ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Псориазис – хербалистика, натуропатия

Псориазис е често срещано кожно заболяване, което се характеризира с добре определени релефни червени плаки, покрити със сребърни люспи.

Билки при псориазис
Билки при псориазис

Тези плаки се появяват по колената, лактите, торса, скалпа и по линията на косата, но не засягат лицето. По тях може да има миниатюрни кървящи места, когато се чешат Кожата по принцип е суха, а в тежките случаи ноктите са вдлъбнати. Тежките случаи могат да се придружават от форма на артрит, която засяга пръстите, колената, глезените и гръбнака, но това е рядко срещано.

Пристъпите на псориазис обикновено се задействат от стрес, болест или увреждане на кожата. Тяне сърби, но може да е много болезнена, когато започва да се пука.

Псориазисът може да причинява изключителна неловкост на пациента, защото е неприятна гледка и все още се разбира погрешно. Той не е заразен и обикновено се появява в края на юношеството и в началото на 20-те години, макар че редки случаи има и при деца и хора от третата възраст Предава се в семейството и се появява на интервали, обикновено през целия живот

Има четири типа псориазис: по сгъвките, който покрива влажните области на тялото, гноен, характеризиран с малки гнойни пъпки, обикновено по дланите и ходилата, плаков, който е най-често срещаният тип, засягащ повечето области на тялото и нерядко ноктите, и точков, който се появява при деца, обикновено след инфекция на гърлото.

Лечение

Натуропатия. Слънчевата светлина подобрява псориазиса, който обикновено е по-тежък през зимните месеци.

Диета и хранене. Избягвайте месата, пържените храни, захарта и млечните произведения; увеличете приема на плодове и зеленчуци. Вземайте масло от вечерна роза и минерални добавки.

Препоръчваме новия лосион „Ин дерма”, който е подходящ както за хора, които имат свръх чувствителна кожа, така и за тези, които са застрашени или страдат от псориазис, кожни възпаления, груба кожа.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Билкова медицина. Хербалистът ще предписва лекарства съобразно конкретния случай, но може да предложи следното: глухарче, репей, коприва и ехинацея.

Хомеопатия. Използвайте сяра при пристъпи на сърбеж, нефт за сухотата и графит за постепенно намаляване на плаките.

Акупунктура. Тази терапия има претенции за добри резултати при туширане на симптомите, ако не и елиминиране на проблема, стига да се използва заедно с други терапии, които могат да включват промяна на начина на хранене и научаване на техники за справяне със стреса. Същото важи и за хомеопатията.

Макар и неприятен за гледане, псориазисът не е заразен и пациентите трябва да се къпят колкото може по-често, за да успокоят и да омекотят кожата.

Внимателното излагане на слънчевите лъчи ще стимулира изцеляването и ще помогне за преминаване на пристъпа. Вземете мерки за справяне със стреса, ако той утежнява проблемите. Увеличете приема на цинк.

Приблизително на 15 души с псориазис един има свързан с него артрит (псориатичен артрит). Ако страдате от псориазис и изпитате някои от симптомите на артрита, се консултирайте с лекар.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *