Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Революционният метод на д-р Живко Стоянов за лечение на дископатия със стволови клетки

Българският медик д-р Живко Стоянов разработва революционен и напълно  иновативен метод за лечение на дископатия с помощта на стволовите клетки

Д-р Живко Стоянов е дипломиран в СУ със специалност „Биотехнологии“. Той гостува в предаването „Здравето отблизо“ по БНТ, за да представи своя революционно нов метод за лечение на дископатия.

В продължение на 12 години живее и работи в Швейцария.

стволовите клетки
Д-р Живко Стоянов обяснява как стволовите клетки лекуват дископатия

Преди няколко години получава предложение за създаване на лаборатория в швейцарски параклиничен център.

В тази лаборатория трябва да се правят всякакви изследвания със стволови клетки, от които се получава хрущял, тъкан и мастна тъкан.

Д-р Живко Стоянов отделя особено внимание на прешления диск, който с времето дегенерира.

Д-р Стоянов обясни, че в уникалната лаборатория работи цял екип от специалисти, които правят въпросните изследвания и проучват възможностите на стволовите клетки.

Стволовите клетки могат да се развиват в 3D форма – по този начин се синтезират колагени и други вещества, които са част от диска.

Когато става дума за стволови клетки, имат се предвид възрастни стволови клетки, които не са в състояние да се диференцират във всякакъв вид тъкани, за разлика от ембрионалните стволови клетки.

стволовите клетки
Д-р Стоянов и Мария в студиото на БНТ

Те се извличат от костния мозък. Той се намира в дългите бедрени кости, в гръдната кост, от илиачната кост – костта на таза.

Стоволовите клетки приличат на гъста кръв.

В какво се състои революционното открие на д-р Живко Стоянов?

1 – Активирането на стволовите клетки помага за изграждане на ново вещество и така се възпроизвежда отново изтърканият хрущял.

Това са няколко типа колагени, обясни д-р Стоянов.

Също така тези стволови клетки изграждат онова вещество, което прилича на желе (nucleus pulposus), но което играе важна роля, защото поема напрежението от дисковете.

стволовите клетки
Стволовите клетки изграждат отново изхабения хрущял на дисковете

Колкото повече от това желе има между прешлените на гръбначния стълб, толкова по-добре за самото тяло.

След като бъдат инжектирани стволови клетки, те възстановяват въпросните тъкани.

2 – Стволовите клетки премахват възпалителните процеси и възпалителната болка, които са се появили в дисковете, следствие загубата на хрущял и на nucleus pulposus, на кислород и хранителни вещества в дисковете.

За да се приложи възстановяване с помощта на стволови клетки, пациентите не трябва да  изчакват последния стадий, а лечението да започне, когато проблемите в гръбначния стълб са все още на ранен етап – при първични симптоми.

дископатия
Лечението със стволовите клетки  трябва да започне в начален стадий на болестта

За съжаление не само у нас, но и в чужбина пациентите отиват на лекар с оплакването, че ги боли гърба, а направените изследвания показват, че вече е доста късно и тогава единствената алтернатива са имплантите.

Ще ви бъде полезно и лично да чуете обясненията на д-р Живко Стоянов в разговора по БНТ ТУК >>>.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *