Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на маточен пролапс с билки, добавки, упражнения

Проблеми при жените като маточен пролапс и възпаления на органите в таза възникват често, тъй като женската репродуктивна система е сложна. Тя е особено уязвима на инфекции и всяка болка или симптом в тази област незабавно трябва да се обсъжда с терапевт.

Сериозни проблеми при жените
Сериозни проблеми при жените

ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ОРГАНИТЕ В ТАЗА

Това е сборен термин за възпаление или инфекция на фалопиевите тръби, яйчниците, шийката на матката или матката. То може да се причинява от някакво вътрематочно контрацептивно средство, ендометриоза, операция в областта на таза, венерически болести или ако инфекцията се развие след аборт. Симптомите могат да включват остра коремна болка, болки в гърба, висока температура (акутно); коремни болки и чувствителност, умора, вагинално течение, общо чувство на отпадналост (хронично).

Лечение

Диета и хранене. Предотвратете нови пристъпи, като се храните добре.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Акупунктура. Полезна е за контрол на болката и за подпомагане на тялото само да се изцели.

Съвети

Острото възпаление на таза трябва винаги да се диагностицира и лекува от лекар още от самото начало: всяко забавяне може да доведе до развитието на абсцеси на фалопиевите тръби или матката. В резултат понякога се формират белези, причиняващи безплодие или ектопична бременност. Неуспехът това заболяване да се лекува правилно може да доведе до перитонит – болест, застрашаваща живота.

Спете достатъчно. Научете се да управлявате нивата на стреса. Говорете с лекар за алтернативни форми на контрацепция, ако използвате вътрема­точно средство.

МАТОЧЕН ПРОЛАПС

Пролапсът е падане или провисване на матката, дължащо се на слаб мускулен тонус. Тазовите органи се подкрепят от група мускули и лигаменти и ако по време на бременността, поради затлъстява­не или тъй като мускулите са загубили еластичността си заради менопаузата, те са подложени на напрежение, тазовите органи започват да провис- ват. Симптомите на това състояние са усещане за дърпане или тежест в задната или долната част на корема, инконтиненция, често желание за уриниране дори когато мехурът е празен, запек и чувство на хлабавост в таза.

Лечение

Диета и хранене. Яжте храна, богата на влакна.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Хомеопатия. Лечението ще е конституционално и вероятно ще включва Sepia и Helonias. Тьканната сол Calc, fluor може да помогне.

Билкова медицина. Маточните тонизиращи средства включват черен кохош, листа от малини и витекс.

Съвети

Вътрешните тампони са удобни, но трябва внимателно да се отстраняват и редовно да се сменят. Заболяване, известно като токсичен шок – форма на отравяне на кръвта, може да се появи, ако тампонът е оставен във влагалището твърде дълго или е забравен там.

Отслабнете, ако се нуждаете от това. Упражняването на мускулите на таза чрез свиването им така, сякаш се опитвате да предотвра­тите изхождане по голяма нужда или уриниране, може да подобри мускулния тонус.

Ако пролапсът упорства, консултирайте се с гинеколог. Възможно е да е необходима операция за коригиране на тазното дъно.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *