ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Отслабване – мисията възможна! Как да поддържаме здрава и стройна фигура?

Ако си мислите, че само с помощта на диета ще успеете да изпълните мисията – отслабване, то жестоко се заблуждавате. Това, което ще изгубите, спазвайки диетата, ще е основно вода

Мнозина от вас вероятно са използвали различни методи за отслабване и са се разочаровали, тъй като не са постигнали резултатите, които са очаквали.

Това, което трябва да знаете е, че мисия отслабване със сигурност не е лесна, но пък не е невъзможна. За да постигнете желаните резултати се иска доста воля и постоянство.
Разбираемо е, че няма как да смъкнете 20-те килограма, които сте натрупали неусетно през годините в рамките на десетина дни.
Разбира се на всички би им се искало това да се случва с магическа пръчица и едва ли не още щом си помислят, че трябва да се сбогуват с някой и друг килограм, това вече да е факт, но уви нещата не се получават толкова лесно.

1. Методи за ефективно отслабване

1.1. Упражнения

– ПЛАНК

отслабване
Ако си мислите, че само с помощта на диета ще успеете да изпълните мисията отслабване, то жестоко се заблуждавате

В последно време светът сякаш бе завладян от сравнително ново упражнение. Почти е невъзможно да намерите фитнес зала, в която при провежданите тренировки да не е включена т.нар. дъска, позната още под наименованието „планк”.
Всъщност това упражнение не е никак лесно и е истинско предизвикателство за издръжливостта на тялото ви. Колкото и да е трудно обаче усилията определено си заслужават, тъй като топи успешно мазнините по най-проблемните места – тези в областта на талията и корема.
Освен това упражнението ви дава и бонус – сравнително по-здрави мускули на гърдите, ръцете, краката, мускулите на гръбнака и таза.

Ако вече сте уверени, че искате да го пробвате то трябва да ви запознаем с повече подробности за това упражнение, което както се убедихте върши чудеса за фигурата ви.
Заемете позиция на пода, сякаш ще правите лицева опора, но поставете дланите и лактите върху пода.
Гръбнакът трябва да е хубаво изпънат като дъска, тъй като само по този начин тежестта на тялото ще падне основно върху ръцете, краката и корема. Запазете тази позиция и започнете да отброявате.

Препоръката на експертите е първоначално да останете в това положение 20 секунди. Колкото и елементарно да ви изглежда, когато започнете да го правите ще се убедите, че не е никак лесно. С течение на времето удължавайте постепенно времетраенето на упражнението. Най-добре би било да добавяте по десет секунди през ден. Продължете в този дух, докато не постигнете времетраене 4 минути.

– ПИЛАТЕС
Сред най-ефикасните пилатес упражнения за стегнат корем, са коремните преси, към които са добавени допълнителни усложнения.
Легнете на пода по гръб, поставете ръце зад тила и започнете да правите коремни преси като на всяко повдигане се извивате наляво или надясно, редувайки ги.
Задръжте между 3 и 8 секунди на всяка страна.

Другият проблем, който се появява при мисията отслабване, са отпуснатите бедра. Можете да подпомогнете стягането им чрез пилатес.
Невинаги строгият хранителен режим е достатъчен, за да стегнете бедрата си и в такива случаи на помощ отново идват упражненията.
За целта легнете на пода по гръб и повдигайте крака нагоре на три степени като на всяко ниво го задържате 2-3 секунди.
Повторете упражнението по няколко пъти и с двата крака.

Повдигнете краката успоредно на тялото си, направете ножица във въздуха, след което отново ги пуснете на земята и направете ножица.
Това упражнение също се повтаря няколко пъти.

От огромна полза би ви било да изписвате цифрите от 0 до 9 или пък буквите от А до Я с краката си. Това упражнение можете да го правите и сутрин в леглото, докато се разсъните. Не само, че раздвижването ще повиши тонуса ви, а и ще помогне за оформянето на корема, бедрата и седалищните части.

1.2. Увеличете двигателната активност
Ако си мислите, че само с помощта на диета ще успеете да изпълните мисията отслабване, то жестоко се заблуждавате.
Това, което ще изгубите, спазвайки диетата ще е основно вода. Ако искате обаче да се избавите и от мазнините, които са най-големият ви проблем, ще трябва да увеличите значително двигателната си активност.
Използвайте всеки удобен момент да се разходите навън, да покарате колело или да потичате.
Забравете за автомобила или градския транспорт и ходете на работа пеша. Ако пък живеете твърде далече от работното си място, то нищо не ви пречи да слизате 2-3 спирки по-рано и да извървите пеша оставащото разстояние.

1.3. Балансирано хранене
Балансираното хранене е от огромна важност не само при изпълнението на мисия отслабване, а и като цяло за здравето ви.
Това правило трябва да се спазва не само докато сте на диета, а постоянно.

Вероятно сте забелязали, че нито едно животно в естествената му среда не страда от наднормено тегло.
Според известния диетолог д-р Георги Гайдурков основният проблем със затлъстяването при хората е породен от това, че се опитваме да се отдалечим максимално от природата и се обездвижваме максимално.

Специалистът по хранене споделя примерната структура на един диетичен режим за отслабване, който съчетан с повече движение и упражнения, би ви помогнал с решаването на този проблем.

Първата и най-важна част от този хранителен режим е 14-дневна редуцираща програма.
Не забравяйте, че основната цел на всяко едно отслабване е изхвърлянето на излишните шлаки и токсини от организма.
През този 14-дневен период се приемат основно плодове (без банани), зеленчуци (в сурово състояние) и ядки (без фъстъци).
Солта и мазнините са абсолютно забранени!

Разрешено ви е да приемате до 2 килограма плодове и зеленчуци дневно и максимум 200 гр. ядки.
Можете да ги консумирате по всяко време, но запомнете, че не бива да смесвате плодовете с останалите продукти. Те се консумират на гладно, 2 часа преди другите храни.
Освен това пийте в изобилие билкови чайове и изворна вода. Чайовете обаче се приемат в абсолютно натурален вид, без да ги подслаждате.
И както вече казахме, старайте се да се движите повече и да спортувате, тъй като това е от съществено значение за отслабването ви.

След 14-дневната редуцираща програма следва захранване за 7-10 дни.
В този период към суровите продукти започнете да добавяте и по малко задушени зеленчуци (без картофи), както зърнени и бобови варива като царевица (но не от консерва), нахут, грах, леща, елда, киноа.
Мазнините и солта все още са ви категорично забранени.
За овкусяване можете да ползвате различни подправки, в това число люти чушки, чесън, лимон и смлени сурови ядки.

Третата стъпка от режима е съставяне на балансирано меню, което да спазвате занапред. Ако я прескочите, йо-йо ефектът е гарантиран.
Около 75% от менюто ви трябва да се състои от свежи растителни храни. Когато приемате животински храни, винаги комбинирайте с обилно количество сурови зеленчуци.

Използвайте минимални количества сол по възможност диетична, тъй като е с редуциран натрий.
Разрешеното количество масло е не повече от 30 гр. на ден.
Сведете до минимум употребата на олио и зехтин.
Откажете хляба, тестените изделия, чипса и преработените храни.
Заменете сладките изкушения с плодове или сушени плодове.

2. Продукти, подпомагащи отслабването

2.1. Л-КАРНИТИН
L-karnitin-500x500-400x400Този продукт се препоръчва горещо при изпълнението на различни програми за редуциране на теглото и изгаряне на натрупаните мазнини.
Подпомага насищането на тъканите с кислород и действа стимулиращо на работата на отделителната система. Освен това облекчава и нормализира дишането, неутрализира болката в сърдечната област по време на физическото натоварване и след това и предпазва от инфаркт.
Значителното подобрение на доставката на кислород до мускулите осигурява повече енергия, която не е за сметка на протеиновото разграждане.
Л-карнитинът е добър антиоксидант, който стимулира дейността на бъбреците и отделителната система като цяло.
Препоръчителният прием е по една капсула, два пъти дневно.

2.2. АМИНО – КОМПЛЕКС Sanct Bernhard
AMINO-KOMPLEKS-400x400Това средство подпомага ефективно възстановяването на организма след изтощително боледуване. Естествените му съставки го правят приложим във всички възрастови групи.
Препоръчва се горещо за възстановителните програми на спортистите след тежки тренировки или състезания.
Тези капсули доставят на организма осемте незаменими авминокиселини, които обикновено трябва да се набавят чрез храната. Действието им се основава на протеините с висока биологична стойност като яйчения и картофения протеин.
Бързото усвояване на амино-комплекса от тези капсули се дължи на факта, че липсват отпадни продукти, тъй като съставките са максимално пречистени.
На практика по този начин мускулите започват да ги усвояват още от момента, в който ги приемат.
Приемат се три пъти на ден по две капсули.

2.3. Аминокиселини с разклонени вериги – ВСАА
aminokiselini-s-razkloneni-verigiТози продукт е изключително подходящ при силни натоварвания на мускулите. Аминокиселините с разклонени вериги подпомагат синтеза на протеини и регенерирането на мускулни белтъци като действат антокатаболитно.
Той е изключително ефикасен при отслабване, тъй като подпомага изгарянето на мазнините.
Продуктът е необходим за растежа и възстановяването на мускулите.
Употребата му се препоръчва при дефицит на белтъци, нарушена мускулна маса, изграждане на мускулна маса, интензивни физически натоварвания и тренировки, както и за възстановяване на организма след тежки боледувания.
Препоръчителният дневен прием е пет таблетки с вода, по време или след физически натоварвания.

2.4. КРЕАТИН И МАГНЕЗИЙ
i-Magnezij-500x500-400x400Високоефективен продукт за увеличаване на мускулната маса и енергията.
С него ще си гарантирате отличната работоспособност и издръжливост. Препоръчва се горещо при честа поява на мускулни спазми (крампи) и схващания.
Употребата на този продукт подобрява значително енергийния баланс на организма и оказва благотворно въздействие върху сърдечносъдовата система като подобрява активността на сърдечния мускул. Стимулира мозъчната дейност и има благотворен ефект върху нервната система и нервната проводимост.
Приема се три пъти на ден по две капсули с вода.

2.5. ПРОБЪРНЪР – здравословно и трайно регулиране на теглото
probarnarУмелото съчетание на екстракти от гарсиния камбоджа, бреза и зелен чай превръщат продукта в невероятна формула за борба с наднорменото тегло.
Препоръчва се за трайно и здравословно отслабване, потискане на апетита и ефективно разграждане на мастните отлагания. Съчетанието от продуктите допринася за активиране на обмяната на веществата и регулиране на нивата на кръвната захар. Изключително подходящ е при активно спортуващите и при спазване на хранителни режими.
Оказва редуциращо действие върху производството на мазнини, изхвърля токсините от дебелото черво, засилва чувството на ситост, улеснява храносмилането, оказва благотворно влияние върху белтъчната и липидната обмяна.
Увеличава съпротивлението на организма към инфекции, увеличава кръвообразуването и предотвратява кръвосъсирването.
Заздравява храносмилателната система и стените на кръвоносните съдове. Компенсира идеално липсата на растителни фибри в съвременните диети.
Приема се два-три пъти дневно по 2 таблетки преди храна, с чаша вода.

2.6. ЕЛЛ ПРО
ell-proВ този продукт съставките са комбинирани по уникален начин специално за намаляване на теглото.
Продуктът създава чувство за ситост, тъй като увеличава неколкократно обема си след поглъщане.
Изключително подходящ е за хора, страдащи от диабет, тъй като намалява значително количеството на усвоените от кръвта въглехидрати.
Съдейства за изчистването на токсините от организма и подобрява процеса на храносмилане.
Засилва имунитета на организма, има антитоксична функция, подобрява функциите на кръвоносните съдове и храносмилателната система.
Изчиства мастните киселини от черния дроб и подпомага синтеза на фосфолипидите.
Изключително ефикасен е при проблеми с очите, повишена раздразнителност и безсъние. Намалява значително нивата на лошия холестерол в кръвта и има диуретично действие.
Предпазва от увреждания сърдечния мускул като му предоставя необходимата за правилното функциониране енергия.
Приема се 2-3 пъти дневно по две-три капсули, с чаша вода преди храна.

2.7. МАЛИНОВИ КЕТОНИ КОМПЛЕКС Номер 1 за отслабване!
Malinovi-ketoniНеслучайно малиновите кетони са един от най-употребяваните продукти за отслабване в САЩ.
Те са идеално средство за здравословно отслабване и коригиране на фигурата в най-трудните зони като бедрата, коремът и ханшът.
Известният д-р Оз ги препоръчва горещо като продукт номер едно за отслабване.
Продуктът влияе върху разграждането на мастните киселини, регулира голяма част от метаболитните процеси и контролира нивата на кръвната захар.
Отличната формула повишава физическата издръжливост, понижава апетита, зарежда с енергия, понижава нивата на лошия холестерол, има силно детоксикиращо действие, противовъзпалителен и диуретичен ефект, действа като мек лаксатив, подсилва мускулите и сърцето.
Приема се по 30 мл. (1 мерителна капачка) един до три пъти дневно, преди храна.

2.8. ФОРЦА 5
Fortsa-5-900x702Форца 5, е продукт, който е изключително ефикасен при силен стрес.
Доставя енергия на организма, благодарение на уникалната комбинация от пет съставки, които енергизират, тонизират, възстановяват и помагат преодоляването на стреса, умората и загубата на жизненост.
Специалистите препоръчват горещо този продукт при липса на концентрация, енергия, мотивация, физическа и умствена активност, силен физически или психически стрес, полова немощ и изтощение след натоварени тренировки.
Тауринът подпомага мозъчната хидратация и подобрява значително устойчивостта на клетъчните мембрани, активира енергийния метаболизъм като го снабдява с бърз приток на сили и енергия.
Подобрява значително състоянието на мозъка и нервната система, подпомага сърдечносъдовата дейност.
Притежава мощно адаптогенно действие, подобрява издръжливостта на организма и действа тонизиращо като намалява сънливостта.
Съдържащите се в продукта витамини от групата В са натоварени със задачата да превърнат въглехидратите в глюкоза и да подпомогнат усвояването на мазнините и протеините.
Приема се по един флакон сутрин. По желание може да се разреди с вода.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *