ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ТОП 21 хранителни добавки при проблеми с храносмилателната система

Сред най-честите заболявания на храносмилателната система са запекът и дивертикулозата, тъй като съвременното общество пренебрегва основните принципи на здравословното хранене

Вероятно всеки от вас поне веднъж в живота си е страдал от проблем с храносмилателната система.

Резултатите от проведено наскоро проучване сочат, че всеки трети българин има някакъв проблем с храносмилателната система.
Това не е изненадващо предвид, че българинът е доста немарлив към здравето си и в частност към това, което поглъща ежедневно.

Често срещана картинка е хората да се тъпчат с всевъзможни бързи храни, докато вървят по улицата. Те не само че не се хранят здравословно, а и го правят на крак, което е в пълен противовес с препоръките на специалистите по хранене.
Другият проблем е, че храната не се сдъвква правилно, което също затруднява храносмилателната система.

храносмилателната система
Сред най-честите заболявания на храносмилателната система са запекът и дивертикулозата

Съгласно правилата, всяка една хапка трябва да бъде сдъвкана поне 50 пъти и едва тогава да бъде погълната. По този начин няма да създавате проблеми на храносмилателната система, а и ще поглъщате значително по-малко количество храна, което неминуемо ще се отрази върху теглото ви.
Специалистите алармират, че 95% от проблемите с храносмилателната система се дължат на липсата на достатъчно количество влакнини в ежедневното меню.

Сред най-честите заболявания на храносмилателната система са запекът и дивертикулозата.
Неслучайно запекът е сред сравнително новите болести на храносмилателната система. Той също е в резултат на неправилното хранене на съвременното общество.

В следващите редове ще ви разкрием топ 20 хранителни добавки при проблеми с храносмилателната система:

1. БОДИЛАКС за справяне с излишното тегло, като се препоръчва и при запек 
BodyLax_Photo1Както вече споменахме, запекът е сред най-често срещаните проблеми с храносмилателната система, дължащ се на неправилното и нездравословно хранене.
Бодилакс е напълно натурален продукт, които има в състава си растителни екстракти с еднопосочно действие.
Той допринася за правилното функциониране на храносмилателната система. Влакнините в билките и етеричните масла са тези, които нормализират моториката на стомашно-чревния тракт и перисталтиката.
Не превишавайте дневната доза и не заменяйте разнообразното хранене с този продукт.

2. ОМЕГА-7 Масло от облепиха
7-Maslo-ot-oblepiha-500x500-400x400Този природен продукт е незаменим както преди, така и след лъчетерапия.
Регулира успешно нивата на липидите и кръвната захар, което е от изключителна важност за състоянието на организма.
Оказва невероятно съдействие при лечението на хемороиди и е отлично средство за туширане на болки и възпалителни процеси.
Изключително мощен е и може да компенсира състоянията на авитаминоза. Специалистите го препоръчват при различни очни заболявания и чернодробни проблеми.
Ускорява заздравяването на трудно зарастващи рани и повлиява успешно различни стомашни проблеми като язви на стомаха и дванадесетопръстника, гастрит и колит.
Руски специалисти са установили, че този продукт е изключително ценен с това, че защитава човешките клетки от мутации при радиационно облъчване.
Той е идеално общоукрепващо, имуностимулиращо, антиоксидантно, противотуморно, антирадиационно и регенеративно средство.
Капсулите подобряват значително метаболизма и забавят процесите на стареене.
Полезните свойства на този продукт не се изчерпват до тук. Препоръчва се да се приема при различни сърдечносъдови проблеми.

3. ДЖИНДЖИФИЛ
djindjifil-1Несъмнено този продукт е поредното чудо на китайската медицина.
Джинджифилът е идеално лечебно средство при различни стомашни проблеми, в това число дори и подуване на стомаха или преяждане.
Употребата му се препоръчва при различни простудни състояния, бронхит, кашлица, ставни възпаления, болест при пътуване, морска болест, гастропареза, диспепсия, запек, колики и др.
Съдържащите се в джинджифила полизахариди придават силния му аромат и парлив вкус. Активните съставки в джинджифила карат стомашните жлези да действат като войници, тонизира ги и има силно антимикробно действие.
Продуктът е с леко седативно действие. Освен това има антипирептично действие и обезболяващ ефект.
Той е незаменим при активиране на храносмилането особено, ако бъде добавен към ястия с по-голямо съдържание на целулоза.
Ефективен е при хрема, кашлица, болки в гърлото, възбужда апетита, има диуретично действие и решава проблемите при храносмилането.
Има доказано лечебно действие при ставни възпаления. Намалява значително болките и подутините при страдащите от артрит и има силен облекчаващ ефект при мигрена.
Помага дори и за преодоляването на някои видове ракови заболявания.
Приема се три пъти на ден по две таблетки.

4. Алое Вера + витамини
aloe_vera-259x400Този продукт стабилизира организма при срив на имунната система. Има отлично действие при различни видове алергични и кожни заболявания, блокира и отслабва бактериалните и вирусни инфекции.
Подпомага значително оздравителния процес при наличието на контузии, рани, облекчава болките в сухожилията и мускулите и ограничава образуването на туморите.
Има отлично въздействие при шум в ушите и хемороиди.
Съдейства за подвижността на мускулите и ставите.
Приема се по една капсула три пъти дневно.

5. КУРКУМА
kurkuma-1Куркумата на капсули е продукт, който успешно нормализира храносмилателните функции. Именно поради това си действие той се препоръчва горещо при различни видове проблеми с храносмилателната система, проблеми с перисталтиката, черния дроб, жлъчката, аортни и остеоартритни възпалителни процеси, детоксикация и др.
Най-ценното свойство на този продукт е, че активира секрецията на стомашен сок и по този начин подобрява работата на стомаха, черния дроб, червата и храносмилателната система. Освен това оказва стимулиращо действие върху мастните депа и трансформацията им в енергия. По този начин подобрява метаболизма на мазнините.
Приемът на куркума се препоръчва горещо на дамите, тъй като има противостареещ ефект, дължащ се на антиоксидантното й действие и неутрализацията на свободните радикали.
Куркуминът подкрепя костите и ставите, подсилва имунитета, регулира нивата на холестерола и подобрява значително функцията на черния дроб. Регулира стойностите на кръвната захар.
Приема се по две капсули дневно след нахранване с най-малко 200 мл. вода или сок.

6. Калций + магнезий
kalcii_magnezii-500x500-400x400Мощната комбинация от калций и магнезий е жизненоважна за организма, тъй като това са едни от най-важните елементи.
От тях зависи правилното функциониране на мускулите, здравината на костите и добрият вид на ноктите. Предотвратява мощни мускулни крампи, помага при нервна лабилност, безсъние, усложнения в сърдечносъдовата система, сърцебиене, балансира храносмилането и нормализира дейността на стомашно-чревния тракт.
Продуктът не само балансира имунната система, а подпомага правилното храносмилане и кръвообращение. Освен това пречи на загубата на еластичност на съединителната тъкан и възпрепятства отлагането на плаки по кръвоносните съдове.
Регулира артериалното налягане и подобрява сърдечния ритъм. Подобрява проводимостта на нервните пътища, както и функциите на жлезите с вътрешна секреция.
Продуктът се приема три пъти дневно по една-две таблетки с чаша вода, преди храна.

7. ДАЙДЖЕСТИВ КОМПЛЕКС ПЛЮС
daidjestiv-kompleksТози комплекс е перфектното съчетание за вътрешното изчистване. Той е съобразен със съвременния начин на живот, при който се приема замърсена храна, вода, въздух и се употребяват твърде често битова химия и медикаменти.
За никого не е тайна, че това води до значително понижаване на имунитета и появата на различни болести.
За да сте сигурни, че поддържате организма си в добро здраве, е необходимо да прилагате този продукт един-два пъти в годината.
Продуктът регулира нивата на хорестерола и глюкозата. Притежава и леко лаксативно действие.
Прочиства дебелото черво, не допуска развитието на патогенни чревни инфекции, паразити и различни болести.
Подобрява неколкократно храносмилането и метаболизма.
Приема се по 30 мл. сутрин, един път дневно след нахранване.
Децата под 12 години приемат по една супена лъжица.

8. Лакто Про (LACTO PRO) пробиотик
Lacto-Pro-Probiotik-500x500-400x400Няма да сгрешим, ако кажем, че това е една от топ храните на бъдещето, тъй като съхранява тайната на дълголетието.
Забавя значително процесите на стареенето, противодейства на хранителните алергии, нормализира микрофлората в храносмилателния тракт, предотвратява гнилостните процеси в стомаха, подпомага възстановяването на имунната система след срив.
Има благотворно въздействие върху работата на сърдечносъдовата и отделителната система, подобрява функцията на черния дроб.
Приема се три пъти на ден по две капсули преди хранене.

9. МИНЕСАН (MINESAN) – Алкално – минерални таблетки
Minesan-Alkalno-mineralni-tabletki-500x500-400x400Този продукт вече е истински хит в цяла Европа поради липсата на странични ефекти. Той е основан изцяло на билкова основа и добавка от минерали.
Има силно успокояващо действие върху стомашната лигавица, успокоява спазмите и болката, постига оптимален киселинно-алкален баланс.
Хората, страдащи от подкиселяване на кръвта трябва да изключат от менюто си кафето, алкохола, киселото зеле, киселото мляко, оцет, риба, сливи, аспирин, тютюн, чай, кетчуп, захар и захарни изделия, безалкохолни напитки, боб, брашно и др.
Немалка част от медикаментите също имат подкиселяващо действие.
Включете в менюто си авокадо, мед, кълнове, гъби, пресни плодове и зеленчуци, соеви продукти, хрян, царевица и стафиди.
Приема се два пъти на ден по две таблетки.

10. ЯБЪЛКОВИ ФИБРИ под формата на таблетки за дъвчене
qbalkovi-fibri-752x900Ябълковите фибри са отлично средство за здрав стомашно-чревен тракт.
Препоръчително е да приемате този продукт при недостиг или значително намален прием на фибри при основните хранения, високи нива на лошия холестерол, интоксикация с тежки метали, запек, хемороиди, газове в стомаха и червата, дивертикули на колона, язва и гастрит.
Изхвърля от организма токсините и канцерогените, натрупани от приема на храна и по този начин предотвратява появата на ракови образувания.
Нормализира функцията на червата, намалява значително риска от появата на язва, диабет, сърдечносъдови болести, гасрит, газове в стомаха, отпадналост, хронична умора, наднормено тегло и др.
Приема се от три до шест дъвчащи таблетки на ден.

11. Таблетки за киселини
za-kiselini-500x500-400x400Този продукт ще ви помогне да се справите успешно с неприятното състояние, при което се отделя твърде много стомашна киселина, получават се болки, газове и подуване на корема, познати под общото наименование киселини.
Магнезиевият силикат спомага за неутрализиране на излишната стомашна киселина.
Неприятното усещане за киселини не е за подценяване, тъй като може да бъде сигнал за сериозен здравословен проблем.
Продуктът се приема при необходимост по 1-2 таблетки, 2-3 пъти дневно като таблетките се смучат или дъвчат, а не се гълтат с вода.

12. ФИБРИ С 13 ВИДА БИЛКИ – тази хранителна добавка е за детоксикация и за редовен стомах
13-bilki-s-fibri-550x900Отличната комбинация от 13 специално подбрани билки с фибри нормализира дейността на храносмилателната система и най-вече на червата.
Увеличава неколкократно полезността от приетите полезни хранителни вещества, засилва перисталтиката и подпомага изхвърлянето на отпадните продукти. Активира прочистването на организма.
Продуктът се препоръчва при лениви черва, високи нива на триглицеридите и холестерола, нарушено храносмилане, затруднена перисталтика и запек.
Приемът на този продукт става вечер преди лягане, по 1-2 таблетки с достатъчно количество вода.

13. ГАСТРО КОМПЛЕКС за здраво храносмилане
gastro-kompleksПродуктът е комбинация от лечебни китайски гъби, които се справят успешно със стомашно-чревните проблеми.
Може да се употребява при различни видове възпаления на дебелото черво, тънкото черво, стомаха и панкреаса. Има оздравително действие при язва на стомаха и дванадесетопръстника, гастрит, синдром на раздразненото черво, нарушена чревна киселинност и флора, хемороиди.
Приема се два пъти дневно по две капсули, 30 минути преди храна.

14. ГАСТРОКУМА (GASTROCUMA)
Gastrocuma-500x500-400x400Изцяло натуралният природен продукт притежава мощно лечебно свойство благодарение на трите основни съставки – мента, куркума и кимион.
Продуктът е широкоспектърен и може да се ползва при проблеми със стомашно-чревния тракт, червата и жлъчката. Има бързо оздравително действие, потушава болките и дискомфорта. В дългосрочен план неутрализира причините, породили здравословния проблем.
Той е универсален спазмолитик, повлияващ различни видове стомашни неразположения като епизодични неразположения, язви и гастрити, има газогонен ефект и е силен антисептик.
Приема се по 2-3 дражета три пъти на ден.

15. ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ С ВИТАМИН С
hranosmilatelni-enzimi-s-witamin-C-900x900Този естествен продукт се препоръчва при подуване, газове и стомашен дискомфорт.
Подпомага разграждането на белтъчините, които човек приема с храната.
Съдържащият се в продукта бромелин спомага за предотвратяване на колити и менструални болки, предпазва от появата на хемороиди, артрит и язви.
Приема се по една капсула три пъти на ден по време на хранене с достатъчно количество вода.

16. ЧИСТ ЕКСТРА СОК ОТ АЛОЕ ВЕРА
chist-ekstra-sok-ot-aloe-weraНатуралният сок от алое вера ще запази младостта и красотата ви и ще ви върне здравето.
Препоръчва се за цялостно укрепване на организма, различни видове кожни проблеми като екземи, изгаряния, псориазис, язви, синдром на раздразнените черва, колит и дивертикулит, астма, артрит, лупус, диабет, следвирусен синдром, алергии, висок холестерол, отпадналост, възпаления на дихателните пътища, бактериални инфекции, вируси и др.
Приема се по една мерителна капачка дневно.

17. ТОП ФЕГАТО течна формула
top-fegato-fluid-311x400Натуралният продукт на билкова основа съдейства за бързата детоксикация на организма и улеснява значително работата на черния дроб.
Подобрява баланса на мастната обмяна, има бърз оздравителен ефект и действа профилактично срещу появата на атеросклероза.
Облекчава значително функцията на бъбреците с мекото диуретично действие, стимулира метаболизма, извежда токсините от организма и ускорява процеса на отслабване.
Препоръчва се по една мерителна чашка, разтворена във вода. Приема се сутрин преди хранене.

18. ПРОБИОТИК КОМПЛЕКС – използва се за баланс на чревната микрофлора
Probiotic-ComplexПродуктът е съставен от седем полезни за организма млечнокисели бактерии, които възстановяват и поддържат нормалната микрофлора.
Специалистите препоръчват приема на този продукт при стомашни неразположения, стрес, диария, запек, срив на имунната система, дисбактериоза, съпътстващо средство при лечение с антибиотик и др.
Понижава нивата на лошия холестерол и триглицеридите, на кръвната захар, повишава абсорбацията на калций, намалява значително риска от появата на остеопороза.

19. ЦАРСКИ БИЛКИ за храносмилателната система
carski-bilki-647x900Този продукт подпомага цялостното нормализиране на функциите на храносмилателната система. Препоръчва се при язва на стомаха, гастроентероколит, лениви черва, колит, гастрит, нервен стомах, безапетитие, чернодробни и жлъчни болести и анорексия.
Има общоукрепващо, антимикробно, антивирусно, антистресово и съдоразширяващо действие.
Приема се по 1-2 ч.л., разтворени в 50 мл. вода, сок или друга течност. Пие се сутрин и следобед.

20. ЕЖЕДНЕВНА РЕГУЛАЦИЯ при лениви черва и запек
ejednevna-regulaciqПродуктът представлява уникална комбинация от природни съставки, които нормализират преноса на храна през червата, стимулират перисталтиката и подпомага усвояването на хранителни вещества.
Решава проблема със запека като връща редовното изхождане.
Препоръчва се при запек, преяждане, влошено храносмилане, лениви черва и затруднен хранителен транзит.
Приема се по 1 таблетка, 1-3 пъти на ден, с повече вода.

21. ПСИЛИУМ ФИБРИ за отслабване и детоксикация
Psilium-fibri-896x900Псилиум фибри от живовляк действа изключително благоприятно и подпомагат преминаването на храната през стомашно-чревния тракт.
Продуктът е идеален за лечението на запек, метеоризъм, нарушена перисталтика, лениви черва. Върши чудеса при детоксикация на организма и подпомага детоксикацията. Регулира успешно нивото на лошия холестерол.
За качествен дренаж се приема по едно саше вечер, преди лягане.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *