ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Проблеми със стомаха и червата – билки и природни лечения

Различни специфични проблеми със стомаха и червата могат да са причина за болки в стомаха но те често са просто симптом на напрежение.

Чай при стомашни проблеми
Чай при стомашни проблеми

Съвети за лечение на болки в стомаха

Легнете и поставете върху корема бутилка топла вода.

Билкова медицина. Чайове от лайка, мента, котешки нокът и маточина могат да успокоят мускулните спазми и да подпомогнат релаксацията.

Хомеопатия. Arsenicum alb. 6с u Bryonia 6с са особено ефективни.

Диета и хранене. Следвайте пълноценна диета. Яжте малко и често. Намалете кофеина и алкохола.

Акупресура. Тя може да облекчава болките.

Техники в релаксация. Йога и биологичната обратна връзка са добри начини за справяне със стреса.

СТОМАШНО РАЗСТРОЙСТВО/КИСЕЛИНИ В СТОМАХА

Стомашното разстройство често се причинява от прекалено бързо или прекалено много ядене, или от приемането на силно подправена храна. Стресът също може да играе роля. Симптомите на това състояние са дискомфорт след ядене, включително болки в стомаха — и в долната част на хранопровода в случая на киселини, гадене и газоотделяне.

Консултирайте се с лекар, ако другите симптоми включват повръщане на кръв, замаяност, изпотяване и бледност или ако болките в сто­маха продължават повече от 6 часа.

Острите стомашни болки, особено ако се придружават с треска, гадене или повръщане, могат да сочат сериозна болест и трябва да се смятат за спешен медицински случай.

Стомашните разстройства могат да се избегнат чрез приемане на по-малко храна по едно и също време от денонощието, чрез следване на пълноценна диета намаляване на захарта и избягване на силно подправени ястия, чрез бавно хранене и ако е възможно – в релаксираща среда.

Лечение

Билкова медицина. Запарки от брястолистно орехче и кориандър (приеман суров или пит като чай) намаляват ефектите на стомашното разстройство и на киселините.

Ароматерапия и рефлексология. И двете терапии помагат при лечението на стомашните разстройства.

Хомеопатия. Arsenicum alb. 6с u Argentum nit. 6с могат да намалят болката и прекалено многото газове.

Препоръчваме ефективния продукт „Таблетки за киселини“ на Sanct Bernhard за справяне с неприятни състояния, предизвикани от хиперацидитет (прекалено отделяне на стомашна киселина), болки, отделяне на газове и подуване на корема.

ФЛАТУЛЕНЦИЯ

Флатуленцията е натрупване на газове, което е неприятно и неловко, но обикновено не е симптом на заболяване. Често се причинява от поглъщане на прекалено голямо количество въздух и на определени храни. Симптомите на флатуленцията включват чувство за подутост и прекалено голямо освобождаване на газове или през устата, или през ануса, флатуленцията може да се предотврати чрез практикуване на редовно дишане с използване на диафрагмата, а не на мускулите на гръдния кош, бавно говорене, бавно дъвчене на храната и изправено седене, докато се яде, неприемане на течности по време на ядене, избягване на боба, лещата и газираните напитки, ядене на чесън колкото може по-често (или приемане на чеснови таблетки два пъти на ден), дъвчене на семена от кимион или карамфил, използване на билките градински чай, мащерка и риган при готвене. Лечение

Диета и хранене. Капсули от корен от джинджифил и таблетки или капсули от въглен могат да са благотворни. При някои хора са полезни храносмилателни ензими.

Билкова медицина. Между храненията пийте чаша чай от мента или лайка.

Рефлексология. Тя може да помогне за освобождаване на газовете.

ЗАПЕК

Обикновено се причинява от недостатъчно влакна в храната. Допринасят също липсата на течности, малкото двшкение и прекалено многото стрес. Симптомите на състоянието включват трудни, нередовни и редки движения на червата. Консултирайте се с лекар, ако запекът продължава, или незабавно, ако е свързан с повръщане, повишена температура или болки в стомаха.

Лечение

Билкова медицина. Лайката, хмелът, копърът и естествените слаби­телни, например лененото семе, ще облекчат запека. Пийте повече билкови чайове, а не кафе.

Рефлексология и масаж. И двете терапии са полезни.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Акупунктура. Тя спомага за облекчаване на стреса.

Запекът може да се предотврати чрез: ядене на пълнозърнест хляб, пресни зеленчуци и плодове, пиене на повече вода и редовни физически упражнения.

Препоръчваме хранителната добавка БОДИЛАКС съставена само от естествени природни вещества.

ДИАРИЯ

Нетърпимост към определени храни, вирус или бактерии могат да са причинители на диарията. Възможно е да се появи при тревожност или промяна в начина на хранене.

Лечение

Диета и хранене. Пийте много вода и ментов чай, за да компенсирате загубата на течности. Ако симптомите продължават, набавете загубените соли чрез редовно приемане на смес от 500 милилитра вода с 1 супена лъжица захар и 1 чаена лъжица сол. Водата от варен ориз също е полезна. Яжте много непастьоризирано кисело мляко или вземайте половин чаена лъжица Lactobacillus acidophilus с чаена лъжица Lactobacillus bulgaricus в чаша с вода три пъти дневно. Избягвайте твърдата храна.

Препоръчваме пробиотик ЛАКТО ПРО – Всяка капсула съдържа три милиарда живи млечнокисели бактерии (Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus).

Прочетете и каква трябва да бъде диетата при диария.

Билкова медицина. Канадски хидрастис и запарки от камшик, живовлек или здравец, както и ментов чай са полезни.

Хомеопатин. Arsenicum alb. 6с u Pulsatilla 6с.

Традиционна китайска медицина.

Препоръчват се глухарче и корен от превара.

Акупресура. Тя може да помогне.

ФЕКАЛИЙНА ИНКОНТИНЕНЦИЯ

Временната загуба на контрола върху червата може да се появи вследствие на диария.

Редовната липса на контрол може да е резултат от увреждане на аналните мускули (по време на раждане или след хирургична операция), от парализа или деменция. Възможно е да е резултат и от запушване на червата – състояние, при което фекалиите засядат в червата. Това може да причини възпаление и да доведе до неконтролирано освобождаване на малки парчета фекалии през ректума.

Лечение

Диета и хранене. Яжте пълноценна храна с много влакна и пийте много вода (поне 6 големи чаши на ден).

Акупресура и йога. И двете терапии са полезни, особено практикуването на техники за дишане с корема.

Хомеопатия. Често се препоръчва Causticum 6с.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *