Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на черния дроб с билки и хранителни добавки

Болести на черния дроб и сигнали. Рецепти за лечение на чернодробни проблеми. Цироза. Хепатит. Детоксикация на черния дроб. Хранителни добавки за лечение на черния дроб

Заемете се навреме с решаването на здравословните проблеми, за да не съжалявате

1. Болести на черния дроб и сигнали
Неслучайно наричат черния дроб химическата лаборатория на човешкия организъм.

Може би сами можете да си представите какво се случва в организма ви, когато химическата лаборатория се развали, т.е черният дроб се разболее.
Със сигурност тази подробност води до множество изменения във функционирането на човешкия организъм, който като цяло представлява добре смазан механизъм.

Цирозата е сред най-честите заболявания на черния дроб.
За съжаление осезаемите признаци на болестта се срешат едва когато се е развила прекалено много и са се появили дори и усложнения.
Ако все пак откриете, че имате някой от тези признаци, е добре да потърсите спешна помощ при специалист.

chernia-drobЧесто пъти сигнал за болест на черния дроб и в частност на цирозата може да е т.нар. астеничен синдром, при който болният се уморява твърде лесно, сънлив е и работоспособността му е понижена.
Разбира се всеки е имал подобни моменти, но често пъти посочваме като основен виновник умората и продължаваме напред, без дори да се замислим за това, че може да имаме сериозен здравословен проблем.

Признак на цироза може да е и понижената памет, липсата на предишната съобразителност, нежеланието да вършите каквото и да било.
Дори да имате само един от тези характерни признаци, трябва да си направите изследвания, за да разберете каква е причината.

Основните признаци, които със сигурност показват нередности в черния дроб, са:
– зачервени длани, сърбеж, пожълтяване на кожата, оплешивяване или суха кожа;
– тежест в корема, чести оригвания и прилошавания;
– при мъжете в по-късен стадий се увеличават гръдните жлези и започва опадане на космите по гърдите и крайниците;
– нарушения в менструалния цикъл при жените и намаляване на половата функция при мъжете;
– хемороиди и периодично кървене;
– изсветляване на изпражненията и потъмняване на урината;
– по-трудно зарастване на малки ранички и драскотини;
– поява на синини по кожата, без видима причина;
– кървене на венците и др.

Една от най-честите причини за поява на цироза е прекаленият прием на алкохол, но това не е единствената причина, която води до появата на болестта.
Уврежданията на черния дроб са свързани не само с приема на алкохол, а и неговия вид.
Ако вече страдате от увреждания на черния дроб и в частност цироза, то задължително трябва да му давате почивка от спиртните напитки поне два пъти седмично, за да дадете възможност на този орган да се възстанови до известна степен.

Диетата е неизменна част от лечението на проблемите, свързани с черния дроб. Ако вече са ви поставили диагноза цироза или хепатит, задължително трябва да изключите от менюто си продукти като мазнини, мазните видове риба, яйцата, пушените продукти, бобови и гъбени растения, киселец, репички, зелен лук, кисели плодове и зеленчуци, шоколад, сладолед, черно кафе, какао, студени напитки, черен пипер, хрян, горчица и др.

Цирозата не може да бъде изцерена докрай, но най-добрият вариант е да изключите изцяло алкохола от живота си, без значение на какво лечение сте се подложили.
В противен случай рискувате да получите сериозно обостряне.

2. Рецепти за лечение на чернодробни проблеми

2.1. Цироза
За лечение на цироза можете да смесите по 3 с.л. листа от коприва, комунига, медуница, брезови пъпки и корени от сладник, по 1 с.л. корени от аралия и плодове от копър.
Всички билки се смесват добре, взимат се три с.л. от билковата смес и се заливат с 1 литър гореща вода.
Приема се 30 минути преди хранене по половин или 1/3 ч.ч. В случай че не ви понася вкуса на тази лечебна отвара, можете да добавите малко захар, сладко или мед.
Лечебният курс трябва да продължи поне четири месеца. След това направете двуседмична почивка и отново повторете лечението за 3-4 месеца.

Мнозина специалисти по народна медицина посочват тиквата като най-добрия лек за цироза. Макар и доста подценявана, тиквата всъщност е истинска панацея за редица здравословни проблеми.
За лечение на такова сериозно заболяване на черния дроб, каквото е цирозата, е достатъчно в продължение на три-четири месеца да приемате всеки ден по ½ кг. варена или печена тиква или 100 мл. суров сок от тиква.

Тиквените семки също са изключително полезни за лечение на болестите на черния дроб. Вземете една чаена чаша изсушени и счукани тиквени семки и ги залейте с 1 ч.ч. студено пресован зехтин.
Загрейте сместа до 60 градуса на водна баня, след което я оставете да престои за два часа. След това я прехвърлете в подходящ стъклен съд и я оставете на хладно и тъмно място за седем дни. Прецедете сместа и приемайте по 1 ч.л., половин час преди хранене. Взима се по три пъти дневно.

2.2. Хепатит
Хепатитът, който е по-известен като болестта на мръсните ръце, е доста позната и разпространена болест.
При все, че се обръща изключително голямо внимание на ваксините и действието им, не е изключено човек да се зарази с хепатит, дори и да е ваксиниран.
Тази болест оказва най-негативно последствие върху черния дроб.

Доказано е, че концентрираният сок от червено цвекло е незаменимо природно средство при лечението на хепатит. Този сок оказва изключително благоприятно въздействие върху този жизнено важен орган и подпомага бързото му възстановяване.
В много от случаите на хора, заразени с хепатит се оказва, че приемайки този концентрат чернодробните им показатели се занижават за раз време.

2.3. Детоксикация на черния дроб
Не бива да забравяме и за редовната детоксикация на този важен орган.

Един от най-мощните плодове за детоксикация на черния дроб несъмнено е грейпфрутът. Можете да си похапвате редовно грейпфрути или пък да си направите фреш от този толкова сочен плод.
За да направите основно прочистване на този орган, можете да си приготвите следната смес:
3 с.л. ленено масло
10 см. корен от джинджифил
6 лимона
3 грейпфрута
3-4 зърна кимион
500 мл. вода
4 скилидки чесън
3-4 листа прясна мента

Разбийте скилидките чесън и джинджифила във водата, добавете сока от лимоните и грейпфрутите и всички останали съставки. Разбъркайте добре и изпийте сока в рамките на деня.
Колкото по-бързо го изпиете, толкова по-добре.

3. Хранителни добавки при чернодробни проблеми

ALKOGUARD3.1. АЛКОГАРД / ALKOGUARD
Съдържащите се в тази хранителна добавка гликозиди, витамини, изофлавони и др. активни вещества възвръщат бързо нормалните функции на този жизнено важен орган.
Освен това оказва благотворно въздействие върху цялостната жизненост на организма и сърдечносъдовата система.
Употребата му се препоръчва за всички, които имат проблеми с алкохола, тъй като значително намалява желанието за употреба на спиртни напитки. Не се препоръчва продуктът да се ползва от бременни и жени, които кърмят.

tran-500x5003.2. БЯЛ ТРЪН
Този продукт върши чудеса за детоксикация на черния дроб. Освен това действа нормализиращо върху функциите на жлъчката и храносмилателната система като предотвратява различни видове стомашни разстройства. Повлиява добре лечението на панкреатит, цироза и хепатит.
Съдържащото се биологически активно вещество в екстракта от плодовете на това растение – силимарин блокира достъпа на отровни вещества в клетките на този орган и по този начин не им позволява да разгърнат токсичното си действие.
Доказано е, че белият трън не само намалява инсулиновата резистентност при пациенти с диабет тип 2, а и понижава значително и то за кратко време нивата на лошия холестерол.
Научно доказано е, че препаратите, съдържащи екстракт от бял трън възпрепятстват растежа на тумори при рак на гърдата, на маточната шийка и на простатата.
Продуктът се прилага успешно при сърдечносъдови проблеми, кожни заболявания и при проблеми с уши, нос и гърло.
Усилено се работи върху проверката на хипотези за приложението на белия трън като антиракова профилактика и при усложнения на хора, страдащи от СПИН.

godji-blend3.3. ГОДЖИ БЛЕНД Dr. Nature – 946мл
Продуктът не само решава успешно чернодробните проблеми, а засилва положителната енергия в организма, подкрепя имунната система, подобрява зрението и плодовитостта.
Годжи Бленд представлява невероятна комбинация от здравословни сокове и антиоксиданти.
Препоръчително е продуктът да се приема от хора, които са със силно отслабена имунна система, за бързо възстановяване след натоварване, отпадналост, сърдечносъдови проблеми, еректилни проблеми и чернодробни нарушения.
Притежава мощно антибактериално, антиоксидантно и антимикотично действие. Стимулира чернодробните функции е тези на бъбреците, овлажнява белите дробове, подхранва кръвта и засилва производството на сперматозоиди при представителите на силни пол.
Продуктът е отлично средство за грижа да зрението.
Нормализира нивата на кръвната глюкоза и способства усвояването на минералите.
Активизира метаболизма, нормализира нивата на лошия холестерол, забавя стареенето и има невероятен подмладяващ ефект.
Подобрява работата на отделителната и сърдечносъдовата системи, сексуалната активност и има силно противораково действие.

Vital-granulat-500x500-400x4003.4. ЛЕЦИТИН ВИТАЛ ГРАНУЛАТ
Този продукт е незаменим при нарушения в енергийния баланс на организма, проблеми с паметта (отслабена памет) и нервната система.
Облекчава бързо и ефикасно болките при предменструален синдром, ставни болки. Помага при косопад, безсъние и натрупване на мастни плаки по кръвоносните съдове.
Препоръчва се при токсикация на черния дроб, тъй като помага за съвземането на целия организъм след сериозни запои.
Засилва издръжливостта при умствени и физически натоварвания.
Приемът на този продукт е от огромна важност за децата, подрастващите и хората от трета възраст.
Той поддържа в добро състояние всички важни позиции в човешкия организъм, свързани с обмяната на липидите.

top-fegato-fluid-621x8003.5. ТОП ФЕГАТО течна формула от Equilibra
Този продукт подпомага правилното функциониране на черния дроб и е идеално средство за бърза детоксикация.
Успява да неутрализира проблемите в храносмилателния тракт и черния дроб, има бърз оздравителен ефект, подкрепя баланса на мастната обмяна. Може да се приема профилактично и срещу атеросклероза.
Хранителната добавка има комплексно действие и е изключително полезна за засилване на апетита.
Съдържащите се в нея куркума и глухарче пък я превръщат в отлично антибактериално и антисептично средство.

fegato3.6. ТОП ФЕГАТО от Equilibra
Изключително внимателно подбраната билкова комбинация в този продукт засилва метаболизма и подпомага работата на черния дроб.
Освен това нормализира функцията на стомашно-чревния тракт, съдейства за решаването на проблемите с липидния баланс и холестерина, ускорява изхвърлянето на шлаки и токсини и подобрява тонуса на жлъчката.
Успешно блокира възпалителните процеси в организма, забавя процесите на клетъчно стареене и подобрява антиоксидантната защита.
Продуктът се включва превантивно и в антиракови програми и такива за лечение и възстановяване, заедно с лекарствените продукти.

Soev-letsitin-699x9003.7. СОЕВ ЛЕЦИТИН за здрава нервна система и сърце
Соевият лецитин е гарантът ви за здрава сърдечносъдова и нервна система.
Употребата му е препоръчителна при профилактика на сърдечносъдови болести, висок холестерол, раздразнителност, бавна мисъл, нервност, хронична умора, депресия, атеросклероза, висок холестерол и нарушения на функциите на черния дроб.
Води до нормализиране холестерола и мазнините в кръвта и подобрява значително изпълнението на задачите на главния мозък.

Vital-kapsuli-500x500-400x4003.8. Лецитин Витал-капсули
Този продукт е с доказан ефект при лоша концентрация, бърза уморяемост и отпадналост.
Препоръчително е да се приема след тежки умствени и физически натоварвания. Оказва благоприятен ефект при лечение на първи признаци на атеросклероза. Действа безотказно при различни токсикози на черния дроб, нервни и ставно-мускулни заболявания.
Изключително ефективен е при тревожност и безсъние.
Лецитинът е като гарант за доброто функциониране на сърдечносъдоватасистема и правилното усвояване на мастноразтворимите витамини и мазнините.
Подобрява работата на мозъка, черния дроб и предпазва от образуването на мастни плаки.

artishok-tabl3.9. АРТИШОК грижа за черен дроб, стомах и жлъчка
Този продукт подобрява значително работата на храносмилателната система и метаболизма, засилвайки отделянето на жлъчни сокове.
Подпомага изхвърлянето на отпадните продукти от организма и най-вече от черния дроб.
Артишокът подпомага изчистването на организма и оказва благоприятно въздействие при чернодробни заболявания, жлъчни проблеми, атеросклероза и хепатит.

Artishok-i-papaya-500x5003.10. АРТИШОК И ПАПАЯ
Уникалната комбинация от папая и артишок подпомага функциите на стомашно-чревния тракт, предотвратява образуването на газове, неприятното подуване на корема и освобождава черния дроб от натрупалите се токсини.
Тази комбинация съдейства за усвояването и преработката на белтъчни храни като ядки, млечни продукти, яйца и месо.
Артишокът е отличен диуретик и има благотворен ефект върху функцията на жлъчката и черния дроб.
Това класическо лечебно средство повлиява успешно всички чернодробни заболявания, регулира храномилането, изхвърля токсините и има мощно общоукрепващо действие при вирусен хепатит.
Подпомага и спадането на отоците заради диуретичното си действие.

4. Добри специалисти и лечебни заведения в България при чернодробни проблеми
Като цяло Военномедицинска академия София е сочена за едно от най-добрите лечебни заведения в страната при различни чернодробни проблеми.
Можете да получите специализирана помощ по този проблем в две от клиниките на ВМА – Клиниката по гастроентерология, на която завеждащ е доц. Крум Кацаров, както и в Клиниката по жлъчна, чернодробна и панкреатична хирургия.

Болница „Св. Иван Рилски” също е посочена като лечебно заведение, което би могло да реши проблема ви и в частност д-р Асен Алексиев и доц. Антов.

Проф. Захарий Кръстев и проф. Константин Чернев са сочени за най-добрите хепатолози в страната.
Множество положителни отзиви има и за младите, но знаещи и можещи лекари – д-р Ст. Ханджиев, д-р Дунков и д-р Сираков.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *