Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Затлъстяване, едем и камъни в жлъчния мехур – лечение с билки и добавки

Затлъстяване имаме при хора, които са с най-малко 20% наднормено тегло. От време на време затлъстяването може да се причинява от физическо разстройство, например хормонален дисбаланс, но мнозинството хора с наднормено тегло ядат твърде много “погрешни” храни и не правят достатъчно физически упражнения.

Затлъстяване
Затлъстяване

Предотвратяване/лечение Диета и хранене. Не се подлагайте на “ударни” диети – това рядко има продължителен ефект и може да доведе до хранителни дефицити и нездравословни навици на хране­не. Дълготрайно отслабване най- добре се постига постепенно и чрез промяна на жизнения стил.

Преминете на пълноценна диета с много пресни зеленчуци и плодове.

Препоръчваме следните хранителни добавки за отслабване:

ХИТОЗАН Трайно отслабване с „магнит за мазнини“ код30220

ПСИЛИУМ ФИБРИ За отслабване и детоксикация! код30230

МАЛИНОВИ КЕТОНИ КОМПЛЕКС Номер 1 за отслабване! код30806

ВОДОРАСЛИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ код30218

За повече подробности прочетете статията Отслабването – диета, билки, ароматерапия, хомеопатия, упражнения и още…

ЕДЕМ (ВОДНЯНКА)

Задържането на течности, известно в медицината като едем, може да се причинява от различни разстройства, включително сърдечна недостатъчност, проблеми с бъбреците и разширени вени или прекалено много сол в храната. Възможно е да е страничен ефект на някои лекарства. Може да се появява естествено при бременността или да е част от предменструалния синдром. Понякога обаче няма видима причина. Симптомите на заболяването включват увеличено тегло, особено видимо в глезените и долните крайници, които се подуват и причиняват дискомфорт. Едемът може да е генерализиран (по цялото тяло) или локализиран.

Лечение

Билкова медицина. Препоръчват се магданозът като запарка или приеман суров (но не ако сте бременна) и листата от глухарче, пити като “кафе” или ядени на салата. Намалете солта, яжте много зеленчуци, салати и плодове и приемайте плодови сокове.

Ароматерапия. Лавандулата е особено полезна.

Масаж и акупунктура. И двете могат да бъдат благотворни. Потупването (effleurage) е най-ефективната техника за масаж.

КАМЪНИ В ЖЛЪЧНИЯ МЕХУР

Тези подобни на камъни бучки, изградени от калций, холестерол и други химикали, могат да се развият в жлъчния мехур — орган с формата на круша, разположен близо до черния дроб. Жлъчният мехур съхранява произвеждания от черния дроб жлъчен сок и го осигурява на храносмилателната система, където той помага за разграждането на храната.

Камъните в жлъчния мехур се появяват в около 10% от населението в западния свят и са свързани с начин на хранене, който е беден на влакна и богат на мазнини. Те са по-често срещани през бременността, при затлъстелите хора и при диабетиците. Заболяването често е наследствено. Камъните в жлъчния мехур не създават проблеми, освен ако не запушат потока на жлъчния сок. Тогава обикновено се налага операция или лечение чрез ултразвук.

Симптомите включват болка, често в дясното рамо или в хълбока, стомашно разстройство, жълтеница (пожълтяване на кожата, побеляване на очите и урината) и висока температура.

Лечение

Диета и хранене. Следвайте пълноценна диета с ниско съдържание на мазнини с много пресни пло­дове и зеленчуци. Избягвайте млечните продукти и животинските мазнини. Преминете на зехтин. Пийте много вода и всекидневно вземайте витамин С.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Билкова медицина. Могат да се предпишат розмарин и глухарче. (Бременните жени трябва да потърсят медицински съвет, преди да вземат каквито и да било билки.)

Ароматерапия. Есенциално масло от шотландски бор помага за облекчаване на болката.

За повече подробности последвайте линка:

Жлъчнокаменната болест – лечение с билки и хомеотерапия

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *