и магданоза.
За да не ви липсва витамин Е пък хапвайте повече ядки и залагайте на растителните масла.

Микроелементите, които играят съществено значение за организма ви, са цинкът, който можете да си набавите чрез приема на фасул, черен дроб, грах, ядки, риба и месо; селен – чесън, риба и морски продукти; мед, желязо и магнезий – варива, ядки, шоколад и яйца.

Запомнете, че алкохолът и цигарите направо убиват имунитета.
Единственият вид алкохол, който е от полза за имунитета ви, това е червеното вино, но в случай че не превишавате дневната доза от 50-100 мл.
Стресът също е сериозен враг на вашия имунитет. Няма човек, който да не е подложен на стресови ситуации, но специалистите препоръчват да ги компенсирате със смях или с повече интимна близост.

2. Природни средства за укрепване на имунитета
Съществуват достатъчно природни средства, които могат да са ви от полза за укрепването на имунитета. Ето кои от тях са най-мощните:

2.1. Корен от джинджифил
Коренът от джинджифил е сочен за едно от най-силните природни средства за укрепване на имунитета, както и за лечение на морска болест.
Преди стотици хиляди години моряците забелязали, че приемът на корен от джинджифил облекчава значително симптомите на морската болест. Освен това той помага при диабет, глисти, различни видове настинки, стомашни болки, артрит, мигрена и какво ли още не. Отхрачващото действие, което притежава помага за бързото изчистване на дихателните пътища и бронхите.

2.2. Пилешка супа
Карнозинът, съдържащ се в пилешката супа я превръща в отличен домашен лек при вируси, неразположения и простудни заболявания. Задължителното условие, което трябва да спазите е да я консумирате гореща.
Специалистите посочват, че това вещество подмладява клетките, повишава мускулната сила и издръжливостта и не на последно място действа като мощен антиоксидант.
Освен това в пилешката супа се съдържа завидно количество цинк, който има мощно укрепващо действие върху организма и му помага да се пребори с вируса.
Научно доказано е, че цинкът съкращава продължителността на настинката с цели три дни.

2.3. Чесън
Колкото и тривиално да ви звучи добре познатият ви чесън притежава мощни лечебни свойства. Още от древни времена той е употребяван за лечението на тиф, чума и холера.
Мощните лечебни свойства на всички лукови растения се дължат на факта, че съдържат завидно количество сулфиди, които унищожават безпощадно бактериите и гъбичките.
Именно поради тази причина почти няма бабина рецепта, в която да не присъства чесън.

За една от най-популярните рецепти за прочистване на организма и повишаване на имунитета, са ви необходими:
1 кг. мед, 12 глави чесън, 15 лимона, 400 гр. пшенични кълнове и същото количество орехови ядки.
Всички продукти се смилат, оставят се да престоят в хладилника три дни и се приема по една-две супени лъжици преди храна.

2.4. Ябълков оцет
Ябълковият оцет е изключително ефикасно природно средство за укрепване на имунитета, тъй като притежава мощно антибактериално действие и прочиства организма из основи.
Организмът ви ще бъде много по-устойчив на вируси, ако приемате ежедневно по 2 с.л. натурален ябълков оцет и една супена лъжица мед, разтворени в чаена чаша вода.
Този домашен еликсир бори успешно микроби и гъбички, което го превръща в един от най-добрите натурални антибиотици, но след чесъна разбира се.
Освен това подпомага и възстановяването на киселинния баланс в организма, който играе огромна роля при защитата от боледуване.

2.5. Орехи
Може би сте чували твърдението на възрастните хора, че три ореха дневно, са достатъчни, за да сме жизнени и здрави.
Поради факта, че ядките съдържат твърде много калории, не се препоръчва да надвишавате дневната доза от 30 гр.
Тъй като орехите съдържат завидно количество Омега-3 мастни киселини, са мощен антиоксидант. Освен това те свеждат до минимум риска от развитие на рак на гърдата, и сърдечно съдови заболявания. Естествено средство са срещу стреса и повишават потентността при мъжете.

3. Хранителни добавки за подсилване на имунитета

B-17-COMPLEX3.1. Истинският витамин B17 вече е в България
Хранителната добавка Витамин В17, която вече е и в страната ни оказва изключително благоприятно въздействие върху имунната система, тъй като създава енергичност и жизненост, и укрепва цялостното здравословно състояние.

Съдържащите се във витамина гъби Кладница и Рейши с бета-глюкан оказват благоприятно въздействие върху регенерацията на клетките, а фибрите подобряват значително чревната перисталтика.

На свой ред пък плодовете Облепиха подобряват значително съдовата еластичност и играят огромна роля при съсирването на кръвта.

Гъбата Кладница е изключително полезна за диабетиците, тъй като регулира нивата на кръвната захар, мазнините и кръвното налягане

imuno-kompleks3.2. Имуно комплекс Doctor Nature
Няма спор, че екстрактът от ехинацея е един от най-мощните имуностимуланти в световен мащаб и неслучайно бива наричан „естествената природна ваксина”.
Екстрактът подсилва съпротивителните сили на човешкия организъм, подобрява тонуса ви и ви снабдява с нова доза енергия.
Изключително е ефикасен при вируси, настинки, грипни състояния и бактериални инфекции. Оказва положително въздействие при стрес на физическа или психическа основа.
В комплекса се съдържа и витамин С, който е изключително силен антиоксидант. Той се набавя от външен прием на различни видове храни и добавки, тъй като не се произвежда от човешкия организъм. Оказва стабилизиращо действие върху имунната система.
В тази хранителна добавка се съдържа и цинк, който също е в топ три на антиоксидантите и имуностимулантите. Той притежава почти 20 пъти по-мощно действие от това на витамин С и оказва изключителна подкрепа на сърдечносъдовата система.

Sanct-Bernhard-500x500-400x4003.3. ИМУНОКОМПЛЕКС SANCT BERNHARD
Тази хранителна добавка мобилизира имунната защита в периодите, в които навсякъде около вас е пълно с вирусоносители. Най-често хората попадат в плен на различни вируси и настинки през есенно-зимния сезон.

Това средство е изключително полезно за профилактика и укрепване на имунната система.

В нея съставките като витамини, минерали, мед и Коензим Q10, са дозирани изключително прецизно, което я превръща в мощен антиоксидант, блокиращ действието на опасните свободни радикали.

Особено полезен е за възрастни хора, бременни жени, кърмачки и малки деца.

Препоръчително е също така да се приема от активно спортуващи и хора, чийто организъм е изтощен след дълги боледувания.

Това профилактично средство е с изключително широкоспектърно действие и е много подходящо за зимния сезон.

kinder-kompleks3.4. КИНДЕР КОМПЛЕКС за силен детски имунитет

Няма спор, че децата са сред най-уязвимата група хора по отношение на имунна система и вируси.

Този комплекс е разработен спрямо техните потребности. Не само подсилва имунитета им, а им помага да преборят различни видове заболявания.

Изключително мощен е дори при наличието на онкологични заболявания.

В състава му са включени мощни антиоксиданти, полизахариди с противотуморно действие и имуномодулатори.

Изключително ефикасен е при наличието на бронхит, астма и респираторни болести, срещащи се най-често при децата.

Подпомага лечението на аритмия и хепатит В.


plyus-pchelno-mlechitse-500x50013.5. ВИТАМИНИ С ПЧЕЛНО МЛЕЧИЦЕ
Това средство е в състояние да стимулира организма след пълен срив на имунната система в резултат на простудни или вирусни заболявания, климактериум, психическа или физическа преумора и различни проблеми със стомашно-чревния тракт.

Приемът на продукта се препоръчва при продължително безсъние, неврози, етеросклероза, хипотония или хипертония, стенокарсия и различни проблемни състояния след прекаран миокарден инфаркт, склерозирали съдове на долните крайници, себорея, ставни проблеми с възпалителен характер, бронхиална астма и нарушена лактация.

В продукта се съдържат всички основни вещества, от които има нужда за изграждането на един жив организъм като липиди, белтъчини, витамини, въглехидрати, минерали и др.

Съдържащият се в продукта гама-глобулин повишава значително устойчивостта на човешкия организъм към токсини, бактерии и вируси.

EHINATSEYA3.6. ЕХИНАЦЕЯ – имуностимулиращ био сок
Ехинацеята безспорно е естествен антибиотик, чийто мощен ефект е доказан многократно през годините. Ехинацеята е сред най-мощните продукти от групата на имуностимулантите. Може да се използва от всеки над 4-годишна възраст. Продуктът помага за лечението на широка гама от заболявания.
Има отлично действие при различни вирусни състояния, възпаления на отделителната система, проблеми с дихателните пътища, гинекологични заболявания и бъбречни проблеми.
В състояние е да неутрализира бързо и ефикасно пристъпите на остри възпалителни процеси в мускулите или костно-ставната система.
Мобилизира имунната система на човешкия организъм и има изключително силно действие при туморни новообразувания и аденоми.
Има мощно действие при овладяването на инфекции благодарение на пречистващите течности, съдържащи се в продукта. Те очистват кръвта и лимфата и съдействат за укрепване на основните филтри в човешкия организъм, каквито са черния дроб и бъбреците.
За разлика от синтетичните антибиотици, ехинацеята няма никакви странични негативни ефекти.

sanct-bernhard-vitamin-c-cink-s-udaljeno-osvobojdavane-400x4003.7. Витамин С + цинк с удължено освобождаване
Както вече споменахме, витамин С и цинкът играят ключова роля за укрепването на имунната система. Те възстановяват организма много бързо след боледувания, вирусни зарази и чести настинки.

Подпомагат бързото преодоляване на последиците, които нанасят стреса и преумората върху организма. Благоприятстват укрепването на чупливи нокти и коса, бавно зарастващи рани и акне. Балансират работата на храносмилателния тракт и зареждат тялото с нови сили и енергия. Освен това възстановява еластичността на кожата и допринася за свежия й вид.

Комбинацията от витамин С и цинк подпомага бързото неутрализиране на свободните радикали, подпомага функционирането на жизненоважните за организма системи, мобилизира имунната система и блокира всевъзможни бактериални и вирусни инфекции.

Продуктът е изключително ефикасен при съпътстващо лечение на рани, които заздравяват трудно, при акне и мастен дисбаланс.

При възрастните, продуктът съдейства за нормалното функциониране на простатата, а при подрастващите – нормалния растеж и развитието на репродуктивните органи.

carski-bilki-647x9003.8. ЦАРСКИ БИЛКИ за имунната система
Тези билки подпомаган много бързо организма след срив на имунната система, оказват благоприятно въздействие при лечението на различни херпеси, продължителни и тежки боледувания, херпес зостер, грип и простуда, остри респираторни заболявания, туморни болести, ниски жизнени функции и декубитални рани.
Продуктът е с мощно антиоксидантно, противувирусно, регенеративно, имуномодулиращо и адаптогенно свойство.
Оказва укрепващо действие върху всички органи в човешкото тяло като активира собствените му защитни и възстановителни сили.
Води до значителни подобрения на кръвния състав и кръвоснабдяването, регулира обмяната на веществата, подкрепя функционирането на храносмилателния тракт и отделителната система.
Преборва успешно умората и повишава силите и работоспособността като дава нова енергия.

CHESAN-400x4003.9. Чесън – капсули
Както вече споменахме, чесънът също е сред продуктите, които възстановяват и укрепват имунната система.
Чесънът на капсули обаче е доста по-мощен, тъй като продуктът е изключително концентриран.

Той подпомага бързото справяне с вирусни инфекции, нормализира нивата на глюкозата в кръвта и холестерола, стабилизира артериалното налягане, предотвратява отлагането на плаки по стените на кръвоносните съдове и забавя развитието на атеросклероза.

Подпомага храносмилателните функции и съдейства за отстраняването на дихателните проблеми.

Изключително мощно средство за защита срещу вирусни инфекции.

Приемът му се препоръчва за регулиране на дейността на жлезите в енкокринната система и черния дроб.

Той е безотказно средство за неутрализация на свободните радикали.

3.10. АЛОЕ ВЕРА ГЕЛ, 1000 мл
От всички над 300 разновидности на това растение, Aloe Vera Barbadensis притежава най-много ценни свойства. Неслучайно то е наричано „Чудото на растенията”.

Алое вера - чист сок
Чист сок от алое вера

Този гел е сред най-често използваните продукти с лечебно действие. Той се извлича от сърцевината на листата на това растение и е най-чистия вариант на продукта алое вера.

Употребата му се препоръчва при срив на имунитета, херпес симплекс, отпадналост, различни видове екземи, акне, дерматити, алергии, диабет, атеросклероза, стомашни проблеми, високи нива на хорестерола, рани, контузии, шум в ушите, болки в мускулите и сухожилията, вирусни и бактериални инфекции, възпаления на дихателните пътища и хемороиди.

БОНУС: Витамин С (1000 мг) + Цинк – мощна противовирусна защита за цели 3 месеца!

Специалистите-вирусолози препоръчват засилване на имунната система чрез прием на витамин С в комбинация с Цинк за по-голяма устойчивост на организма и осигуряване на мощна защита в условията на грипна епидемия и Коронавирус COVID-19.

Витамин C + Цинк
Витамин C + Цинк за цели 3 месеца

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *