Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Дороти Хау: Хубавото уиски е най-доброто лекарство!

Преди около 3 години британката Дороти Хау отпразнува един век живот на тази земя

дороти
Да доживееш до 100 години днес съвсем не е мисия невъзможна. И все пак, на фона на толкова много сериозни и нелечими болести, винаги е добре да научим как точно се става столетник.

Всеки столетник има своя рецепта и начин. Нека разберем как и благодарение на какво Дороти Хау успя да отпразнува своя стотен рожден ден.

Дороти споделя, че дълголетието ѝ се дължи на малките порции добро и квалитетно уиски, което тя пийвала два пъти в седмицата. А понякога, ако има повод, и три пъти в седмицата.

Естествено, докато казваше това Дороти е държала чаша с уиски, добре разредено с вода и лед.

Лекарите потвърждават, че наистина 40-50 мл добро уиски, 3-4 пъти в седмицата не само не е вредно за здравето, а напротив, има положителен ефект върху организма. Важен момент: уискито трябва да бъде с високо качество от доказано натурални съставки и доказан бранд.

Добро уиски

Доброто уиски се произвежда чрез дестилация на ферментирал ечемичен малц, ръж или царевица. Съставът на напитка не трябва да включва метилов или етилов алкохол, всякакви други аромати, парфюми или хранителни добавки.

Ползи от доброто уиски

1. Уиски за здравето на мозъка

Опияняващата напитка в умерени количества повишава когнитивните функции на мозъка, което спомага за намаляване риска от развитие на болестта на Алцхаймер и не позволява появата на деменция.

2. Уиски за здравето на сърцето и кръвоносните съдове

Малките количества уискли е възможно да намали риска от сърдечни атаки на 50%. Също така регулира съсирването на кръвта, което намалява вероятността от тромбоза.

3. Уиски за превенция на рака

Високото съдържание на елагова киселина в уискито, която действа като антиоксидант, неутрализира свободните радикали в организма и намалява риска от рак с 45%.

4. Уиски за здравето на храносмилателната система

Едно малко уиски след хранене подобрява храносмилането, предотвратява появата на метеоризъм и чревни спазми.

5. Уиски за профилактика на диабет

Тази напитка регулира нивото на глюкозата в кръвта, което предотвратява развитието на диабет.

Статията няма за цел да се превърне в пропаганда редовната употреба на алкохол, затова lekuva.net припомня – не повече от 2-3 малки квалитетни питиета ще се погрижат добре за вашето здраве. Не повече! Не забравяйте, че алкохолът влияе отрицателно върху здравето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *