ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Супер съвети за бременни: Как да избегнем токсините?

Последните проучвания за наситеността на околната среда с химически молекули са тревожни. Броят на токсичните продукти се увеличава, а няма достатъчно данни за това какво е влиянието им върху бременната жена и плода.

Основната препоръка към бъдещата майка е нулева консумация на алкохол. Дори малки количества въздействат върху нервната система на бебето.

В храната също може да има вредни вещества. Рибата често е замърсена с живак, поради което седмичната доза не трябва да надхвърля 150 г. Всички мазнини са възможна обител за токсини, затова се препоръчва консумацията на бели меса.

бременни
Важни неща, които трябва да знаем за бременността

Що се отнася до пестицидите, най-опасно изложени на тях са жените, които се занимават със селско стопанство. Останалите трябва да внимават, когато пазаруват плодове и зеленчуци. Най-добре е да заложат на био продуктите, поне що се отнася до картофите, краставиците, ябълките и дребните червени плодове.

Важно е да се избягват и изкуствените подсладители – всекидневната консумация на газирани напитки light повишава риска от преждевременно раждане. Готовите индустриални храни също не са препоръчителни.

Някои от опаковките съдържат вещества, които смущават ендокринната система на организма, тоест могат да повлияят на хормоналното му производство. Този риск е още по-голям при бременната жена. Бисфенол А вече е забранен, но има други молекули, които се откриват в прозрачния амбалаж на готовите храни за микровълнови фурни, пише „Здравен журнал“. При загряването някои от тях могат да преминат в храната. Използвайте прозрачното фолио само за съхранение на продукти в хладилника.

Перете новите дрехи, преди да ги облечете

Току-що купените дрехи „гъмжат” от химически вещества. Скорошни проучвания посочват някои големи марки като сериозни замърсители на околната среда. Повечето от тях са се ангажирали да намалят до възможния минимум употребата на такива субстанции. Перете два пъти последователно новите дрехи и чак тогава ги обличайте. При тези две първи пранета не ги смесвайте с останалите си дрехи.

Козметични средства

Много козметични продукти съдържат фталати, които не са препоръчителни при бременност, защото няма достатъчно изследвания за ефекта им върху плода.

Ограничете се до основни средства като добър хидратантен крем или растителни масла, например зехтин.

Био продуктите са добър вариант, при положение че не съдържат есенциални масла, които са опасни за бебето.

Свеж въздух в дома

Почистващите домакински препарати, но също така новите мебели, килими, ароматните свещи и боите, излъчват химически молекули във въздуха, които могат да имат алергизиращ и възпалителен ефект.

Всекидневното проветряване в продължение на 10-30 минути е ефикасен начин да се елиминира една голяма част от токсините във въздуха. Но още по-добре е да замените някои химически продукти с природни средства като белия оцет или марсилския сапун. Търсете също еко препарати. Избирайте мебели от естествено дърво. Малко известно е, но матраците са силно третирани с химически продукти, за да бъдат по-трудно запаляеми. Спрете се на модели от 100% био латекс.

Спрете цигарите!

Цигарата е коктейл от токсични вещества с изключително негативен ефект върху плода. Пушенето на майката може да доведе до забавено развитие на бебето и увеличава риска от внезапна смърт на новороденото.

Още щом разберете, че сте бременна, потърсете съвет как да се откажете най-лесно от зависимостта към никотина. Това се отнася и за бащата, тъй като пасивното пушене е не по-малко вредно по време на бременността.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *