Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мъжките репродуктивни проблеми могат да се лекуват с тези методи

Мъжките репродуктивни органи отговарят за производството на мъжкия полов хормон тестостерон и за производството и съхраняването на спермата.

Мъжките репродуктивни проблеми
Мъжките репродуктивни проблеми

Органите са предимно извън тялото и се състоят от пениса и тестисите (или тестикулите).

Пенисът е изграден от три групи гъбовидна тъкан с мрежа от кръвоносни съдове и нерви. Когато мъжът е стимулиран сексуално, гъбовидната тъкан се изпълва с кръв и пенисът се вдига. Средната дължина на възбудения пенис е 6 инча/15 см, макар че размерът няма отношение към сексуалната потентност. В един цилиндър, преминаващ във вътрешността на пениса, се намира уретрата — мускулна тръба с двойна цел, която пренася урината от пикочния мехур или спермата от тестисите към върха на пениса.

Тестисите са жлези с формата на яйце, подкрепяни от скротума — хлабава торбичка от кожа. Вътре във всеки тестис се намират стотици торбички, в които се осъществява производството на сперма. Стотици милиони сперматозоиди се произвеждат всеки ден. Тестисът съдържа и клетки, които произвеждат тестостерон — хормона, отговорен за мъжките характеристики като окосмяване по тялото и дебел глас, както и за мъжкия модел на разпределение на мастната тъкан.

Към задната част на всеки тестис е прикрепен епидидимът – структура с формата на запетайка, която е дълга 1 инч/2,5 см и се състои от малки торбички, събиращи спермата от тестисите. Спер­мата съзрява там за около 2-3 седмици и се съхранява, докато не е готова за еякулация. Точно преди еякулацията сперматозоидите се пренасят от епидидима през дълга тръба, наречена семепровод, към основата на пикочния мехур. Простатата – малка жлеза с формата на кестен, е разположена в основата на мехура и заобикаля уретрата. Тя създава секрет, който се смесва със семенната течност

Ерекциите се контролират от нервни центрове в главния мозък, които реагират на еротична стимулация. Какво ще е сексуално стимулира­що, зависи от конкретния мъж. Очакванията и увереността също играят съществена роля: в силно съревнователно общество много мъже имат нереалистични сексуални очаквания и приравняват сексуалното представяне и размера на пениса с успеха.

Какви са проблемите?

Mакар че отделни мъже могат да страдат от нисък брой сперматозоиди или лошо качество на спермата, което ги затруднява да станат бащи, наскоро беше публикувана една по-тревожна статистика. Това е фактът, открит от учените от Университета на Копенхаген през 1990 г, че броят на сперматозоидите в 20 страни по света е паднал с 50% през последните 50 години. През 1940 г мъжете са произвеждали около 113 млн. сперматозоиди на милиметър семенна течност; днес се произвеждат само 66 млн., а към 2000 г. се предвижда, че цифрата ще падне на 50 млн. На теория по-малкият брой сперматозоиди не е синоним на безплодие, но някои учени вярват, че ако не се вземат мерки, броят ще падне на 0 след 70-80 години.

По причините за този катастрофален спад все още се спори, макар че много авторитети смятат, че той е резултат от изкуствените вещества, например пластмаси и пестициди, пропускащи разстройващи хормоните химикали в почвата, водата и хранителната верига. Тези химикали могат да имитират женския хормон естроген, да разстройват производството на мъжкия хормон тестостерон или функционирането на ендокринната система, която регулира производството на хормони в тялото. Доказателствата сочат, че птиците и животните също страдат от хормонални разстройства. Учените се страхуват, че е възможно тези химикали да са свързани с рака на гърдата, на тестисите и на простатата, с ендометриозата и общото увреждане на имунната система.

Някои страни са реагирали със забрана на използване на PVC и другите пластмаси за пакетиране, но химическата промишленост като цяло чака резултатите от повече изследвания, преди да предприеме някакво действие. Изглежда, отделният човек няма какво да направи, тъй като тези химикали днес са вездесъ­щи, макар че предприемането на стъпки за засилване на имунната система може да е от помощ.

Физически проблеми

ХЕРНИЯ

Хернията е издаване на орган или част от орган през стената на съдържащата го кухина. Това обикновено става в резултат на напрягане (например за изпразване на червата или когато се вдига нещо тежко), но може да е и вродена слабост. Симптомите включват подуване в слабините или корема и обща слабост.

Лечение

Херниите могат да се контролират чрез носене на колан с подплънки, който действа като опора. Хирургичната операция е единствената друга възможност.

ПРОСТАТИТ

Възпалението на простатата обикновено се причинява от инфекция.

Симптомите включват парене или болка между краката, когато се уринира, болка в гениталната област, гърба, долната част на корема или вътрешната страна на бедра­а и повишена температура.

Лечение

Диета и хранене. Цернилтонът (поленов екстракт, продаван под името Prostabrit) има противовъзпалителен ефект върху тъканта на простатата. Билкова медицина. Чай от глухарче може да помогне.

УГОЛЕМЯВАНЕ НА ПРОСТАТАТА

Уголемяването на простатата е често сре­щано при мъже над 50-годишна възраст, макар че от него могат да страдат и млади хора. Когато проста­тата се уголеми, започва да притиска мехура и уретрата. Това причинява симптоми като по-често уриниране от обикновено, особено нощем, слаба, капеща урина и трудности или закьсняване при уриниране.

Лечение

Диета и хранене. Опитният диетолог може да препоръча цинк, антиглан, протат и цернилтон (Prostabrit). Пийте много течности, откажете се от кафето, чая и алкохола.

За повече подробности последвайте линка – Диета при рак на простатата

Билкова медицина. Използвайте ниска палма, пи- джеум, хвощ и пирей. Първите две, вземани заедно, са особено ефективни.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Акупунктура. Особено внимание се обръща на акупунктурните точки по меридианите на пикочния мехур, дебелото черво, далака и бъбреците.

Използвайте хранителни добавки на реномирани фирми – прочетете повече като последвате линковете по-долу:

ТОП ПРОСТАТА За мъже над 50г. код30212

ПРОСТАЛЕК оптимизира функциите на простатата и неутрализира негативните последици от възможните й болестни състояния и възрастови промени.

БЕЗПЛОДИЕ

Обичайната причина за безплодието е малък брой сперматозоиди или пълна липса на сперма, водеща до това партньорката ви да не може да забременее след 6-месечни опити.

Лечение

Прекомерната горещина може да намалява производството на сперма. Носете свободни боксерки вместо тясно прилепнало бельо; избягвайте сауните и дългото стоене в горещи вани. Пръскането на тестисите със студена вода всяка сутрин може значително да повиши броя на сперматозоидите.

Диета и хранене. Препоръчват се силни поливитаминни таблетки и минерали: витамин Е подобрява потентността и плодовитостта, цинкът подпомага растежа и развитието на половите органи.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Автогенен тренинг. Той помага, ако произходът на проблема с безплодието е свързан със стреса.

Психологични проблеми

ПРОБЛЕМИ С ЕРЕКЦИЯТА

Психологичната импотентност често възниква след неуспех в ерекцията (всички мъже го преживяват на някакъв етап) вследствие загуба на увереност. Изпитваната тревожност при следващия полов акт повишава вероятността мъжът отново да не успее.

В някои случаи проблемът е с физически произход, така че задължително трябва да се подложите на пълен медицински преглед, преди да се заемете с някакъв психотерапевтичен режим,

Лечение

За повече подробности прочетете статията – Мъжката менопауза – природни средства за справяне с мъжките проблеми

Лечението има за цел да намали тревожността и страха на мъжа, че ще трябва да се представи добре сексуално. Споразумейте се с партньорката си, че за известно време няма да опитвате да имате полов акт, за да отстраните напрежението. Вместо това се концентрирайте върху докосванията (не по гениталиите), галенето и масажа и се фокусирайте върху чувствата си. Преминете към генитално докосване само когато се чувствате напълно спокойно и когато познавате своите сексуални реакции и тези на партньорката ви. Не се опитвайте да имате полов акт, докато не се чувствате абсолютно готови за това.

Ароматерапия. Масажирайте скалпа с масло от розмарин.

Хидротерапия. Всекидневно вземайте студени душове, седящи бани или правете фрикции със студена вода.

Билкова медицина. Препоръчваме билковия продукт жълт кантарион. Прочетете подробности като последвате линка.

ПРЕЖДЕВРЕМЕННА ЕЯКУЛАЦИЯ

Тревожността (особено по отношение на сексуалното представяне) и стресът са често срещани причини за преждевременната еякулация. Симптомът на състоянието е изхвърлянето на семенната течност почти незабавно след, а понякога и преди проникването. Важно е да се любите в релаксирана и удобна среда, без страх, че ще ви прекъснат. Половите актове “крадешком”, с едното око върху часовника, също могат да водят до развитието на това дистресиращо състояние.

Лечение

Методът на спирането и тръгването може да се отрази добре. Партньорката ви стимулира с ръка, докато не достигнете до точката на оргазма и точно когато се каните да се изпразните, тя стиска върха на пениса ви. Повторете четири пъти в един сеанс: това ще прекрати оргазма и в крайна сметка би трябвало да възстанови контрола ви след няколко седмици.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Автогенен тренинг. Той може да предизвиква чувство на дълбока релаксация.

Източни традиции. Тантристкият будизъм разглежда мъжкия оргазъм и еякулация като отделни процеси и е разработил методи за контролиране на еякулацията, които могат да са от помощ. Четете тантристка литература за повече информация.

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *