ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Болести и оплаквания при кърмачетата – билколечение

Повечето детски болести и оплаквания могат успешно да се лекуват от алтернативните терапии, използвани самостоятелно или заедно с традиционната медицина.

Кърмачета
Кърмачета

Когато обаче те се прилагат върху новородено или прохождащо дете, трябва винаги да търсите професионален съвет. Ако детето не реагира на лечението или ако вие се тревожите за здравето му, незабавно се консултирайте с лекар.

КОЛИКИ

Коликите са дистресиращ модел на силен плач през първите няколко месеца от живота. Причината е неизвестна.

Лечение

Диета и хранене. Ако кърмите, обмислете собствения си начин на хранене: много и различни храни могат да влияят върху бебето чрез майчиното мляко. Специализираният консултант може да ви даде съвет Някои бебета на изкуствено хранене са алергични към краве мляко и е възможно да е необходимо преминаването към соева алтернатива. Винаги търсете професионален съвет, преди да промените изкуствената храна на бебето.

Билкова медицина. Половин чаена лъжичка мента, коча трева и чай от копър на всеки половин час са полезни.

Ако кърмите, вие пийте запарката.

Ароматерапия. Давайте вода за колики, съдържаща есенциално масло от копър. Външно нежно масажирайте коремчето на бебето по часовниковата стрелка с една капка масло от копър в половин чаена лъжичка неутрално масло (например ленено или бадемово). Хомеопатия. В зависимост от другите симптоми могат да се предпишат Chamamilla, Colocynthis, Dioscoreaили Magnesia phos. Консултирайте се с хомеопат за лекарството, което е подходящо за вашето бебе.

СЕБОРЕЯ

Люспести плаки от бяла или жълта кожа на върха на скалпа, причинени от това, че жлезите в космените фоликули произвеждат твърде много мас.

Лечение

Натуропатия. Вечер втривайте бадемово масло или зехтин в косата и решете нежно на следващата сутрин, за да отстраните плаките.

Билкова медицина. Прибавете 2 капки масло от чаено дърво към мек шампоан.

Някои терапии не са подходящи за бебе­та и малки деца; купувайте лекарства, които са специално посочени за тази възраст, и се консултирайте с квалифициран терапевт

НОЩНО НАПИКАВАНЕ

Има два типа деца, които се напикават нощем: тези, които никога не са били сухи, и онези, които са престанали да се напикават и после отново са започнали, след като вече е бил установен контролът върху пикочния мехур. Тези състояния са известни като първична и вторична енуреза. Повечето случаи на първична енуреза са резултат от бавно развитие на контрола върху мехура. Тревожността често е причината за вторичната енуреза, която може да започне, когато детето тръгне — на училище или се роди друго дете в семейството. Причината може да бъде и пикочна инфекция.

Лечение

Билкова медицина. Чаят от жълт кантарион или хвощ е полезен.

Хомеопатия. Belladonna, Causticum, Pulsatillaи Silica помагат.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Консултиране. Необходимо е да участват детето и родителите. На детето обикновено се дава положителна роля – когато остане сухо, трябва да се похвали или награди.

Обриви и поникване на зъби

Проблемите по време на първите шест месеца от живота на бебето са обривите и никненето на зъби. Обривите лесно могат да станат болезнени, ако не им се обърне внимание. Екземата най-вече се причинява от алергия. Дискомфортът от никненето на зъби може да се облекчи с различни деликатни билкови или хомеопатични лекарства.

ОБРИВИ ОТ ПЕЛЕНИТЕ

Те обикновено се причиняват от твърде дълъг контакт на кожата с урината или фекалиите. Симптомите са червена, петниста и възпалена кожа.

Пелената може да мирише на амоняк.

Лечение

Редовно сменяйте пелените. Мийте и плакнете дупето на бебето с чиста вода и напълно подсушавайте областта. Всеки ден го оставяйте без пелени колкото може по-дълго, така че кожата да е изложена на свеж въздух.

Хомеопатия. Бебешките лекарства включват Sulfur и Rhustox.

Натуропатия. Използвайте бадемово масло или зехтинслед всяка смяна на пелените.

Билкова медицина. Мажете с мехлем от черен оман.

ЕКЗЕМА

Ако бебето показва признаци на екзема, преди да започне да яде твърда храна, тя вероятно е причинена от алергия към кравето мляко – дори кърмените бебета могат да страдат, ако майката има такава алергия.

Алергиите играят важна роля при екземата: храни като яйца, пшеница, краве мляко, портокали и ябълки могат да са причина за екзема или дори да я влошават.

Лечение

Опитайте се да идентифицирате алергиите. Избягвайте основаните на нефт продукти, бебешките масла и парфюмираната пудра с талк. Никога не мийте засегнатите области със сапун. Избягвайте праховете за пране и омекотителите за дрехи.

Хомеопатия. Apis, Graphites, Pulsatilla, Rhustox.uSulphurмогат да помогнат

Билкова медицина. Чай от невен, мехлем от невен или гел с алое вера са полезни.

Ароматерапия. Прибавете 12 капки масло от копър, здравец или сандалово дърво към 60 милилитра неутрално масло.

Храненето и алергиите трябва да се вземат предвид. Затова е препоръчително да се консултирате с квалифициран терапевт, преди да започнете лечение.

НИКНЕНЕ НА ЗЪБИ

При повечето бебета зъбите започват да никнат на около 6 месеца. Това е болезнен процес и причинява раздразнителност, лиги и дъвчене, а понякога и зачервени бузи.

Лечение

Предложете на бебето нещо твърдо, което може да дъвче, или масажирайте венците с чист пръст.

Хомеопатия. Бебешки лекарства като Chamomilla или Pulsatilla могат да се купят във вид на пудри.

Ароматерапия. Прибавете 1 до 2 капки масло от лайка или лавандула във вапоризатор и го поставете в стаята на бебето.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *