ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

При хълцане или задавяне използвайте тези природни методи

Хълцане се причинява от непреднамерени спазми на големия мускул (диафрагмата) под ребрата.

Чай от маточина или мента при хълцане
Чай от маточина или мента при хълцане

Лечение

Твърди се, че няколко добре известни метода спират кратковременните пристъпи на хълцане, включително задържането на дъха, изпиването на чаша с вода от другия край на чашата, дишането в книжна кесия (но за не повече от три минути) и внезапното стресване на хълцащия.

Билкова медицина. Пийте чай от маточина или мента.

Традиционна китайска медицина. Джинджифил и берилия.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Акупунктура. Препоръчвана при по-продължителни пристъпи.

ЗАДАВЯНЕ

Задавянето е вследствие на чуждо тяло в гърлото, което пречи на нормалното дишане. Обикновено това е хапка храна, но при бебета и малки деца може да е малка играчка или монета.

Лечение

Силно тупване по гърба може да размести храната или другите меки пречки. Накарайте човека да се наведе напред, главата му да е по-ниско от гръдния кош, и пет пъти силно го тупнете с лакът между лопатките. Повторете, ако е необходимо. Ако пречката не мърда, трябва да се използва силно притискане в областта на корема: обгърнете с ръце човека изотзад. Едната ръка свийте в юмрук. Хванете го с другата и бързо стиснете няколко пъти навътре и нагоре под линията на ребрата. Този способ не трябва да се използва при малки деца. Повече информация е дадена в карето горе.

Съвети

Ако тупането по гърба не е разместило погълнатия обект, застанете зад човека, свийте юмрук, обвийте го с ръце и хванете юмрука с другата си ръка. Дърпайте навътре и нагоре и чуждото тяло трябва да се изхвърли през устата.

Ако се задави бебе, методът е пo-нежен. Поставете го да легне върху ръката ви, подкрепяйки главата и врата му. Леко го потупвайте по гърба между лопатките. Извадете обекта от устата му с пръсти, ако това е необходимо.

Ако самите вие се задавите и около вас няма никой, който да ви помогне, намерете стол с висока облегалка. Наведете се, така че стомахът ви да се опре на горния ръб на облегалката. Натиснете надолу, така че диафрагмата ви да се дръпне нагоре и силата й да изхвърли тялото.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *