ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Билки и хомеопатия при детски инфекциозни заболявания

Повечето бебета се раждат с поне временен имунитет към всякакви инфекциозни заболявания, които са прекарали майките им. Коластрата в кърмата допринася за тази защита, така че кърмените бебета са предпазени, докато собствената им имунна система се развие и те станат по-способни да се справят с болестта. Затова повечето често срещани детски болести засягат децата тогава, когато те поотраснат. Много деца ги прекарват без никаква форма на лекарска намеса. Ако е необходимо лечение, е важно да се прецени коя терапия е най-подходяща за дадените симптоми. Ако притесненията ви за здравето на детето не стихват, потърсете лекарски съвет

КАШЛИЦА

Кашлицата помага естествено да се изхвърлят натрупаните храчки или вдишаният прах от белите дробове. Тя може да е причинена от инфекция или от дразнител.

Лечение

Дръжте детето на топло и му давайте успокояващ сироп, приготвен от топъл лимонов сок, чаена лъжичка мед и малко глицерин (глицерол).

Билкова медицина. Направете запарка от бял пчелинок или кора от череша. Давайте по половин чаена лъжичка три пъти на ден.

Ароматерапия. Прибавете 2 до 3 капки масло от евкалипт, мащерка, кипарис или сандалово дърво в гореща вода. Използвайте за инхалация в продължение на 10 минути.

ЗАПУШЕНО УХО

Запушено ухо
Запушено ухо

Отлагане на дебел, жълт слой ушна кал и известна загуба или влошаване на слуха, обикновено след ушни или вирусни инфекции, са симптомите на това състояние. Случаите на запушване са се увеличили през последните десетина години и някои алтернативни терапевти са убедени, че състоянието е страничен ефект на имунизацията.

Лечение

Традиционното медицинско лечение може да включва операция, за да се поставят малки дренажи в засегнатото ухо. Ако това стане необходимо, алтернативните терапии, като хомеопатия например, могат да подкрепят детето преди и след операцията.

Диета и хранене. Създаващите мукус храни като краве мляко и захар са ключовите виновници за това състояние. Заменете тези храни със соево или козе мляко и въведете повече зеленчуци и плодове в храната.

Билкова медицина. Сложете в ухото 2 до 3 капки канадски хидрастис, Pulsatillaили мулеиново масло три пъти дневно.

Хомеопатия. Запушеното ухо реагира добре на PulsatillaЗОс.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Краниална остеопатия. Тя може да помогне.

Винаги стойте с детето по време на инхалация. Ако то има или е имало екзема, не давайте никакво хомеопатично лекарство с голяма сила.

Настинки и круп

Настинките се причиняват от вируси и са силно заразни. Разпространяват се чрез кашлянето и кихането, които заедно с течащия нос и възпаленото гърло са симптоми на болестта.

Лечение

Оставете детето да си почине и да пие много течности, включително топла вода, смесена с пресен лимонов сок и чаена лъжичка мед.

Диета и хранене. Предлагайте много пресни плодове и зеленчуци всеки ден.

Билкова медицина. Чайове от лайка, маточина и шипка ще намалят симптомите.

Хомеопатия. Belladonna, Pulsatilla, Natrummur. uEuphrasiaсе продават като капки за деца.

Ароматерапия. Две капки масло от канела в купа гореща вода за неколкоминутни инхалации четири пъти на ден.

КРУП

Крупът обикновено засяга децата под 5 години и се проявява като груба, лаеща кашлица с напрегнато, тежко дишане. Тези симптоми често са придружени от повишена температура, раздразнителност и неспокойство. Причинява се от възпаление на основните въздушни пътища към белите дробове.

Лечение

Избягвайте горещия, сух въздух. Изключете парното в стаята на детето, но се погрижете да е добре проветрено. Използвайте овлажнители за въздух, ако разполагате с такива.

Хидротерапия. Инхалациите на пара са полезна терапия.

Билкова медицина. Направете запарка от по 1 чаена лъжичка подбел и върбинка. Давайте по 1 чаена лъжичка на дете под 3 години и по една супена лъжица на по-големите деца на всеки няколко часа.

Ароматерапия. Прибавете по 2 капки от малко от евкалипт и от сандалово дърво в неутрално масло и мажете гръдния кош.

Ако крупът продължава повече от 12 часа или ако детето има трудности с дишането, незабавно извикайте лекар.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *