Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ДИАЛГИН / DIALGIN

Съдържа метамизол натрий монохидрат, лимонена киселина, натриев цитрат, захарин натрий, натриев цикламат, аромат на ягода, вода

Предназначение

диалгин
С диалгин по-лесно се овладяват силни болки и висока температура

ДИАЛГИН е обезболяващ медикамент. Препоръчва се при силна болка и спазми на жлъчката, матката и пикочните пътища. Понижава температурата в случаи, когато други медикаменти не са в състояние да го сторят.

Медикаментът е подходящ за случаи като болезнен цикъл, жлъчни кризи, бъбречни спазми, състояния след травми или оперативни интервенции.

Как се приема

ДИАЛГИН е течен продукт; количеството капки, които се приемат, са в зависимост от възрастта и килограмите на пациента. Обичайната доза за възрастни е 20 до 40 капки на прием; допускат се до 4 приема за денонощие при максимално общо количество до 120 капки.

Прилагането при деца е както следва: бебета от 3 до 11 месеца, 2-4 капки на прием или общо за деня до 12; 1-3 години, 3-10 капки или общо до 30 дневно; 4-6 години, 5-15 капки, 45 общо; 7-9 години, 8-20 на прием, общо до 60; 10-12 години, 10-30 на прием, общо до 90; 13-14 години, 15-35 на прием, общо до 105.

При приема на ДИАЛГИН се спазва правилото за прилагане на минималната ефективна доза. капките се приемат с вода, без връзка с храненията. Ако няма специални лекарски указания, ДИАЛГИН за обезболяване се приема до пет дни, а за смъкване на температурата – до три.

Възможни нежелани ефекти

Най-често страничните ефекти от прием на ДИАЛГИН са обриви – понякога с образуване на мехури, сърбеж, понижаване на артериалното налягане, учестен пулс, замайване, гадене, загуба на съзнание. Сривът на кръвното налягане е по-вероятен при много високи температури.

В по-редки случаи медикаментът може да причини алергични реакции с обриви, оток и затруднения в дишането, понижени стойности на белите кръвни телца, анемия, точковидни кръвоизливи по кожата и лигавиците. Приемът на високи дози може да увеличи риска от гърчове.

Има единични сигнали за различни промени в кръвната картина, бъбречни увреждания, кожни реакции от рода на обриви в различни зони – включително по стъпалата, устните и половите органи. Съобщавано е и за жълтеница – което насочва към чернодробни смущения, световъртеж, отоци по лицето и крайниците, астматични пристъпи и пр.

В отделни случаи е възможно рязко влошаване на състоянието с нов пик на температурата и пристъпи на болка. При смущаващи симптоми търсете медицинска помощ без отлагане!

Кога НЕ БИВА да се употребява

ДИАЛГИН не се прилага при алергия към активната съставка или някое от помощните вещества.

Медикаментът е противопоказан, ако пациентът е получавал алергични реакции при други продукти с обезболяващо и температуро понижаващо действие.

Да не се взема, ако пациентът е имал или има смущения в кръвообразуването и състоянието на костния мозък.

Не вземайте ДИАЛГИН, ако имате заболявания на кръвта, бъбречни и чернодробни страдания, порфирия.

ДИАЛГИН е противопоказан в последните три месеца на бременността.

Този медикамент не се прилага при новородени и бебета под тримесечна възраст и с тегло под пет кг.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият следва да отчете факта, че ДИАЛГИН влиза в множество лекарствени взаимодействия. Това може да причини промяна в ефекта от приеманите медикаменти – усилване или отслабване, както и висок риск от проява на странични ефекти. Така например при паралелен прием и на други противовъзпалителни и температуро понижаващи е по-вероятно да се проявят алергични реакции.

Продуктът си взаимодейства с някои лекарства за контрол върху кръвното налягане, литий, медикаменти срещу ракови заболявания, антикоагуланти и др.

_________

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за флакон от 20 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *