ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечение на дивертиколит и язви с билки и диета

Дивертиколит често е задействано от запек и нередовно ходене по голяма нужда. В стените на дебелото черво се образуват малки “джобчета”, които се пълнят с фекалии и се инфектират.

При дивертикулит и язва помага лайка
При дивертикулит и язва помага лайка

Симптомите включват болка в долната част на корема и подуване.

Лечение

Диета и хранене. Следвайте пълноценна диета с високо съдържание на влакна и пийте много вода. Избягвайте кафето и алкохола. Яжте поне по 3 скилидки чесън на ден.

Билкова медицина. Котешкият нокът може да успокои възпалената лигавица на червата.

Масаж, акупунктура и рефлексология. Всички те могат да облекчават запека.

Препоръчваме ПРИРОДНИЯ ПРОДУКТ ПРОТИВ ЗАПЕК – БОДИЛАКС, прочетете подробности като последвате линка.

ЯЗВИ

Вътрешните стени на храносмилателната система обикновено са предпазени от пласт мукус от киселината, използвана за разграждане на храната. Ако този предпазен слой стане прекалено тънък или се разруши, на мястото може да се развие язва. Симптомите варират според типа язва: стомашната язва включва остра болка в горната част на корема скоро след ядене, понякога придружена от гадене и повръщане, а в тежките случаи и с изхвърляне на кръв с повърнатото или с фекалиите, които са черни и лепкави; язвата на дванадесетопръстника причинява не толкова остра болка малко по-надолу, обикновено отляво, до два часа след ядене.

Лечение

Диета и хранене. Намалете храните, за които се знае, че предизвикват язви. Избягвайте аспирина и продуктите, съдържащи аспирин: те могат да дразнят лигавицата на стомаха. Яжте редовно и бавно и избягвайте лютите, силно подправени ястия. Най-доброто е да се яде малко и често. Избягвайте пушенето или, ако можете, напълно се откажете от цигарите.

Билкова медицина. Препоръчват се бялата ружа, кориандърът, лайката, маточината и сокът от целина.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Хомеопатия. Arsenicum alb. и Nux vomica могат да осигурят облекчение.

Съвети:

Ако има кръв във фекалиите или силна болка и повишена температура, потърсете спешно медицинско лечение.

Правете редовни физически упражнения. Направете така, че да имате достатъчно влакна в храната.

Винази се консултирайте с лекар. Скорошните изследвания показват, че бактерията Helicobacter pilori, която често се открива в стомаха, е в състояние да пречи на язвата да заздравява, а лекарят може да ви посъветва за начините, по които да се справите с нея.

Пушенето, стресът, тревожността и претоварването с работа увеличават риска от язва, така че е полезно да се научите как да релаксирате.

АПЕНДИЦИТ

Апендиксът е малка, тръбоподобна част от червата, разклоняваща се от дебелото черво. Тя може да се възпали и да причини проблеми. Симптомите включват загубата на апетит, болки около пъпа, които се движат и стават остри в долната дясна част на корема, повишена температура, гадене и понякога запек или диария.

Лечение

Необходим е незабавен лекарски преглед. При тежките случаи се налага операция, за да се отстрани възпаленият апендикс.

Преди операцията:

Цветни лекарства на Беч. Изберете такова лекарство, което може да намали тревожността.

След операцията:

Хомеопатия. Тя може да облекчи болките и изцеляването. Разтвор от Hypericum и Calendula изчиства раната и предотвратява инфекциите. Arnica 6с облекчава болката. Phosphorus 6с може да облекчи гаденето и/или повръщането, които са често следствие от упойката.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *